top of page

TÝDENNÍ PŘEDPOVĚĎ (26.4. – 2.5.2021) - OTOČENÍ


Pěkné pondělí! Vítám Vás u pravidelné týdenní předpovědi!


Sluníčko se nám pohybuje v zemském znamení Býka, který nás po dobu jednoho měsíce bude podněcovat k vyššímu pracovnímu nasazení. Pravděpodobně do 21.5. zvládneme více práce než obvykle jiné dny. Je dobré proto využít této konstelace k tomu, abyste pracovně dodělali vše co potřebujete, začali rozjíždět to, o čem dávno sníte a celkově se zamysleli nad tím, jak Vaše práce vlastně vypadá a zda si dokážete představit v ní strávit dalších několik let. Při Slunci v Býku je fajn zamyslet se nad svými pracovními možnostmi, talenty, kterými disponujeme a nějak je propojit se svou prací – tedy využít své dary, které nám byly dány a nenechávat je ležet ladem.


Co na nás má dále vliv, je Merkur pohybující se na 2 a půl týdne v Býku. Využijme tento týden, že jsme více pod nadvládou rozumu a dokážeme věci vidět racionálně a jednat systematicky. Postupujme krok za krokem za svými cíli a sny. Ne náhodou se numerologicky nacházíme pod tarotovou kartou Hvězda hovořící o splněných tužbách a zaměření se na to, co jsme vždycky chtěli. Když vypadne tato karta při výkladu, symbolizuje štěstí, hojnost a splnění toho, co si přejeme. Zaměřte se tento týden na to, co si přejete a vyšlete svou myšlenku. Možná bude splněna.


Největší vliv, který však můžete pociťovat již několik dní, je Úplněk ve Štíru, který na nás bude mít největší vliv v pondělí a úterý. Štír je znamením vodním, emocionálním, souvisejícím s pocity, hloubkou, transformací a obměnou. Něco se v nás mění, pociťujeme to na sobě, ale ještě stále mohou být věci neuchopitelné. Možná se v sobě nevyznáme, nechápeme souvislosti, čekáme.. Úplněk ve Štíru z nás však vynese naše emociální vnitřní pochody a i když to může být chvilkami nepříjemné, je pravděpodobné, že dostaneme odpověď na otázky, na které se ptáme.


Úterní den se také přesouvá planeta Pluto, která stojí za naším nevědomím, manipulací, vším, co je kdesi „vzadu“. Tato planeta přechází do zpětného chodu, tedy na další měsíce couvá a způsobí v nás doslova výbuch. Uvědomíme si v sobě své temné stránky, které nás ovlivňují, vyplují na povrch věci, které se snažíme křečovitě držet pod kontrolou a nahlédneme více pod pokličku, kde se ukrývají všechny naše strachy a obavy.


V pátek pak oslavíme „Čarodějnice“ a v sobotu starodávný svátek Beltain, jenž je symbolem zrodu, plodnosti a lásky. Více v jednotlivých článcích.


Mějte krásný týden!



 

1. HARMONIE


Situace, ve které se nyní nacházíte, Vás nutí nalézt harmonii mezi tím, co si myslíte a co cítíte. Vaše srdce a rozum stojí aktuálně v rozporu, a Vaším úkolem pro tento týden bude tyto dva vnitřní hlasy v sobě sjednotit a najít kompromis a rovnováhu. Je možné, že právě pocit neharmonie a neukotvení ve Vás vyvolává nepříjemný vnitřní konflikt a způsobuje únavu, vyčerpanost a fyzické napětí. Není se čemu divit – rozum a srdce se aktuálně pro toto období staly nepřáteli a aby spolu zase začali komunikovat, bude potřeba vynaložení úsilí na jejich opětovnou komunikaci. Co pomáhá? Pokud v některé ze svých životních situacích aktuálně tápete a cítíte v sobě rozpor, zkuste se na situaci, kterou zrovna prožíváte podívat z jiného úhlu pohledu, třeba očima někoho jiného. Jako kdybyste radili kamarádce co má se svou situací dělat. Někdy pomáhá srovnat si plusy a mínusy, sepsat si výhody a nevýhody Vaší situace. Pokud ale neřešíte aktuálně nic, kde byste se museli rozhodovat či hledat řešení, je pro Vás tato karta radou, že je třeba najít ve svém životě více harmonie. Začít provozovat aktivitu, která Vám kýžený stav harmonie a klidu navodí. Položte si otázku – co mi pomáhá pro to, abych se cítila ve svém životě více v klidu? A popřípadě i díky tomu našla řešení na své otázky?



