top of page

TÝDENNÍ PŘEDPOVĚĎ (2.10. – 8.10.2023)


Krásné pondělní ráno! Vítám Vás u pravidelné týdenní předpovědi!


Doufám, že jste si minulý týden odpočinuli a užili si volné dny. Počasí nám přeje a vypadá to, že ještě další dny bude, tak je dobré toho využít.


Včera jsme přešli do 10.měsíce v roce, podzimního Října. Astrologicky vládnou tento měsíc Váhy, ke konci měsíce zase Štíři. Období pod Váhami je především o spravedlnosti, rovnání, vyrovnávání extrémů a završování. Řeší se to, co přešlo do extrému. Váhy jako sedmé znamení zvěrokruhu je nakloněno partnerským vztahům, tématem k řešení jsou proto v tomto měsíci především vztahy, a to ať partnerské či obchodní. Naším úkolem je v měsíci říjnu hlídat si vše, kde jsme v extrému a snažit se nastolit ve všem rovnováhu a mír. Důležitým tématem bude spolupráce a umění dojít ke smíření.


Jinak konkrétně v tomto týdnu… Až do čtvrtečního dne si dejte pozor na nepraktičnost, tendenci zapomínat na důležité věci, může stagnovat i technika. Merkur v přesné opozici na Neptun souvisí s chaosem, nepřehledností a zapomínáním. Také ve své komunikaci a myšlení můžeme ulétnout kamsi do nereálného světa. Namlouvat si, nalhávat však ale můžeme nejvíce ve vztazích. Podléhat můžeme emocím a představám, které nejsou příliš reálné. Snažme se být co nejvíce nohama na zemi a jakékoli podpisy důležitých smluv odložte, pokud možno, až na jiné dny.


V úterý se po 9 měsících stěhuje Černá luna, aspekt našeho temného stínu v horoskopu, který se po tuto dobu pohyboval v ohnivém Lvu. Nyní se tento tzv. bod smrti stěhuje do zemské Panny. Oslabené budou všechny Panny a zažívat nepříjemné situace mohou ti, v jejichž nativu se Černá luna v Panně objevuje. O významu teprve napíšu v samostatných článcích tento týden.


Nicméně je jasné, že právě Černá luna nás celý týden také celkem potrápí. Bude v opozici na Saturn ve Vodnáři. Na jednu stranu budeme chtít být aktivní, produktivní, celí žhaví do něčeho, na druhou stranu nás mohou zachvátit strachy, panika, kritika, pocit nízkého sebevědomí nebo i lenost. Jakákoli negativní pozice, kterou si dokážete představit. A ten vnitřní boj v sobě budeme pociťovat celý tento týden a nebudeme pravděpodobně vědět, jak s touto energií naložit.


Když shrnu planetární postavení a vypadlé karty, je to směsice uzavírání, chápání a uvědomování si, a zároveň je to plné strachu, nejistoty, možná i netrpělivosti s tím, co vlastně přijde a přichází.


Ať to bude jakkoli vychýlené, radím především klid a pohodu!


Mějte krásný týden!


Autor: Tereza

bottom of page