top of page

TÝDENNÍ PŘEDPOVĚĎ (5.4. – 11.4.2021) - OTOČENÍ


Pěkné Velikonoční pondělí! Vítám Vás u pravidelné týdenní předpovědi!


Nacházíme se ve 14. týdnu roku 2021, planetárně pod energiemi ohnivého Berana, který nás tahá do nových začátků, rozproudění aktivity, ke změně našich postojů, které už možná ničemu neslouží a také k zamyšlení se nad tím, jak moc svůj život vlastně ovládáme. Beran je 1. znamení z celého zvěrokruhu, který souvisí s tématem JÁ. Berani mají svou hlavu, neradi se podřizují něčemu, co sami necítí jako správné. Na jednu stranu to zní jako problém, protože s nimi může být náročné vzhledem k jejich tvrdohlavosti vyjít, na stranu druhou je to přesně to znamení, které má v plánu řídit si svůj život podle sebe. Berani jsou bojovníci, ale tak jako každé znamení, se i toto může pohybovat mezi dvěma extrémy své osobnosti. Když převládne pravá polarita, jsou to ti, kteří si nenechají s ničím poradit, je zde silná agrese a vztek, který neumí ovládat, potřebují mít ve všem pravdu a je s nimi náročné vyjít kvůli jejich zatvrzelosti. Ta druhá, levá polarita, se pak projevuje tím, že se jedinec naopak zcela podřídí všem okolo. Nemá vlastní názor, bojí se ukázat svou sílu, čeká jako kdyby na schválení druhých, lidé okolo ho zneužívají, nežije svůj život. Ten první je typ bojovníka, dominantní člověk, který nemá zvládnutou svou ohnivou energii, neumí pracovat se svým ohněm. Je to takový Beran agresor. Druhý typ se nachází v podřízené pozici, je submisivní, nedokáže se za sebe postavit a musí se naopak naučit používat svůj oheň k tomu, aby v sobě probudil touhu po změně a svůj život žil podle sebe a ne podle těch vedle něj. Toto jsou velmi obecně shrnuty dvě extrémní pozice Beranů. Každé znamení má svou extrémní polohu a důležité je, abychom nenechali žádnou svou vlastnost přejít za hranici středu. Tento týden, nejen astrologicky, ale i numerologicky se máme pod vlivem beraních energií zamyslet nad tím, kdo doopravdy vede náš život a zda jsme otěže svého vozu nepředali někomu jinému. Zda jsme to opravdu my, kdo si určuje svůj směr, nebo i naopak, zda si necháme i poradit a nemáme potřebu říkat všem svou pravdu, zda umíme naslouchat a vzít si rady druhých k srdci. Numerologicky vychází tento týden na témata vyvážení, harmonie a hledání zlaté střední cesty. Měli bychom si dávat pozor, abychom nezajížděli tyto dny ani do jednoho extrému, do ničeho, co se vychyluje od zlatého středu.


Astrologicky se v pondělí pohybuje luna Kozorohem. Když prochází luna tímto zemským znamením, táhne nás to povětšinou do řešení pracovních záležitostí, do plnění povinností. Můžeme už být tento den jednou nohou v práci, hodně nad ní přemýšlet nebo se i na práci připravovat prakticky. Luna se setkává tento den i s planetou tajemství Pluto, což předznamenává trochu těžší energie. Měli bychom si dát bacha, abychom se vyhnuli sporům. Nic velkého tento den neřešme, a pokud to jde, snažme se dát si spíše klidový režim.


Úterý se nám luna setkává se Saturnem. Pracovně nás mohou překvapit technologické výkyvy, emočně bude den spíše únavnější. Středa se luna pohybuje Vodnářem, vzdušným znamením, které stojí ve zvěrokruhu na 11. příčce, a především v pěkném aspektu na planetu hojnosti a štěstí Jupitera a také na Mars, planetu boje a energie. Přichází pěkné příležitosti, štěstí nám tento den může přát více než obvykle a je dobré této příznivé konstelace moudře využít.


Středa může být na rozdíl od pondělí nebo úterý více akční, zábavná a plná pěkných momentů.


Ve čtvrtek s lunou v Rybách pocítíme větší zájem o duchovno, o vše, co souvisí s nadpřirozenem“. Ryby nás táhnou často do uměleckých směrů nebo jen do dělání činností, které souvisí s kreativitou a rozvíření naší tvořivosti.


V pátek, opět pod energiemi vodních Ryb, se můžeme cítit trochu zmatení, neboť se luna dotýká planety Neptun, která souvisí s idealizací, uměleckou sférou a fantazírováním. Chvilkami si můžeme připadat zmatení, chaotičtí a neukotvení. Umělcům tyto energie přináší inspiraci, všem, kdo pracují spíše hlavou, tak právě již zmíněný chaos.


Sobota je stále pod energiemi Neptuna, avšak stojící blízko planety Merkur v Beranu, která je v pěkném postavení na Slunce v Beranu. Díky této pěkné shodě může být den moc fajn. Pěkně komunikativní, možná i akční, vhodný pro cestování nebo věnování se něčemu, co nás baví. Tento den načerpáme energii, den vzhledem ke konstelacím může být fajn.


Čerpat energii budeme i v neděli, kdy se luna, stejně jako v sobotu, pohybuje v Beranu. Můžeme odpočívat i pracovat, být venku i vevnitř, energie plynou bez větších tlaků, takže sami si určíme co je pro nás vhodné a díky tomu se budeme cítit pohodově, volně.


