top of page

TÝDENNÍ PŘEDPOVĚĎ (18.12. – 24.12.2023)


Krásné pondělní ráno! Vítám Vás u pravidelné týdenní předpovědi!


Včera jsme oslavily 3. adventní neděli. Na svých věncích jsme zapálili 3. adventní svíčku, stříbrnou, která platí za symbol přátelství. Na konci tohoto týdne oslavíme poslední adventní neděli (zlatou), která tento rok vychází přímo na Štědrý den. Podle tradic by měla mít oproti ostatním fialovým růžovou barvu a platí za svíci lásky, někde se i udává za svíci míru.


Ve čtvrtek mnoho z nás oslaví starodávný svátek Jule, neboli více známější název Zimní slunovrat. Za této noci (z 21. na 22.12.) se rodí nové slunce a noc je nejdelší z celého roku. Pro naše dávné předky byla tato noc magická a výjimečná. Neslavil se Štědrý den, ale svátek Jule. Po jeho skončení se po dobu dalších 12 dnů praktikovaly v dřívějších dobách různé rituály a předvídala se budoucnost. O svátku napíšu ještě samostatný článek, ale takto dopředu bych chtěla poradit jednu malou vychytávku. Pořiďte si na těchto 12 temných dní a nocí minerál – ideálně Jantar, nebo jiný žlutý kámen (Citrín, Žlutý achát, Kalcit, Žlutý jadeit), který Vám bude vnášet do Vašeho života světlo a naději. Můžete totiž od Zimního slunovratu duchovně trochu klesat na mysli a vidět věci ve svém životě více černě než obvykle. Je dobré těmto v mnoha směrech náročným energiím nepodléhat a připravit se.


K ránu 22.12. pak vstoupí Sluníčko do znamení zemského Kozoroha, kde v tomto postavení zůstane až do 20.1. Kozorozi oslaví svá narození a náš čeká nejtemnější a nejhlubší část roku.


Hodně klientů se mě také ptá, jaký bude tento rok Štědrý den/večer, ale o tom napíšu samostatnou předpověď. Mohu jen prozradit, že konstelace nejsou tak náročné, jako byly minulý rok. Tento rok může být pro nás všechny Štědrý den něčím zajímavý. Silou setkání, která mohou proběhnout, společným sdílením, vzájemnou péčí navzájem. Jako kdybychom všichni potřebovali projev lásky a náklonosti. Jako kdybychom si potřebovali svou lásku vyjádřit a dát si najevo, že tu pro sebe jsme. A tak si ji společně dáme.


Mějte krásný týden!


Autor: Tereza

bottom of page