top of page

TÝDENNÍ PŘEDPOVĚĎ (6.12. – 12.12.2021) - otočení


Krásné pondělní ráno! Vítám Vás u pravidelné týdenní předpovědi dle Vašeho výběru!


Včera jsme oslavili 2. adventní neděli, zapálili jsme druhou svíčku na svém adventním věnci. Ten, kdo stále drží tyto nádherné tradice, a věřím, že je Vás hodně, jistě ví, že tento symbol Vánoc má 4 svíce, ideálně rozmístěné do všech „rohů“. Tento kruh mezi svícemi symbolizuje lásku Ježíše, kterou posílá do všech světových stran. Správný věnec by měl mít tedy i správné rozmístění svíček. Tyto svíčky nás krásně provádí 4 etapami, 4 týdny do Vánoc. Každá svíce má svůj příběh a taktéž i název.


Předminulý týden jsme zapalovali první svíčku (železnou), která se nazývá NADĚJE. Je to z toho důvodu, že dříve (a i dnes pro věřící křesťany) byla spojována s očekáváním Ježíše Krista, jehož narození předpovědělo několik proroků. Tato svíce je proto nazývána jako „svíce proroků.“


Druhou svíčku (bronzovou) jsme zapalovali na svých věncích včera a nazývá se svíce MÍRU. Ještě v 19. století chodil nejen Mikuláš, ale o dva dny dříve i Barborky. Svobodné dívky i vdané ženy chodily od domu k domu a předváděly výstup ze života sv. Barbory. Dětem pak rozdávaly dárky a těm zlobivým hrozily. Kromě toho také dívky uřezávaly větvičky ze stromu či keře a té které do Vánoc vykvetla, přinesla do domova štěstí. Děvčatům na vdávání pak předpovídala svatbu.


Na konci týdne nás čeká třetí svíčka (stříbrná) a ta platí za symbol PŘÁTELSTVÍ. Má být správně růžová a patřit by měla Janu Křtiteli. S touto svící si připomínáme, že oslavy se blíží. Po této neděli slaví své jmeniny Lucie. Dříve tyto „Lucky“ chodívaly na 3.adventní neděli od domu k domu a s velkým nožem vyhrožovaly dětem, které se o adventu nepostily, že jim rozpářou břicha. Hodné děti pak Lucky obdarovaly nějakou maličkostí. Ženy a dívky nesměly v tento den pracovat ani příst.


Co se týče astrologických přesunů, tento týden se nás nedotýkají žádné planetární přechody, nicméně to neznamená, že se na obloze nic neděje. Děje se toho více než dost, ale to si podrobněji napíšeme v konkrétních denních článcích.


Krásný týden!



 

1. TRANSFORMACE


První karta tohoto týdne se jmenuje Transformace a symbolizuje možnou přeměnu Vás samých. Vašich zažitých vzorců, změnu, uvědomění. Často se tento týden ocitnete v situacích, které Vám budou odkrývat vše nezvládlé, především co se Vaší emocionální stránky týče. Tento týden se opravdu nemá cenu ničemu bránit, protože jinak bude vyhrocený a nepříjemný. Nenechá Vás nic v klidu, budou s Vámi cloumat pocity, neboť bude potřeba jít více do hloubky. Přestat stagnovat a začít si dělat pravidelnou sebereflexi svých myšlenek, skutků a všeho, co budete prožívat. U této karty je známo, že opravdová transformace započne ve chvíli, kdy zažijeme nějaký šok. Něco se neodehraje podle toho, jak chceme my, realita bude úplně jiná než to, co jsme si v hlavě vymalovali. Něco vstoupí do našeho života, neohroženě, bez varování a Vaším úkolem bude pozorovat a nezasahovat. Transformace prostě přijde a ten, kdo se bude bránit nejvíce, tomu ukáže požehnaně. Ještě jednou upozorňuji – nebraňte se, nenadávejte. Nemělo by to cenu. Vaše duše se potřebuje pohnout zase dál. Jakým směrem, to už bude na ní. Na Vás je pouze zůstat v klidu, přehnaně nezasahovat, ale pozorovat a nechat ať se děje.



