top of page

TÝDENNÍ PŘEDPOVĚĎ (17.4. – 23.4.2023)


Krásné pondělní ráno! Vítám Vás u pravidelné týdenní předpovědi!


První změna, která se v právě začínajícím týdnu bude dít a kterou nesmíme opomenout zmínit, se týká planety Merkur, která se nám po pár měsících přesouvá opět do retrográdního směru (21.4. – 15.5.). Co pro nás představuje retrográdní chod této planety? Vždy když obrazně řečeno planeta „couvá“, věci okolo nás se zpomalují. Sliby se nedodržují, plány ztroskotávají, doprava stagnuje. Až do 15.května si můžeme zoufat a ve spousta věcech nadávat, protože se ocitneme tváří v tvář situacím, kdy ucítíme bezmoc a nespravedlnost. Důvodem této planetární fáze ale není naštvat nás – i když během následujícího měsíce o tom chvilkami můžeme tak trochu pochybovat – ale postavit se tváří v tvář věcem, které odkládáme, které jsme nedokončili, které musíme přehodnotit či kde musíme napravit své chyby. Zároveň, jako všechno, i tento zpětný chod planety má ale i svá velká plus.


Merkur se aktuálně pohybuje v Býku, což je 2.znamení zvěrokruhu související s hodnotami, financemi, vyděláváním peněz, ale také o celém našem přístupu k penězům. Tyto následující tři týdny se máme podívat za co utrácíme, kam naše peníze vkládáme, jak umíme šetřit. Tématem také bude kolik vyděláváme a zda není potřeba vydělávat více či lépe se svým finančním ohodnocením nakládat. Finanční otázky budou častější. Vzhledem k tomu, že je to ale retrográdní chod, může i něco v oblasti financí a majetku drhnout.


Den před, než se vydá Merkur do zpětného chodu, se přesune i Slunce (20.4.), a to ze znamení Berana do Býka. Býk je znamení zemské, je to ten, který se stará o zasazené kytičky skrze svou péči a starostlivost. Znamení Býka je v astrologii spojováno s materiální oblastí, penězi, majetkem, vytrvalostí, rozvahou, praktičností. I když nejste narození ve znamení Býka, můžete těchto příznivých, kreativních a plodných energií využít. Tento čas přináší energii uzdravení. Ať už se rozhodnete zlepšit své zdraví, změnit životní styl, ozdravit své finance, mezilidské vztahy, anebo zahájit nové aktivity či projekty, něco udělejte a buďte aktivní. I drobné změny povedou k celkovému zlepšení vašeho života. Býk přeje péči jak o sebe, tak o druhé.

Ten samý den se odehraje i dubnové Novoluní (20.4. 06:12), které je již podruhé za sebou v ohnivém Beranu. Stane se tak o 4 hodiny dříve než Slunce z Berana vyjede (20.4. 10:14), tudíž bude Novoluní aktivní na 29stupni. Co pro nás Novoluní v Beranu přinese tentokrát? Určitě se ještě stále točíme kolem nových aktivit, máme šanci něco nového začít, něco se sebou udělat, pokud jsme nespokojení, ale především.. nastavit druhým hranice.



Mějte krásný týden!

Tereza

bottom of page