top of page

TÝDENNÍ PŘEDPOVĚĎ (22.1. – 28.1.2024)


Krásné pondělní ráno! Vítám Vás u pravidelné týdenní předpovědi!


První dny v týdnu zahajujeme čerstvým Sluníčkem ve Vodnáři (Vodnáři od sobotního odpoledne až do 19.2. oslaví svá narození) a Lunou v Blížencích. Ta bude celý zítřejší den a do úterního podvečera v opozici na planetu lásky a pohody Venuši.


Venuše se bude stěhovat v úterý ráno do zemského Kozoroha. Co to znamená? Že dnes i zítra můžeme hodně přemýšlet nad našimi vztahy s ostatními ženami v životě (matkou, kamarádkami, kolegyněmi, nadřízenou, ženami v rodině,..) a uvědomovat si jejich vliv na naší pohodu. Nemusí to být nic aktuálního, co budeme zrovna tento den řešit, ale klidně i ve vzpomínkách nám může docházet, jak moc nás ženy kolem nás, v životě ovlivnily. Někdy se říká, že s touto konstelací je i patrný pocit, že nemáme dost peněz na to, co bychom chtěli či také uvědomění, že někde cítíme neopětovanou lásku a pozornost (třeba - hodně toho děláme v práci, ale málo nás platí).


Jak už jsem také zmínila, Venuše se v úterý přesune do Kozoroha a v tomto znamení zůstane do 16.2. Během této doby můžeme být ve vyjadřování citů trochu skoupí, bude to vypadat jak když šetříme s projevem lásky a náklonosti, neboť znamení Kozoroha není úplně dotykové a vyjadřující znamení. Na druhou stranu si můžeme uvědomovat hodnotu našich vztahů a být za určité lidi v našem životě opravdu vděční.


Ve čtvrtek večer nás čeká Úplněk ve znamení ohnivého Lva, které přináší do našich životů téma dětí, hravosti, spontánnosti, užívání si života, více kultury a také uvědomování si sám sebe. O Úplňku ještě napíšu v samostatném článku.


V sobotu pak rebelská a inovátorská planeta Uran přechází po dlouhých 7 měsících do přímého chodu. Co to pro nás znamená? Že se věci rozjedou. Jakým směrem? To záleží na horoskopu každého z nás, avšak dá se očekávat, že změny se další měsíce dotknou nás všech.


Co ještě musím zmínit je konstelace, která vyvrcholila o víkendu, a to konjunkce mezi Sluncem a Plutem. Pluto se v neděli přesunulo do znamení Vodnáře, kde se nyní pohybuje i Slunce. Pluto jako planeta transformace souvisí s hlubokými přeměnami. Všichni si teď měníme. Stáváme se více otevřenější, tolerantnější, připouštíme věci, které bychom dříve zavrhli a především sami za sebe, osobnostně, procházíme vnitřní transformací. Výrazně doporučuji nedržet se minulosti ani věcí, které už nemáme vedle sebe mít, stejně tak lidí či práce, kde už to není pro nás. Důležité je nedržet se ani zajetého stylu života, který už k ničemu není. Tématem celkově je pustit se. Kdo to neudělá a bude se držet toho, co se mu již ukazuje jako chybné, Pluto ho následující roky smete.


Mějte krásný týden!


Autor: Tereza

bottom of page