2. KAŽDODENNOST


Druhá karta se nazývá Každodennost a jejím tématem, jak už samotný název napovídá, je každodenní rytmus všedních dní. Život se žije dnem za dnem, patří k němu opakující se činnosti, což nám může po nějaké době lézt na nervy, každopádně tato karta Vám připomíná krásu již zmíněných opakujících se dní. Tato karta říká, že Vám poslední dobou připadají dny stejné a Vás zachvátil pocit stereotypu. Ne že byste se dvakrát nudili, to vůbec ne, ale ve Vašem životě je stále několik stejných činností, které se opakují pořád dokola a Vy už jste z toho všeho unavení. Děláte ty samé činnosti pořád dokola a u toho máte v hlavě neustále slova, kdy si říkáte: „jasně, tenhle stereotyp je přece v životě zcela normální“, ale já dodávám: „a to říká kdo.“ To, že to pozorujeme v životech ostatních přece neznamená, že to je normální. Spíš naopak. Většina už si na tento denní režim prostě zvykla a nehodlá nic měnit. Tato karta nehovoří o tom, abyste sekli s prací, odjeli někam do pralesů a tam zkoumali brouky a lovili divou zvěř. Spíše popisuje Vaše pocity – nudu, únavu a v nejzazším případě i pocit utíkání života mezi prsty. To ale není nic neměného. To, abyste se tak necítili jde snadno změnit a nemusíte ani měnit nic okolo. Jde jen o to si v tom každodenním koloběhu najít něco dobrého. Hledat si v každé činnosti nějaké pozitivum – tedy co Vám činnost dává, co se díky ní učíte, co Vám do života a osobního rozvoje přináší. A věřte, že na každé činnosti se dá najít něco, co má ten hlubší smysl, o kterém se tak často zmiňuji. Takže až půjdete dnes nebo zítra do práce, vzpomeňte si na to, že z nějakého důvodu jste tam, kde máte být. A že správným náhledem na to co děláte, můžete mnohé změnit.



3. MYSL


Jak se teď cítíte? Chvilku si sedněte, oddychněte si a zaposlouchejte se do svého těla. Co cítí? Kde Vás to tlačí nebo píchá? Dejte si čas sami sobě a projděte si uvnitř pocitem každou část svého těla. Karta Mysl, kterou jste si pro tento týden vytáhli, hovoří o Vaší mysli, která je plná myšlenek. Ty ve Vás způsobují neklid a únavu. Mysl jede na plné obrátky a nutí Vás být neustále ve střehu, nedovolí Vám vypnout a odpočinout si. Proto při vytažení této karty je její majitel často už delší dobu znavený a necítí se plně ve své kůži. Jak by také ne.. neustálé analyzování mohu nedá spát. Tento týden se máte zaměřit na své myšlenky a snažit se přijít na to, co je ve Vaší hlavě stále řešeno, co je to, co Vás sžírá a způsobuje neklid. Nad něčím stále přemýšlíte a nedovolíte si se uvolnit. Potřebujete odpočinek, ale nejde to. Úkolem je, abyste se učili tento týden své myšlenky nějakým způsobem zkorigovat a mít nad svou myslí kontrolu. Není to zrovna jednoduché, nicméně existují techniky, které naší hlavě mohou ulevit. Patří mezi ně dechová cvičení, metoda vypisování se, o které jsem v nedávné době psala, meditace, praktikování jógy, sport nebo jednoduše shrnutí svých myšlenek na papír a snažení se přijít na řešení naší situace, abychom své hlavě s neustálým hledáním ulevily.



Autor: Tereza

bottom of page