top of page

TÝDENNÍ PŘEDPOVĚĎ (25.10. – 31.10.2021) - otočení


Pěkné pondělí! Vítám Vás u pravidelné týdenní předpovědi!


Vstoupili jsme do období Štíra. Do vodního znamení, které stojí na 8.příčce ze všech znamení zvěrokruhu symbolizující potřebu jít do hloubky, analyzovat své chování, zkoumat příčiny a nespokojit se s málem. Je pravděpodobné, že na této cestě jsme už nějakou dobu my všichni. Hledáme a nacházíme své vzorce chování a snažíme se o zkvalitnění svého života. Potřebujeme najít klíč, který by nám odemkl dveře, které byly dosud zavřené. Štír se nespokojí s povrchní odpovědí, chce vědět víc. Potřebuje uspokojení na základě poznání a pocitu „aha“, „chápu to“, „už vím, co mám dělat.“ Štír touží po vědění a nepřestane hledat dokud nenajde. Někdy můžeme být zkoumající až příliš, proto nám může utéct přítomný okamžik. Cítíme, že nás to táhne do minulosti.


Nastala část roku, kdy nejednou nadzvihneme obočí, naše rýha mezi obočím se zvýrazní a my pocítíme slastný pocit „aha, už to chápu.“ Pohybujeme se mezi extrémy, díky kterým se však dá jasněji pochopit naše osoba. Budeme a už možná jsme více rýpavější a šťouravější. Díky tomu však aktivujeme situace, které nám naservírují přímo pod nos odpovědi, které hledáme. Štíří sezóna nás nasměrovává do toho, na čem je potřeba ještě pracovat, máme změnit, zlepšit, zkvalitnit, kde je nutné odvést práci, která bude později korunována úspěchem, po kterém tak moc toužíme.


Před sebou máme tento týden sobotní přesun planety boje Mars do znamení Štíra, který podnítí to, o čem bylo napsáno výše a v neděli nás čeká svátek Samhain, který je pro některé znám jako Halloween nebo v našich končinách křesťany vytvořený svátek Dušičky slavící se 2.11. Všechny tyto zmíněné svátky spojuje jedno – přechod do temnější části roku a nastupující zimní období. Zároveň se však otevírá magické období vhodné pro různé rituály, práci s energií a s naším vnitřním zdrojem.


Přeji Vám všem krásný týden, čeká nás vesmírná jízda!



 

1. ŽIVOTNÍ POSLÁNÍ


Kdo by netoužil po poznání svého životního směru, svého životního poslání? Troufám si tvrdit, že snad všichni se někdy zamýšleli nad tím, proč jsou vlastně tady. Co je to, co tady máme odvést za práci? Co je ten úkol, kterým jsme každý z nás byli obdarován? Kudy máme směřovat? Kde a v čem najdeme svůj smysl života? Jak to, že někdo přesně ví, kam má směřovat a druhý tápe i v pokročilém věku a má pocit, že stále neví, co je „to jeho“? Například taková astrologie.. Jedna z metod umožňující odhalit náš směr, jedna z věd vedoucí nás k poznání sám sebe. Například já. Postavení mých planet v mém horoskopu vždy naznačovalo, že až přijde ten správný čas, touto cestou se pravděpodobně vydám. Nevěděla jsem však, že do této oblasti budu zatažena již od poměrně útlého věku. Tím narážím na to, že někdo má cestu poslání v horoskopu jasně danou. Bude zpěvák. Tenhle se bude zabývat prací s dětmi. Tento člověk bude určitě pracovat s penězi.. Tolik planet jim v určité oblasti či tématu stojí, že je skoro až nemožné vyhnout se a obejít to. Na konzultacích pak opravdu slýchám příběhy, kdy byl člověk do své "dané" profese nasměrován. Mnohem častěji se však objevuje nejasnost a hledání vhodného typu práce, protože ne každý má jasně daný životní směr. Ano, dostal tak jako jiný úkoly, kde se má rozvíjet, na čem pracovat a co jsou jeho karmické, tedy nezvládnutá a nepochopená témata. Ale ne vždy je dán směr pracovní cesty, tedy náplň našich běžných dnů. Konkrétní člověk může mít různorodé talenty a zaměření, ale ne vždy je naše práce naším posláním, jak se někteří domnívají. Poslání může být, že se postaráme o nevlastního postiženého syna či že se naučíme přijímat bez kritiky druhé a to pak předáme svým dětem. Protože i to je poslání. A hučící otázky v hlavách některých jako je: „Co je to, co tu mám provést? Co se po mně chce? Proč tu jsem?“ jsou téměř až ohlušující. Není třeba však hledat složitost. Jak bylo napsáno výše, poslání může být i to, že budete dobrým rodičem svému dítěti. Poslání může být zasvěcení pomoci druhým, i kdybyste pracovali v drogerii a pomáhali vybrat vhodný kondicionér. Teď to trochu zlehčuji, ale v životním poslání není žádná složitost, jde jen o to podívat se na svůj život zpětně, kolem čeho se nejvíce točí, protože možná tam je ukryta ona odpověď, ono poslání, které už vlastně dávno naplňujeme. A pokud i přes to nevíme, ráda budu při konzultaci skrze úžasnou astrologii nápomocná.



