top of page

TÝDENNÍ PŘEDPOVĚĎ (19.6. – 25.6.2023)


Krásné pondělní ráno! Vítám Vás u pravidelné týdenní předpovědi!


Máme po nedělním Novoluní v Blížencích, které otevřelo téma komunikace, vzdělání a období vhodné pro rozvíjení našich kvalit. Trochu si sice můžeme vlivem napěťové kvadratury s Neptunem nalhávat v rámci našich pocitů, ale jinak je toto období vhodné pro nové začátky a starty aktivit, které si vybereme, že budeme dělat.


Tento týden bych ráda zmínila více než planetární konstelace především svátek, který se slaví již po staletí. Je to Letní slunovrat nebo také svátek Litha, který vrcholí noci z 21.6. na 22.6. Je to den, které ohlašuje po ledových, zimních dnech ty letní a narozdíl od protilehlého svátku Yule, který ohlašuje zimní slunovrat a který nás nabádá hledat odpovědi vevnitř, se máme teď spíše zaměřit na informace, které k nám míří z vnějšku. Úkolem je nezavírat se do své bubliny, ale vyjít z ní a spojovat se s druhými. Spojovat se s lidmi a sdílet s nimi své životní příběhy a obohacovat se navzájem. Litha je o oslavách, o propojení se se všemi kolem nás, je to nejšťastnější den v roce, a také ten s nejdelším dnem a nejkratší nocí v celém roce.

Astronomické léto začne přesně v 11 hodin a 15 minut, kdy Slunce vystoupí z vzdušných Blíženců a přesune se do vodního znamení Raka, kde se zdrží celý následující měsíc. Témata, která jsou s Rakem spojená, jsou především rodina, rodiče, domov a naše zázemí. Můžeme otevírat ve svých životech také téma našeho celého rodu, životy našich předků, naše kořeny a důvody toho, proč řešíme to co řešíme, proč máme strachy jaké máme, proč zrovna tyto talenty nebo i bloky či traumata. Spousta z toho přebíráme od našich předchůdců v rodině a právě tyto letní dny můžeme objevit díky svému zkoumání rodových kořenů mnohé. Doporučuji se na toto téma zaměřit.


Také se otevírá ženská rodová linie, neboť Rakovi vládne Měsíc neboli Luna, a ta je v astrologii spojována s matkou, ženským principem, ženskostí, emocemi a pocity. Bude důležité si následující měsíc hlídat ženské orgány, ke kterým patří nejen naše děloha, ale i prsa, taktéž je třeba být opatrnější na naše trávicí orgány, které jsou s Rakem též spojeny.


Mějte krásný týden!

bottom of page