top of page

TÝDENNÍ PŘEDPOVĚĎ (24.5. – 30.5.2021) - OTOČENÍ


Pěkné pondělí! Vítám Vás u pravidelné týdenní předpovědi!


Aktuálně se nacházíme ve 21. týdnu, kterému je dle tarotových karet přisouzena karta s názvem Svět. O čem tato karta hovoří? Jakou energii nám přináší? Číslo 21, které je symbolem tohoto týdne, je považováno za číslo pochopení, vzdělávání a v kombinaci s číslem 3 je to symbol poznávání, seberozvoje, ale také společnosti. Lidé, kteří mají ve svém datu narození silněji zastoupené číslo 3 vynikají tvůrčími schopnosti, kreativitou, ale hlavně neustálou potřebu vědět víc. Nezůstávat na jednom místě, ale pořád na něčem pracovat, objevovat, hledat.


Hodně podobné téma je i ve dvacáté první tarotové kartě nazývající se SVĚT. Abychom totiž mohli pochopit sami sebe, ale i to vše, co se nám děje, musíme se podívat na celý svět. Na to, jak je vše propojeno. Jak se vše doplňuje a navzájem spolufunguje. Dám Vám příklad – když Vám někdo blízký odejde ze života na „věčný odpočinek“ není to událost pouze rodinná. Naopak, je to událost, která doplňuje celý celek. Kdyby nebylo umírání, nemohl by být ani život. Všichni jsme součástí celku a naše příběhy a rozhodnutí, které v nich děláme, nemají dopad pouze na nás, ale i na životy ostatních a i na příběh celého světa, ve kterém žijeme. Rozhodnu se, že budu pomáhat opuštěným zvířátkům, že jim budu každé Vánoční svátky nosit jídlo a hračky. A dost možná se tento zvyk stane v rodině tradicí. A tato tradice bude předávána do dalších okolních rodin. Svými rozhodnutími mohu změnit mnohé.

Aktuální týden bude o přijetí zodpovědnosti za svá rozhodnutí. Bude o pochopení, že když se nějak rozhodnu, bude to mít pak dopad všude kolem. A proto se na toto téma nyní zaměřte – přemýšlejte, co ovlivňuje Vaše rozhodnutí. Proč dáváte přednost celozrnému chlebu před klasickým, bílým? Proč jste raději pro bíle vymalované místnosti a ne třeba pro meruňkovou či světle modrou? Prozkoumejte a zdůvodněte svá rozhodnutí. Zkuste porozumět tomu, odkud to vychází. Zda je to opravdu Vaše volba nebo volba druhých, avšak ve Vás již pevně ukotvená, předstíraná jako ta Vaše. Přemýšlejte také, jak volíte, co budete dělat ve svém volném čase, jak si vybíráte knížky, zábavu, jak pracujete se svou osobností. Tento týden je o zamyšlení se nad na první pohled malichernými, ale přesto zásadními věcmi.


Astrologicky jsme ovlivněni středečním Úplňkem ve Střelci, nebo spíše zatměním, které bude velmi silné a pocítí ho, troufám si tvrdit, každý z nás. Někdo jeho vliv cítí již několik dní, u někoho to teprve naběhne, nicméně témata jsou hledání, analyzování, náš další směr či naše další cíle. Tím jak však probíhá Zatmění, můžeme být konfrontování se svými strachy a obavami a na povrch vyplouvají silné emoce, intenzivněji všechno prožíváme a cítíme. Více Vám o této konstelaci napíšu v týdnu. Tento týden nás jinak čeká retrográdní směr planety Merkur, která stojí za naší komunikací a aktivitami, a která se ve zpětném chodu zdrží do 23.6.


Krásný týden!

 
 

1. CESTY


První karta tohoto týdne se jmenuje Cesty a je symbolem rozhodování a zvažování správné cesty. Stojíme v něčem pravděpodobně na rozcestí a nevíme, kudy se vydat. Karta cesty znamená nějaké dilema, přemýšlení nad tou nejlepší variantou. Karta také hovoří o nějakých pochybnostech, nejistotě, pocitu, že nevíme co si máme myslet, že si nejsme vůbec jistí tím, čím jsme si ještě možná před nějakou dobou jistí byli. Ve vztazích je tato karta symbolem křižovatky, stejně tak v práci, ale i ve způsobu jakým žijeme. Když tato karta vypadne, říká, že analyzujeme více svůj život, konkrétní situaci a snažíme se přijít na nějaké uspokojivé řešení. Naším úkolem je tento týden přijmout zodpovědnost a snažit se nestát na jednom místě, úkolem je zkusit změnit dosavadní přístup a udělat kroky k tomu, abychom nestáli na křižovatce a ujasnili si více co chceme.



2. VĚŽ


Karta Věž, která vypadla jako druhá, má na rozdíl od karty první více rozličných významů. Obecně symbolizuje pocit samoty, nějaké vnitřní osamocení, neboť jak už její obrázek napovídá, ukazuje se nám jako vězení. Jak když jsme zavřeni v komůrce věžičky a život se odehrává dole pod věží. My jsme však tomu „normálnímu“ životu aktuálně uzavřeni, a to z několika důvodů. Buď že nechceme, poněvadž naše největší potřeba je stáhnout se do sebe, nebo nemůžeme, neboť z nějakého důvodu jsme jakoby uvězněni a čekáme na záchranu. Karta říká, že se můžeme cítit v něčem více osaměle, možná i nepochopeně a zavíráme se kvůli tomu do sebe, stahujeme se z veřejného života, chceme klid. Nebo jsme uvízli na nějakém místě a ne a ne se z něho dostat. Pokud jsme se do věžičky zavřeli sami, máme popřemýšlet nad tím, zda dokážeme samotu využít k regeneraci či k něčemu, co nám pak může být později k užitku. Pokud jsme byli zavřeni do věže okolnostmi a cítíme se bezmocně, máme se zkusit podívat na celou věc jinýma očima, možná bez ega, tvrdohlavosti, neústupnosti a pesimismu, který karta také symbolizuje. V neposlední řadě je karta Věž styl života, takže se někteří mají více zamyslet nad tím jak žijí, pro někoho je karta symbolem řešení s úřady či autoritami, a vztahově pro některé znamená rozchod, rozvod, oddělení, odloučení či nepochopení s partnerem. Zdravotně karta souvisí se zády.



3. MRAKY


Třetí karta se jmenuje Mraky a říká, že nic nejde tak, jak si aktuálně představujeme. Mraky jsou symbolem zatažena. Sluníčko je za mraky, tudíž naše naděje a pocit radosti je nyní zahalen obavami, strachy či nedůvěrou, že nic nedopadne tak, jak si přejeme. Mraky jsou obecně pesimistické myšlenky, starosti, ale i vnitřní krize, ze které nevíme jak vyjít ven. Pozitivním aspektem však je, že mraky nejsou nekonečné a je to pouze chvilkové rozpoložení nebo úsek cesty, kterým projdeme a nad námi zase vysvitne. Než však tímto zamračeným úsekem projdeme, můžeme si zažít pocity, které nejsou úplně dvakrát příjemné. Ve vztazích karta znamená nějaké nepříjemné rozhovory, nedorozumění mezi námi a druhým či hádky, pracovně, že věci nepůjdou úplně od ruky, zdravotně jsou pak Mraky symbolem plic a průdušek. Pokud můžete, tento týden nic extra neřešte, protože tato karta varuje, že není úplně dobré postavení na to něco více rozebírat, mohlo by to mít spíše horší následky. Vše důležité, pokud to jde, odložte na později.


 

Autor: Tereza

bottom of page