2. FLEXIBILITA


Druhá karta se jmenuje Flexibilita a vypadává často ve chvílích, kdy stojíme na místě a nemůžeme se z něj pohnout. Kdy bychom chtěli něco ve svém životě změnit, ale stále to nejde. Důvodem bývá, že ještě nepřišel ten správný čas na velkou změnu, která se k nám chystá, otázkou je ale proč? Proč ještě ten čas nepřišel? Základem, a to víme asi všichni, je, že aby se náš život pohnul směrem kupředu, musíme něco změnit. A změna začíná od nás. Když jedeme ve stejných kolejích, ani nám nedojde, že bychom měli zahnout jinam. Chvilkama to s námi sice drncá, koleje už jsou zrezivělé, ale pořád jedeme, pořád se posouváme, tak proč to měnit? Tato karta říká, že měnit to nemusíte, pokud jste takto spokojení, pak je vše v pořádku. Pokud však pociťujete, že chcete žít jinak, že potřebujete ve svém životě nějakou vzpruhu, nějaké nové dobrodružství, trochu vášně, ohně a jiskry, bude potřeba si sednout a zamyslet se, co Vás brzdí. Možná se něčeho ve svém životě příliš držíte a nechcete to pustit – věcí, názorů, lidí, možná se Vám nechce změnit způsob Vašeho života, protože jste si na něj již zvykli a je pohodlné v něm plout takto dál. Vše je ale ve Vašem myšlení, to je třeba trochu změnit. Tato karta Vám radí, že nastala chvíle, abyste tento týden začali koukat na svůj život jinak. Jiným úhlem pohledu a otevřeli se změnám, které k Vám proudí. Přišel čas, abyste uvolnili staré za nové. Často nám k tomu dopomáhá, když si uděláme čistku ve věcech. Vyházíme věci, které již nepotřebujeme, probereme se starými fotkami, dopisy, jednoduše vzpomínkami, protože potom cítíme tím vším procházením i větší touhu všechno zavřít a nastartovat zase něco nového. Karta říká, že tento týden se stane situace nebo se jich stane dokonce více, které Vás povedou ke změně. Nebraňte se jí, nebraňte se dívat se jinak. To je tématem Vaší karty.



3. VZTAHY


Třetí karta, která vypadla i minulý týden se nazývá Vztahy a není o ničem jiném než o našich interakcích s druhými lidmi. Ve vztazích to funguje velmi jednoduše. Jak moc známe sami sebe, jak sami sebe máme rádi, na základě toho budou fungovat i naše vztahy. Když jsme si sebou jistí, když se známe a víme co od sebe můžeme čekat, je to osvobozující pocit. Jako když něco víte a nemusíte o tom vůbec pochybovat. Prostě to tu je a je to výhra. Jak se ale toto vědomí sám sebe získá? Jak na to? Ne vždy jsme od svého narození k sebe-lásce vedeni, spíše se to musíme v životě naučit. A jak jinak než zkušenostmi, cestou. Abyste mohli mít rádi sami sebe, musíte někdy padnout na samé dno. Musíte si vymáchat svou tvář v těch nejšpinavějších loužích, protože jedině tak oceníte krásu průzračného jezera. Abyste si uvědomili hodnotu různých věcí, musí Vám být odebrány. Abyste vnímali informace, musíte za ně často zaplatit. Když spadnete, uvědomíte si, jak moc jste pro sebe důležití. Projdete si vztahy, které Vás nechají vykoupat v pocitech bezmoci, křivdy a viny, abyste nakonec došli do bodu kdy zjistíte, že stejně tou jedinou oporou, která Vám nikdy neodejde jste Vy sami. Život Vás nechá namočit se ve vlastních chybách, abyste si nakonec uvědomili, že když si odpustíte a přijmete své životní přešlapy jako něco nutného k Vaší přeměně, začnete děkovat i za přešlapy, kterých se na Vás dopustili ti druzí. Pochopíte, že to vše byl nutný vývoj Vaší osobnosti. Tato karta říká, že hodně z nás, možná bych řekla že většina z nás, má za sebou nedávný úsek cesty, který nás proškolil z mnoha lekcí. Pochopili jsme více svůj životní směr, srovnali jsme si hodnoty a především – dostali jsme se do bodu, který je spojen s vědomím sám sebe. Pravděpodobně už si nenecháte šlapat po hlavě jako dříve, nejspíše budete více rozmýšlet svou cestu, také to, koho si do svého života pustíte a koho ne. Je možné, že vše co nyní budete dělat, bude více promyšlené a podrobené vlastní zkoušce. Jednoduše nedopustíte to, co dříve. Budete více zkoumat, více se zamýšlet, více přemýšlet o sobě a svém životě. Máte za sebou úsek obrovské transformace. Padli jste, ale znova jste vstali. Našli jste v sobě sílu, ve které je něco speciálního. Něco, co tam dříve nebylo. Hrdost a především VĚDOMÍ své vlastní síly. Tak jděte a použijte svou sílu k tomu, kde je potřeba. Pracujte na sobě a odměnou Vám budou Vaše vztahy. Druzí reagují na naši energii. To jak jsme nastaveni my, tak budou vypadat i naše vztahy. Nechtějte měnit ty druhé. Měňte sebe a tím se změní i Vaše vztahy.


 

Autor: Tereza

bottom of page