top of page

TÝDENNÍ PŘEDPOVĚĎ (31.7. – 6.8.2023)


Krásné pondělní ráno! Vítám Vás u pravidelné týdenní předpovědi!


Začínáme týden, který se odehrává pod energií úterního Úplňku ve znamení vzdušného Vodnáře. Znamení Vodnáře je 11.znamení z celého zvěrokruhu a souvisí s tématy aktivit, přátelstvím, společností, lidstvem, ale také s tužbami a přáními. Když toto znamení stojí v celistvé luně, je to čas svobody. Vodnář je znamení, které potřebuje ze všech znamení především dýchat a jeho potřeba prostoru je obrovská. Pokud se odehrává Úplněk ve Vodnáři, i my se potřebujeme nadechnout. Potřebujeme cítit možnost prostoru, rozletu, nádechu, i výdechu. Potřebujeme se cítit volní, nespoutaní, svobodní.. Dělat dobře nám může pobyt v divoké přírodě, spontánní zážitky, nečekaná setkání s lidmi, které jsou dlouho neviděli nebo seznámení s lidmi úplně novými. Každý Úplněk jako i tento je časem rozjímaní nad svým životem a přemýšlení nad tím, jak máme věci v životě nastavené. Můžeme docházet k nějakému rozhřešení, k ukončování toho, co již nemá dál pokračovat a tím i potažmo k novým cestám a novým začátkům. O tom je víceméně život.


Vztahům aktuálně nepřeje napěťové postavení mezi Venuší a Uranem, které pokračuje již z minulého týdne a podlamuje naše vztahy. Pozitivní aspekt této konstelace je ten, že vnášíme do svých vztahů něco nového či radostného, ale ten pohled druhý je častější - jde o neporozumění, nepochopení se navzájem a uvědomování si, že vztahy, které máme se nám jaksi boří pod rukama. Jsou to konstelace vystřízlivění ze svých vztahů, v horším případě i rozchodů, rozvodů a oddálení se.


Celý týden bych si také dávala pozor na komunikaci. Merkur v opozici na Saturn není zrovna nosná půda pro hluboké rozhovory, protože může dojít k nepochopení, říkání věcí až moc ostrým způsobem. Největší napětí hrozí ve středu, neboť tento den i Venuše, planeta vztahů, je nejen v napětí s Uranem, ale i s Lunou, takže den na hádky jak vyšitý.


Na druhou stranu co se mi na tomto týdnu líbí, jsou zajímavé aspekty Pluta – celý týden v pěkné konstelaci na Uran a Neptun. Ideální čas se ponořit do svého nitra, začít léčení našeho těla i duše, navrácení se nebo začínání originální aktivity, rodící se nová přátelství či setkání se se zajímavými lidmi.


Mějte krásný týden!


Autor: Tereza

bottom of page