top of page

TÝDENNÍ PŘEDPOVĚĎ (18.10. – 24.10.2021) - otočení


Pěkné pondělí! Vítám Vás u pravidelné týdenní předpovědi!


Dnešním dnem se nám rozjíždí již 42. týden v roce. Není to však jen on, kdo jde kupředu. Mé srdce upřímně plesá, když vidí v kalendáři, že se vydávají vpřed další planety. Dnes je jimi šťastlivá planeta Jupiter, která stála od června ve zpětném chodu a Merkur zodpovědný za naši komunikaci a aktivity v běžném životě, který couval tři týdny. Ve středu v 16:56 pocítíme navíc naplno vliv říjnového Úplňku, které se tento měsíc odehrává v ohnivém Beranu a v sobotu ráno nám přejde Slunce do znamení vodního Štíra. Týden plný planetárních přesunů, které vedou k větší svobodě a oddechnutí si od toho, co nás svazuje a kde cítíme bezmoc.


Celý týden se jinak budeme dle numerologie snažit o zlatý střed.. není tajemstvím, že rovnováhu ve všem již nějaký ten pátek hledáme, ale tento týden může být téma silnější. Tomuto řešení dopomůže energie již zmíněného středečního Úplňku v Beranu, který nás bude ponoukat do ukončování a zároveň nových začátků, ale nezapomene nás nejdříve konfrontovat s tím, jak to máme nastaveno než se rozjedeme nanovo. Bude důležité zamyslet se, co pro nás rovnováha znamená. Bude žádoucí vědět, co chceme, o co stojíme a pak se s druhými pokud možno domluvit a snažit se o kompromis a rovnováhu. Tak abychom byli spokojení nejen my, ale i ten druhý. Abychom našli ve svých rozhovorech smířlivé gesto, abychom nad některými věcmi prostě mávli rukou a u některých si zase drželi své stanovisko a neuhnuli ani o píď. Rovnováha je o tom, že se naučíme myslet jak na potřeby svého partnera, tak na ty své. Že nezapomene na to, co chceme a budeme hledat společný kompromis, který nám zajistí střed, který se tak toužebně snažíme najít. Rovnováha je, že když se narodí dítě, neoddáme se celé, ale ponecháme si kus sebe samé. Nebo o tom, že když nám zaměstnavatel hodí na stůl milion práce, za kterou pořádně nezaplatí, nezvykneme si na to, ale vymyslíme plán, jak opět vyrovnat nerovnováhu. Rovnováhu budeme hledat ve svém stravování, pohybu, pitném režimu, ale i ve skloubení pracovního a soukromého života. Rovnováha je něco co nám, alespoň pro většinu lidí, dodává klid a stabilitu. Je ale těžké se v této rovnováze udržet. Jak se to dělá? Každý jsme jiný, proto i odpovědi by byly různé. Prostřednictvím situací tohoto týdne se nám ale může vyjevit ten pravý směr.


Mějte krásný týden!



 

1. MATKA ZEMĚ


Karta, která vypadla jako první se jmenuje Matka Země a symbolizuje ukotvení, stání nohama na zemi, vnitřní sílu a pocit bezpečí a jistoty. Vzhledem k tomu, že jste si ji vytáhli, potřebujete se ve svém životě zaměřit na to, jak dokážete stát pevně. Jak pevní vlastně opravdu jste - fyzicky i mentálně. Když je klid, máme pocit, že jsou naše kořeny silně v zemi. Co když ale přijde bouřka? Když začne foukat silný vítr? Ustojíte to? Můžete o sobě prohlásit, že Vás to nevykolejí? Pokud máte silné kořeny, tak to vydržíte, ale co když ne? Pak Vás bouřka může zcela vyhodit. Je to něco jako když máme silnou imunitu. Když je dobrá, protože o sebe pečujeme, vydrží větší nápor než ta imunita, o kterou není pečováno. Karta je pro Vás radou zaměřit se nyní tyto dny na svou vnitřní sílu. Sami sebe se zeptat zda pečujete o to, abyste se cítili dobře a pokud ne, začít dělat kroky, které Vás zase ukotví a dají Vám pocit, že zvládnete vše, co Vás čeká. Pečujte o své tělo, pečujte o svou mysl, dejte pozornost sami sobě. Jděte do přírody a tam načerpejte potřebnou sílu. Potřebujete to.