2. POCHOPENÍ


Druhá karta tohoto týdne se jmenuje Pochopení a je znamením toho, že se čím dál tím více z Vás probouzí a otevírá oči tam, kde je to potřeba. Karta pochopení hovoří o častém pocitu, který v sobě máme, a který odráží naše vnitřní nastavení. Cítíme se jako lapeni v kleci a upřímně věříme, že nám vnější okolnosti nedovolují chovat se, rozhodovat a vyjadřovat svobodně. Máme pocit, že nemáme na výběr, a když už, tak velice málo. Tak rádi bychom udělali to, co chceme, ale myslíme si, že nemůžeme. Že nám to naše současná situace nedovolí. Je tomu ale opravdu tak? Nebo se pouze NECHCEME či MÁME STRACH hnout a jednodušší je se vymlouvat?.. To je otázka, kterou byste si tento týden měli položit. Tento týden byste si sami pro sebe, ať už v duchu nebo sepsáním na papír, měli prozkoumat, u čeho všeho či koho máte pocit, že Vám brání v rozletu. Měli byste upřímně pojmenovat překážky, které Vám nedovolují se svobodně hýbat. Ti co si dají záležet by měli přijít na to, že překážka je pouze v jejich hlavě a můžou vlastně cokoliv. To, co jim brání je totiž jejich vnitřní nastavení, se kterým by byla potřeba pracovat. A jak? V první řadě přiznáním si, že můžete všechno. V druhé pak sami sebe POCHOPIT a vědět, z čeho pramení strach, který Vás zavřel do klece, kterou jste si sami okolo sebe postavili. Hledat původ, který je většinou v našem dětství. Když si opravdu dáme práci, otevírá se nám cesta ke svobodě, protože víme, že záleží pouze na nás. Na našem úhlu pohledu, na našich dalších rozhodnutích, na našich slibech, které si sami sobě dáme. Jasně, vrátka se tímto otevřou, ale svoboda je dost často spojená s nejistotou. Co teď s tím? Možná se jen pro začátek soustředit na to, co chceme a vymalovat si, co uděláme až vyletíme z klícky. Pokud budete důslední, Vaše představy budou tak moc reálné, že už se jich nebudete chtít pustit. A pak frrr... povedlo se.



3. VYČERPÁNÍ


Třetí karta s názvem Vyčerpání je jednou z karet, která nepůsobí na první pohled lichotivě a příjemně, spíše naopak. Máme z ní často stísněný pocit, jako kdybychom uvízli a nemohli se dostat z té bezmoci ven. To, že jste si tuto kartu vytáhli, není náhoda (ostatně náhoda neexistuje ), někam Vás informace k této kartě mají navést. Tento týden je třeba soustředit se na to, kam dáváte svou energii, protože očividně se Vaše psychika a možná i tělo cítí přesně tak, jako muž na obrázku. Nemusíte to vnímat naplno, jsou lidé, kteří při vybrání této karty mají dojem, že jich se to netýká, ovšem, když se na ně podívám, realita je jiná. Kruhy pod očima, únava, která je přebíjená neustále šálky kávy, těkavý pohled, ochablé svalstvo a ta duše? Ta absolutně není v harmonii. Spíše naopak – volá o pomoc. Proto je karta vždy varováním. Zastavit se a přemýšlet nad tím, kam dáváte každý den svou energii, do čeho. Máte v těch dnech dostatek odpočinku? A pokud ano, jak v době odpočinku načerpáváte svou energii? A stačí to Vašemu tělu nebo Vám dává nějakými signály najevo, že ale i tak je pořád něco v nepořádku? Často se karta vztahuje k mysli – ta může být unavená od věčeného přemýšlení, které ji nedovoluje vypnout a odpočinout si. Ať se tedy Vaše vyčerpání týká čehokoli – těla, mysli, duše, ať toto vyčerpání vnímáte nebo ne – karta je radou, podobně jako u karty první, abyste začali lépe pracovat na svém životním stylu. Něco chybí, něco co Vás více uvolňuje a přináší harmonii. Celý týden se proto vědomě pozorujte. Sledujte, do čeho investujete energii a co Vás vyčerpává. Možná budete překvapeni, co všechno je ve Vašem životě přes čáru nebo zbytečné dělat.



Autor: Tereza

bottom of page