top of page

TÝDENNÍ PŘEDPOVĚĎ (4.12. – 10.12.2023)


Krásné pondělní ráno! Vítám Vás u pravidelné týdenní předpovědi!


Včera jsme oslavily 1. adventní neděli. Na svých věncích jsme zapálili 1. adventní svíčku. Adventní věnec jako symbol Vánoc má 4 svíce, ideálně rozmístěné do všech „rohů“. Tento kruh mezi svícemi symbolizuje lásku Ježíše, kterou posílá do všech světových stran. Správný věnec by měl mít tedy i správné rozmístění svíček. Tyto svíčky nás krásně provádí 4 etapami, 4 týdny do Vánoc. Každá svíce má svůj příběh a taktéž i název. První tři svíčky by měly mít barvu fialovou, ta čtvrtá barvu růžovou.


My včera zapalovali první svíčku, která se nazývá NADĚJE. Je to z toho důvodu, že je spojována s očekáváním Ježíše Krista, jehož narození předpovědělo několik proroků. Tato svíce je proto nazývána jako „svíce proroků.“


Astrologicky se nacházíme v období Střelce. Znamení, které se rodí jako hravé dítě a umírá jako moudrý stařec. Střelecké symboly jsou luk a šíp, jehož jeden z významů je potřeba následovat svůj cíl. Čím je Střelec starší, zamýšlí se nad tím, kam jeho život směřuje, jaká je jeho cesta, kam kráčí, a jaká ta jeho cesta má smysl. Střelcům vládne Jupiter, planeta štěstí, hojnosti, ale také morálky a práva. I my toto období můžeme pociťovat potřebu hledat smysl všeho co žijeme a obracet se do sebe. Jsou dvě roviny, jak střeleckou energii využijeme. Ani jedna není špatně. Buď se budeme veselit, radovat a jako malé, hravé dítě si budeme užívat života. Nebo se stáhneme a naší potřebou bude najít odpovědi, ptát se, přemýšlet, analyzovat a jít do hloubky.


V pondělní den, tedy právě dnes, se jinak přesouvá planeta vztahů, umění a krásna Venuše do znamení vodního Štíra. Vztahy budeme prožívat hluboce, silně a intenzivně. Emoce s námi mohou lomcovat. Můžeme se více nořit do umění – vnímat hudbu, pohyby, vůně, chutě.


Důležitým přesunem pak bude ve středu rozjezd planety Neptun, který se pak další dny vydá přímým směrem. Aktuálně tedy dojíždí svou retrográdní fázi a od středy se vydává vpřed. Neptun je planeta idealizace, snů, představ, fantazie, nebo také návykových látek či planeta umělečna. Tím, že se vydává přímo, nás bude další dny konfrontovat s tím, co je realita a co je fikce. Co si namlouváme a nechceme přiznat, a u čeho už přišel čas vidět tak jak je.


Mějte krásný týden!


Autor: Tereza

bottom of page