2. ODHODLÁNÍ


Druhá vybraná karta se jmenuje Odhodlání a spadá pod témata 3. čakry. 3. čakra neboli solar plexus sídlí v oblasti bříška, přesněji okolo a nad pupíkem a souvisí s naším sebeuvědoměním. Jak vnímáme sami sebe, jak se dokážeme před druhými obhájit, dupnout si, říct laskavé, ale pevné "ne", "nechci", "neudělám to." Je to čakra ukazující na naší svobodnou vůli, znázorňuje sebevědomí, schopnost svobodně vyjádřit sám sebe, odvahu a důvěru v sám sebe. Pokud je tato čakra potlačena, stáváme se obětí, která plní příkazy ostatních, bojí se vyjádřit a často i kreativní stránka stagnuje. Pokud jste si proto vytáhli kartu, která souvisí s touto čakrou, je možné, že aktuálně máte sebrat veškerou odvahu, kterou máte a pustit se do realizace. Přestat čekat, ale začít jednat. Pokud se karta týká něčeho konkrétního, radí Vám, abyste se pohli z místa, abyste se přestali schovávat a dělat, že nejste, ale vylezli a dali se do práce. Začali přemýšlet nad tím, kam Vaše aktuální chování vede, čeho chcete dosáhnout, kde se vidíte za rok/za 2 roky, kde chcete být. Máte přestat odkládat a udělat ideálně něco pro své štěstí a sebenaplnění. Pokud nevíte, co konkrétního máte ve svém životě změnit a neřešíte nic ohledně rozhodování, je pro Vás karta informací udělat si plán, dát si nějaký cíl, protože Vám nejspíše chybí. Přemýšlet nad tím, co jste vždycky chtěli zrealizovat, co Vás bavilo a opustili jste to, jaké jsou Vaše sny a přání. Jste totiž jediní, kdo toto může uskutečnit a také jediní, kdo se pak musí držet daného cíle a něco pro své naplnění udělat. Přestat čekat a pustit se do práce. Nastal čas začít jednat a přestat vyčkávat.



3. VZTAHY


Třetí karta tohoto týdne se příhodně jmenuje Vztahy. Nebude o ničem jiném, než právě o interakcích s lidmi kolem nás, ale i s námi samými. Karta, jak už je na ní krásně vyobrazeno, je o hledání rovnocenného vztahu, ve kterém funguje podpora, respekt, úcta, tolerance a láska, všemocná síla ovládající celý svět. Vy všichni, kdo jste si kartu vytáhli, si máte tyto dny dávat pozor, abyste na druhé příliš netlačili, abyste se nesnažili mít vztahové věci nebo dokonce lidi kolem sebe pod kontrolou, neboť toto riziko tyto dny hrozí. Máte své vztahy aktuálně uvolnit, nechat je dýchat, vyvarovat se veškerému lpění, žárlivosti a přílišné kontrole. Tento týden se můžete obracet více k těm okolo Vás a vylaďovat vše, co je aktuálně v extrému. Může docházet k zásadním vztahovým rozhovorům, můžete si vyříkávat věci, které byly delší čas zamlčovány nebo nebyl jednoduše prostor tyto slova vynést ven na povrch. Tento týden je ideální čas srovnat si své vztahy s druhými, a to i třeba jen sami v sobě. Zapřemýšlet si nad tím, proč máte tyto lidi kolem sebe, co Vás učí, co na nich obdivujete nebo třeba i to, co na nich nemáte rádi a irituje Vás to. Nikdy nikoho nemáme vedle sebe jen tak, nikdy nám do života nepřijde člověk, kterého nepotřebujeme. Každý nás učí a my učíme je, učení u všech duší probíhá navzájem. V momentě kdy lekci pochopíme se buď vztah rozpustí a odejdeme si s daným člověkem ze života nebo se napětí uvolní a pokračuje se dál. Pokud se lekce nepochopí a my ze vztahu dříve než pochopíme utečeme, se stejnou lekcí přijde jiný člověk, kolikrát s ještě větší a těžší intenzitou, abychom si uvědomili co se nám tím celým chce říct. Ve vztahu je rovnováha velmi důležitá. Tato rovnováha a harmonie však nesmí být vynucená. Každý jedinec si na důležitost rovnováhy ve vztahu musí přijít sám, avšak nepřijde na to nátlakem toho druhého, nýbrž tím, že ten druhý naopak ubere. Vzdálí se, přestane lamentovat, obrátí se více do sebe a nebude si druhého všímat a dá tomu chvíli čas. Tento týden přemýšlejte, jaké vztahy ve svém životě tvoříte a co Vám lidé okolo Váš říkají o sobě samém. Ve vaší podstatě je ukryt základ, na kterém vědomě či nevědomě své vztahy stavíte.

 

Autor: Tereza

bottom of page