top of page

TÝDENNÍ PŘEDPOVĚĎ (31.10. – 6.11.2022)


Krásné pondělní ráno!


Máme za sebou krásné slunečné dny. Babí léto sice zažíváme opožděně, ale o to je to celé kouzelnější. Příroda se pomalu připravuje na zimu, stejně tak zahrádkáři zazimovávají své zahrádky, aby se pak na jaře mohla zahrada opět ukázat v celé své kráse. Říjen, který tento týden předává štafetu listopadu, končí, a s ním se začíná i hranice mezi světy pomaličku ztenčovat. Intuice se zesiluje, sny na nás každou noc hlasitě mluví, stejně tak energie kolem nás jsou lehčeji vnímatelné. Období kolem Novoluní, které minulý týden proběhlo, bylo silné, pravděpodobně je to tím, že probíhalo kolem 11 hodiny dopoledne i Zatmění Slunce, zároveň u toho celého přihlížely planetky Venuše a čerstvě rozjetý Saturn. Včera se nám ještě k tomu přesunula planeta Mars do retrográdního chodu, což symbolizuje nutné zastavení se v naší energii a až do ledna 2023 přehodnocování, kam svou energii vložit. V úterý o tomto přechodu napíšu detailnější článek.


Nicméně začínáme tento týden listopad – 11. měsíc v roce, který je charakteristický plískanicemi a prvními mrazíky. Stromy ze sebe nechávají spadnout svou barevnou korunu krásy (od toho je odvozen název měsíce listo-pad), mnohá zvířata se připravují na zimní spánek, počasí začíná být studené a mrazivé. Hojnost léta a podzimu je pomalu za námi, všechno už je hotové a připravené, další přípravy začnou zase na konci listopadu v rámci adventu. Více než venku se nyní budeme zdržovat v teplém pohodlí našich domovů, zapalovat svíčky, číst knížky a nořit se do sebe. Také se na toto období tak těšíte? Už jste s těmito aktivitami začali? Mě to teprve čeká a moc se na to těším. Mám toto období listopadových dní moc ráda.


Podle čínské medicíny je listopad kritickým měsícem pro orgán plíce. Při dýchání v nich probíhá výměna plynů mezi vzduchem a krví. Dýchejte proto zhluboka, zejména nosem. Nos zachycuje všechny nečistoty, na rozdíl od dýchání ústy je nepouští dále do těla.


Co je však důležité napsat, je ještě zmínka o aktuálních dnech. Máme před sebou 3 dny, které můžeme nazvat magickým obdobím. Vše začíná dnešním dnem, tzn. 31.10., kdy oslavujeme keltský svátek Samhain, úterý 1.11. nás čeká Den všech svatých a 2.11. křesťanský svátek Dušičky. Právě v tyto tři dny se každoročně dle tradic otevírají brány, které až do Vánoc dávají prostor všem mrtvým vstoupit na naší zem a pobýt zde tento čas s námi. Více napíšu v dnešním článku. Doporučuji však sama za sebe udělat si dnešní večer pohodový, neboť je ideální čas na očišťování prostorů a čarovné rituály.


Krásný týden!


Autor: Tereza

bottom of page