top of page

TÝDENNÍ PŘEDPOVĚĎ (18.9. – 24.9.2023)


Krásné pondělní ráno! Vítám Vás u pravidelné týdenní předpovědi!


V pátek, kdy na naší obloze bylo aktivní Novoluní, přešla planeta Merkur do přímého směru. Aktivity, které stagnovaly se pomalu, ale jistě rozbíhají, naše energie a chuť do věcí stoupá. Ideální čas se zase rozjet. Alespoň v těch menších rozhodnutích. V těch větších jako je třeba stěhování, změny práce, změny ve vztazích může být přítomný chaos a zmatek. Jak by také ne – stále na naší obloze couvá 5 planetSaturn, Jupiter, Neptun, Uran, Pluto a 1 planetka – Chiron.


Z těch menších, avšak neméně důležitých konstelací je důležité pro tento týden zmínit opozici mezi Sluncem a Neptunem. Neptun, jako planeta idealizace, zmatků, chaosu či snů a fantazie, bude od zítřka v přesné opozici – neboli 180 stupňů od Slunce. Lze očekávat, že tyto dny můžeme být tak trochu zmatení, naše rozhodnutí nejasná, naše myšlenky poletující sem a tam, avšak bez jasného ukotvení. V začátcích týdne se nejednou přistihneme, že vlastně vůbec nevíme – co se svým životem, se situací, která nás trápí, s člověkem, který proti nám sedí. Můžeme přemýšlet nad svými závislostmi, ať se týkají věcí, aktivit či lidí, můžeme se zastavit a snít s otevřenýma očima na čemž není nic nepříjemného, pokud nás ovšem nehoní milion povinností. Budeme chtít unikat do svého světa, ale snahou by tyto dny mělo spíše být zůstat na zemi.


Ve čtvrtek vstoupí Slunce naopak do příznivého postavení s planetou Pluto, která stojí za hloubkou, nevědomím, transformací či vůlí. Pravděpodobně v sobě ke konci týdne ucítíme sílu a změnu, která se bude odrážet do našich každodenních aktivit. Všimneme si, že myslíme jinak než před rokem, že mluvíme jinak, zvládáme situace jinak, že přistupujeme k úplně základním věcem jinak než dřív. Jednoduše nám prolítne hlavou, že jsme dál – moudřejší a vědomější. Také díky příznivé konstelaci mezi Merkurem a Jupiterem pocítíme, že to co si přejeme, je možné a že to máme ve svých rukou. Úplně.


Mějte krásný týden!


Autor: Tereza

bottom of page