top of page

TÝDENNÍ PŘEDPOVĚĎ (7.8. – 13.8.2023)


Krásné pondělní ráno! Vítám Vás u pravidelné týdenní předpovědi!


Tento týden nás nečekají žádné planetární přesuny, žádná planeta nevyjíždí ze svého znamení a nestřídá se se znamením jiným. Nicméně i přes to na naší nebeské klenbě se toho i bez planetárních přesunů děje celkem dost. Čím bychom začali?


Můžeme začít tím, že 5 planet nám aktuálně jede retrográdně, tedy, že planety jakoby couvají ve svém směru a vracejí se zpět po vlastní ose.


Zpětným chodem jede stále planeta Venuše, která stojí za našimi vztahy a nabádá nás přemýšlet nad tím, jak ve svým vztazích žijeme, jak se v nich cítíme, co všechno jsme pro své milované schopné udělat a co už dělat a tolerovat odmítáme.


Couvá nám také planeta Saturn, symbol karmy, povinnosti a zodpovědnosti, která se pohybuje ve vodním znamením Ryb. Můžeme přemýšlet nad tématem zodpovědnosti. Kam až jsme schopni v některých věcech dojít.


Planeta Neptun, taktéž pohybující se vodními Rybami, zkoumá naše fantazie a představy. Jsou reálné? Postavené na pevných základech? Nebo to jsou pouze touhy, které nemají s reálnou podobou nic společného?


Pluto, vládce moci, manipulace a znovuzrození, nás zase posouvá tím, že nám ukazuje i odvrácenou stranu života. Tu, která nás obklopuje, ale je všudypřítomná. Smrt, konec a nový začátek. Máme toto téma přijaté? Nebo se změn bojíme a děsí nás, že je v životě třeba jít i do neznáma?


A poslední couvající je Chiron, planetka zraněného léčitele, která možná nepříjemně, odkrývá naše hluboká zranění a traumata, která ještě stále nemáme zpracovaná. Bolí to, ale.. není to právě to, co nás posouvá k moudřejšímu bytí?


Na nebi je jinak stále silný aspekt Venuše a Urana v kvadratuře, který rozbíjí naše vnímání vztahů a vztahy samotné. Svoboda, možnost se nadechnout pro nás je aktuálně vším, což ohrožuje vztahy s blízkými lidmi. Jsme vzdálení druhým a oni jsou vzdálení nám. Na druhou stranu přímo nádherný aspekt vznikl mezi planetou Mars a Jupiterem. Tento aspekt přeje cestování, vzdělání se, novým získaným informacím, které pro nás mohou být velmi podnětnými.



Mějte krásný týden!


Autor: Tereza

bottom of page