top of page

TÝDENNÍ PŘEDPOVĚĎ (3.5. – 9.5.2021) - OTOČENÍ


Pěkné pondělí! Vítám Vás u pravidelné týdenní předpovědi!


Co se děje na obloze? Co nám k aktuálnímu dění poví hvězdy?

Luna se nám v pondělí pohybuje ve Vodnáři. Od neděle ale přechází přes planetu zkoušek Saturn a to může v době planetárního přechodu vytvářet napěťové okamžiky. Spouštějí se události, které nám mohou zamotat hlavu, pod Saturnem se po nás chce větší řád, organizovanost, plán a nenechat věci náhodě, ale být důslední a zodpovědní. Jinak by se nám to mohlo pod touto planetou vymstít. Hlídejte si proto dnešní den, abyste věci neponechávali náhodě, buďte pracovití a vyhněte se lenosti a postoji, že vše nějak projde. Pod Saturnem věci neprochází. Chce se pracovitost a spolehlivost ve svých závazcích. Saturn nám navíc celý rok stojí ve vzdušném Vodnáři, takže v nás vytváří tlak, abychom se posunuli ve svém myšlení, více se otevřeli změnám a novým pohledům, kolikrát i zavřeli minulost a více začali koukat do budoucnosti. Pravděpodobně všichni, kdo budou chtít svou minulost udržet, nebo držet křečovitě to, co nefunguje, se mohou dostat na následující týdny a měsíce do velkých vnitřních tlaků, ze kterých se bude těžko vystupovat. Můžeme to vidět i ve věcech okolo. Svět se mění a nic už nebude jako dřív, jdeme do nového principu fungování. Nemusí se nám to líbit, nemusíme s tím souhlasit, ale čím dříve to přijmeme, tím lépe pro nás a náš vnitřní klid. Je třeba nevidět to jako boj, ale jako proces. V úterý řešíme více finance a finanční tok. Máme ho přiškrcený nebo naše finance hezky proudí? Ve středu se pohybujeme v Rybách, energie přejí komunikaci a řešení na poli vztahů. Čtvrtek je stále luna v Rybách, navíc v konstelaci na Neptun. Energie přejí kreativitě, uměleckým činnostem, umělcům, kreativcům, můžeme přijít na hodně nápadů, na druhou stranu Neptun vytváří i silnější emocionální pochody. S tímto postavení hrozí vždy rozladěnost a náladovost. Víkend bude v příznivých energiích, odpočiňme si a naberme síly.

Mějte krásný týden!


 

1. OREL


První karta tohoto týdne se jmenuje Orel a objeví se ve chvíli, kdy máme pocit, že ve svém životě více či méně stagnujeme. Kdy jsme zaseklí na jednom místě a potřebujeme trochu změnit směr, přidat do svého života více chutí, barev, emocí, lásky, když v něm chybí jednoduše život. Kdy přežíváme a nežijeme. Je možné, že Vás tyto pocity aktuálně přepadají a máte pocit, že vše je stejné, opakující se a není zde žádná vidina nového a neotřelého. Není to však jediný výklad této karty. Tato karta má více významů a jejím dalším je situace, která říká, že si máme ve svém životě více seřadit své priority, vědět jednoduše kam míříme, protože je možné, že buď jsme se zasekli a stojíme na místě nebo že šplháme po žebříku, při jehož stoupání ale necítíme žádnou radost. A to proto, že by nás uspokojilo ve skutečnosti něco jiného. Je to stejné, jako když žíznivému dáme něco k snědku či pláčícímu nabídneme místo ramene k vyplakání sklenici vody. Poselství této karty tkví ve srovnání si svých priorit, tedy položte si otázku, co teď opravdu nejvíce ze všeho potřebujete a začněte to dělat. Je to spánek? Zařiďte si to tak, abyste šli dříve spát? Chtěli byste více peněz? Přemýšlejte nad tím, kde ušetřit nebo jak ještě jinak vydělat. Nezůstávejte tento týden ale jen u myšlenek, ale jděte si svůj cíl splnit. Podívejte se očima orla a považujte každou překážku za příležitost.



2. DAR


Podobně jako první karta, má i karta druhá s krásným názvem Dar několik poselství a možností, jak na ní můžeme nahlížet. První radu přináší tato karta v podobě zamyšlení se nad tím, za co jsme ve svém životě vděční. Je možné, že na to poslední dny zapomínáme a máme si to teď více připomenout. Je totiž typicky lidské, že se všichni honíme za tím, co nemáme, vidíme spíše nedostatky, zaměřujeme se hlavně na to, co nejde a nefunguje a to co vychází, máme či nám jde samo bereme jako samozřejmost. Vaším úkolem je se tento týden více dívat na to, co jde a vážit si toho, být za to vděčný. Dalším tématem, spojeným s touto kartou, je podívat se na to, jak funguje ve Vašem životě přijímání a dávání, zda je tato síla u Vás v rovnováze. Když tato karta vypadne při výkladu, často je znamením, že právě v tomto chybí potřebný balanc. Buď pouze očekáváme, že nám bude dáváno, ale sami toho příliš nedáme e nebo nechceme udělat, nebo naopak stále jen dáváme a pak se divíme, že jsme unavení a ostatní našeho dobráctví zneužívají. Pokud dáváme více než je zdrávo, nebudeme schopni dávat dlouho. Vyčerpáme se a nepomůžeme pak už ani sobě, ani ostatním. Karta Vám chce říct, že máte držet více balanc v dávání a přijímání a nastavit si tyto dvě energie jinak.



3. PLYNUTÍ


Vše přichází v pravý čas. Vše má svůj přirozený vývoj. Vše se děje v přirozeném běhu, v souladu s tím, jak je určeno. Symbol Plynutí představuje nenásilný a přirozený pohyb směrem k určitému cíli. Poukazuje jednoduše na schopnost ladně proplouvat kolem překážek a připomíná nám, ať necháváme věcem volný průběh. Karta říká, že se tento týden nemáte snažit tlačit a tím tak plavat proti proudu. Právě tento týden bude důležitý opak – uvolnit se a příliš neřešit. To neznamená, že věci, které se odehrávají, Vám mají být jedno. Znamená to, že jen zachováte při všem, co budete dělat „chladnou hlavu“, nebudete jednat pod emocemi ani nebudete tlačit na dveře, které jsou ještě zavřené/nebo mají zůstat zavřené. Ať je před Vámi teď jakákoli překážka nebo se objeví jakákoli překážka, nemáte se snažit ji za každou cenu honem rychle vyřešit, ale klidně se před ní postavit a jen čekat. Je možné, že potřebujete víc času, abyste přes ní přešli. Nebo více síly či odvahy. Možná, že ještě nejste ve stavu, kdy byste dokázali chápat to, co je za ní. Nebo jednoduše ještě nepřišel na změny čas. Nepřišel čas na to, abyste se rychle posunuli tam, kde chcete být. Uvolněte se, zkuste příliš neřešit a nechte to kolem sebe více plynout. Možná pak sami budete překvapení, jak se to kolem Vás skládá všechno dohromady i bez Vašeho přičinění.



Autor: Tereza

bottom of page