top of page

TÝDENNÍ PŘEDPOVĚĎ (28.3. – 3.4.2022)



Krásné pondělní ráno!


Nacházíme se ve 13. týdnu roku 2022. Číslo 13 bývá v některých zemích považováno za nešťastné, za číslo přinášející smůlu. Některé hotely proto nemívají 13. podlaží nebo sportovci nedostávají takové startovní číslo. Zvláštní smůlu má přinášet pátek třináctého. Kořeny nešťastné třináctky sahají ale až do samých počátků lidstva. Zatímco v Egyptě bylo číslo 13 považováno za dokonalé, Sumerové pracovali se soustavou, která končila dokonalým číslem 12 a 13 samozřejmě se do tohoto počtu nevešla, tudíž značila něco špatného. Číslo 13 je pokládáno za proklaté také na základě různých příběhů a mýtů. Například u Poslední večeře sedělo 13 osob – Ježíš a jeho 12 apoštolů. Vžila se však domněnka, že poslední, tedy třinácté místo zaujal Jidáš. V pátek 13. také údajně proběhlo Ježíšovo ukřižování, známý je také osud Apolla 13. A celkem mi při hledání informací o tomto čísle přišlo úsměvné, že když Kryštof Kolumbus přistál u břehů Ameriky, stalo se tak údajně 13. října – aby však nemusel čelit podezření, že jeho výprava je prokletá, změnil ve svých záznamech datum na 12. října.


Věřím, že náš týden, který má pořadové číslo 13., bude fajn a pohodový, i když.. začínáme týden pěkně zhurta.


Planety Saturn, Mars, Venuše a dnes i luna se pohybují vzdušným Vodnářem. Všechny tyto planety jsou ale v kvadratuře na Uran, planetu revoluce a změny, která stojí již nějakou tu dobu v Býku. Je to konstelace celkem zajímavá, protože může mít na svědomí ne úplně málo překvápek a dynamika, se kterou mohou nečekané situace přicházet, může být opravdu rychlá a silná. Nějak fungujeme a zjistíme, že to chce možná nový řád a strukturu. Přáno bude samozřejmě těm, kteří se tomu novému přizpůsobí a nebudou panikařit. Chce se po nás opět vlastně jen fungovat lépe a nelpět na něčem, co si žádá obměnu. Protože život je o čem? O změně a neustálém pohybu.


Jinak celé to podpoří páteční Novoluní, které tentokrát proběhne v ohnivém Beranu. Beran je symbolem nových začátků, rozhodování, udělat nějaký ten krok, který už dlouho odkládáme. Myslím tedy, že se tyto dny nudit rozhodně nebudeme.


Mějte krásný týden!



Autor: Tereza

bottom of page