Tento týden bude spíše plynout, neměli by nás překvapit žádné velké události, astrologicky se nepohybujeme v extra napěťových aspektech, takže se můžeme cítit chvilkami i unaveně, vyšťaveně. O víkendu už by to ale mělo být lepší. Využijme soboty a neděle k čerpání nové energie.


Krásný týden a ještě jednou pohodové Velikonoční pondělí!



 

1. DŮVĚRA


Karta s číslem 1 se nazývá Důvěra a Vy, kdo jste si ji vytáhli, je pro Vás připomínkou jednoho jediného hesla a to, že nic se ve Vašem životě neděje náhodou a vše má nějaký svůj hlubší, velice důležitý smysl. Důvěra je o víře, o smyslu a hloubce. Důvěra je Vás učí, jak bez očekávání a pouze na základě osobního impulsu jednat. Udělat krok do neznáma je těžké, nemáme se o co opřít a nejsou žádné záruky. Na druhou stranu, vše důvěrně známé nás udržuje ve stagnaci a na místě. Pokud chceme změnu, tak prostě skočme, ale neobviňujme nikoho ani nic, že můžou za to, kde teď jsme a kam jsme se to dostali. Energie důvěry spočívá v tom, že neklademe odpor ani podmínky, za jakých mají události probíhat. A pokud argumentujeme tím, že naše důvěra byla zklamána, a proto již nedůvěřujeme, pak jsme nedůvěřovali nikdy. Až tento týden budete váhat a přešlapovat na místě, pravdivě si přiznejte, co všechno jste opravdu ochotni riskovat. A pokud nejste ochotni, je to v pořádku, prostě jen zůstaňte tam, kde jste, ale netvařte se, že Vám někdo nebo něco brání ve změně. Protože pokud opravdu chcete, tak se nerozhlížíte a skočíte. Právě z toho důvodu, že důvěřujete. Že cítíme tu svobodomyslnou energii, která Vám dnes a denně připomíná, že vše je pouze o tom, jak k tomu všemu, co se Vám děje přistupujete. Buď se strachem, nebo s důvěrou, že se prostě nějak stane.




2. BOJOVÁNÍ


Druhá karta se jmenuje Bojování, a jak už její samotný název napovídá, ústředním tématem tohoto týdne pro Vás bude boj. Není to však boj s ostatními, ale boj sám se sebou. Změny ve Vašem životě postupně nabíhají, ať už podprahově nebo vědomě, a to s sebou může nést vnitřní pocit, že dojde za nějaký čas k situacím, kdy se po Vás bude chtít rozhodnutí co dál. Tato karta vypadá vždy ve chvíli, kdy se člověk necítí zrovna dvakrát komfortně, a to z toho důvodu, že srdce a rozum jdou proti sobě. Tento vnitřní rozpor „co je vlastně správně?“ či „co já vlastně chci?“ s sebou nese podvědomý strach a silný pocit ohrožení. Je možné, že tento týden budete vystaveni situacím, které Vám připomenou Vaše strachy a nerozhodnost. Abyste mohli jít dál, bez vnitřního boje a nerozhodnosti, bude potřeba si uvědomit, v čem a kdy bojujete. Co ve Vás vyvolává pocity, že se cítíte ohrožení pokaždé, když se máte rozhodnout. To je první krok. Druhým krokem může být, že se vrátíte zpátky, tam do minulosti a zkusíte si vzpomenout, kdy jste se poprvé takto cítili. Někde uvnitř Vás totiž existuje/existují situace, kdy jste byli tlačeni do rozhodnutí a často jste udělali automaticky to, co Vám nakázali druzí, i přes to, že jste to sami nechtěli. Na tyto automatické rozhodnutí jste si zvykli a zapomněli zcela logicky postupem času na to, co je ale vlastně to, co chcete Vy. Tento týden bude o hledání a nacházení cesty prostřednictvím vlastních rozhodnutí, o tom, abyste se naučili sjednotit své srdce a rozum. To je Vaše téma, které ve Vás vytváří vnitřní tlak.




3. VINA


Vina, třetí karta tohoto týdne, hovoří o jedné z nejdestruktivnějších emocí, které se nás mohou zmocnit. Když někomu ublížíme nebo půjdeme proti své vlastní pravdě, budeme se samozřejmě cítit zle. Ale nechat se přemoci vinou je jako pozvat si na návštěvu migrénu. Skončíme natolik obklopeni sužujícími mraky pochybností o sobě a pocitů bezcennosti, že už neuvidíme žádnou krásu a radost, kterou se nám život snaží nabídnout. Všichni toužíme po tom být lepší - víc milující, víc bdělí, víc pravdiví sami k sobě. Ale budeme-li se trestat za každý nezdar pocitem viny, skončíme zajati v kruhu zoufalství a beznaděje, jež nás zbaví jakékoli jasnosti ohledně sebe a situací, s nimiž se setkáme. Tak, jak jsi, jsi absolutně v pořádku a stejně tak je absolutně přirozené když občas sejdeš z cesty. Tím, že sis vytáhl tuto kartu, tak si pravděpodobně něco vyčítáš - od zapomenuté tašky na nákup až přes obrovský pocit viny související z toho co jsi druhým řekl nebo udělal. Ať se stalo co se stalo, stalo se. Teď už možná s tím nic nezmůžeš, situace se již stala. Co však určitě změnit můžeš, je vzít si z toho ponaučení pro příště a jít dál, využít tuto lekci k tomu, abys neudělal stejnou chybu příště znovu. Takže negativní myšlenky typu "co jsem to udělal/řekl" odhodit a zabývat se více tím, co Ti energii dává, ne bere. Navíc.. S touto kartou vždy připomínám, že je třeba si odpustit. Sobě, ale i těm druhým.



Autor: Tereza

bottom of page