top of page

TÝDENNÍ PŘEDPOVĚĎ (30.10. – 5.11.2023)


Krásné úterní ráno! Vítám Vás u pravidelné týdenní předpovědi!


Nacházíme se ve speciálním týdnu. Dnes 31.10. na poslední říjnový den staří Keltové slavili magický svátek Samhain, který dnes známe především pod názvem Halloween, křesťané slaví Dušičky. Oba dva svátky ale vycházejí právě ze starodávného Samhainu, který symbolizoval přechod do temnější části roku a uctívání zemřelých. Zároveň, a to je na tomto svátku to nejdůležitější, je Samhain sabat, který byl Kelty vnímán jako začátek nového roku. Bylo to období, kterým končil rok předchozí a otevíral se rok nový. Nevím jak u Vás, ale u mě často právě Samhain otevíral nové životní etapy a nové životní výzvy. Nicméně co je důležité zmínit – se Samhainem přichází otevírání bran mezi světy. V tyto dny nás dělí velmi tenká hranice mezi naším světem a světem, který není na první pohled viditelný. Není tedy nic zvláštního, pokud byste měli živější sny, Vaše intuice byla silnější a cítili jste potřebu se stáhnout toto období více do sebe. Samhain je doba nejen oslav, ale i náhledu do naší duše.


Velmi zajímavá událost jede pak v sobotu, kdy se planeta povinností, břemena, ale také moudrosti a zralosti Saturn otáčí do přímého chodu a postupně vychází ze svého retrográdu. Retrográdní chod tato planeta zahájila 17.6. Během této doby jsme si mohli uvědomovat tíhu určitých věcí v našem životě a nevěděli jak se k těm nepříjemným věcem, které jsme si pro sebe nazvali „břemeny“, postavit. Tím, že se planeta tento týden rozjede, ucítíme větší lehkost, pocit tíhy nás může trochu opustit, situace se uklidní.


Krásné aspekty, ať nepíšeme jen o těch zátěžových vlivech, jedou tento týden například mezi Venuší a Uranem. Vztahy, ať už s partnery, kolegy, přáteli,.. se mohou uklidňovat, můžeme se více nadechnout. Ode dneška se k tomuto aspektu přidá ještě Pluto a společně všechny tři planety vytvoří Velký trigon, což přinese zajímavá setkání, prožitky, zážitky a je možné i otevření témat, které spaly kdesi v hlubinách.


Mějte krásný týden!


Autor: Tereza

bottom of page