top of page

TÝDENNÍ PŘEDPOVĚĎ - 9.8. – 15.8.2021 (otočení)


Pěkné pondělí! Vítám Vás u pravidelné týdenní předpovědi!


Tento týden jste si vybírali ze tří papírků, které pod sebou skrývaly tři minerály. Každý minerál má očišťující účinky, kameny nás napojují na naše nitro, na náš vnitřní hlas a ukazují cestu. Některé minerály z nás stahují nečisté energie (z této hromádky je to Selenit), některé nás vedou na naši intuici a otevírají třetí oko (Ametyst) a některé nám pomáhají žít v pravdě a v ničem si nenalhávat (Tyrkys).


Minerály mají neskutečnou moc, která na nás působí vědomě i nevědomě. Minerály je ale důležité správně čistit, jedině tím budou mít správné účinky a pomohou nám k tomu, co potřebujeme. Většina knih či internetových stránek uvádí jako správnou očistu vodu, avšak není to jediný zdroj energie nebo očisty. Například takový Selenit je výborným pomocníkem, pokud je nabitý na měsíčním světle, ale pod vodu nesmí nebo by se rozpadl. Dáváme ho proto pro očistu sebe i prostorů kolem nás pouze na měsíční svit, ideálně za Úplňku. Ametyst je taktéž dobré nabíjet na měsíčním světle a opláchnout ho jemně pod tekoucí vodou, vody stačí však malinko. Typickým představitelem, který do vody patří a očišťuje se v ní naplno je Tyrkys, neboť je to kámen vody. Každý kámen je také dobré nosit u sebe, tím je jeho síla pro nás mocnější, takže je dobré pořídit si kamínek a nosit ho v kapse či kabelce, ideálně však přímo na těle, tedy například jako náramek či přívěšek na krku. Než tento kámen začneme nosit, je potřeba se s ním ale nejdříve spojit a požádat ho o pomoc. Nevysílejme však konkrétní prosby, například „potřebuji pomoct s rozhodnutím“ či „chci, abys mě očistil“. Kámen sám ví, co má dělat, stačí ho pouze požádat o spojení s Vámi. Také je třeba počítat s tím, že pokud kámen začnete nosit, je možná v prvních dnech/týdnech oslabení, únava, chřipky, bolesti na těle, vytvoření pupínků, vyrážky, neboť kámen z nás vyhazuje vše, co je špatně nastaveno a jak jinak než cestou víceméně fyziologickou. Je třeba tuto fázi „přečkat“ a vytrvat.


Co se týče týdne z pohledu astrologie a energetických konstelací, máme za sebou Novoluní ve Lvu a stále trvající vliv Lví brány, která byla nejvíce otevřena 8.8. Její energie je stále silná a přetrvává, více se o ní můžete dočíst v článku níže. Taktéž již nějaký ten pátek můžeme na obloze pozorovat Perseidy, každoroční meteorický roj, který bude nejsilnější noc z 12. na 13.8. a o kterém si ještě více napíšeme.


Mějte krásný týden!



 

1. SELENIT


První kámen ukrývající se pod prvním papírkem se nazývá Selenit. Tento minerál patří mezi mé nejoblíbenější díky své neuvěřitelně silné vibraci, která očišťuje jak svého majitele tak i prostor kolem něj. Je to kámen, který se používá na ochranu naší energie, dobíjí nás, když nám chybí motivace a chuť do akce, nicméně jeho největším kladem je jeho umění absolutně se napojit na člověka, který ho vlastní a dodání přesně toho, co jeho vlastník potřebuje. Pokud potřebujeme uklidnit, kámen dodá klid a vyrovnání. Pokud cítíme, že jsme unavení, předá nám energii, pokud se necítíme dobře, zlepší náladu. Tento kámen nás nalaďuje na sebe, na naší intuice, na náš vnitřní hlas a pomáhá nám zjistit, co opravdu chceme. Selenit doporučuji svým klientům, kteří potřebují očistit svou auru od nánosů negativní energie, ale také těm, kteří žijí v prostředí, které je zaneseno hádkami, neupřímností či pesimismem. Selenit velmi jemně pročišťuje naší energii a energii kolem nás. Tento týden se máte pravděpodobně naladit na prostředí, ve kterém se pohybujete, na energii svojí a energií lidí, kteří Vás obklopují. Selenit vypadne ve chvíli, kdy je na nás přichycena nějaká negace, která nám brání dostat se k sobě a být ve vnitřní harmonii a klidu.



2. AMETYST


Fialový kámen, který se ukrýval pod druhým papírkem se jmenuje Ametyst a je symbolem duchovna, intuice a zbožnosti. Ne náhodou si tento minerál vybírali do svých šperků králové a bohatí, urození lidé, neboť se věřilo, že přináší dobrý úsudek při důležitých rozhodnutích, zbystřuje naši mysl a dodává odvahu k realizaci našich přání. Kromě toho je to kámen odstraňující vnitřní napětí, redukuje vztek a osvětluje naši negativní mysl. Je to kámen, který se přiřazuje Kozorohům, kterým někdy chybí víra v lepší zítřky a potřebují tento kámen ke zjemnění své rozumové energie. Ametyst je minerál, který v nás posiluje pocit, že hlas srdce je kolikrát mnohem důležitější než ten rozumu a praktična. Ametyst tedy pomáhá správně se rozhodnout, udělat dobré kroky a zároveň v nás zasévá pocit, že i když uděláme rozhodnutí, které není na první pohled tím rozumným, může být ale pro náš život tím nejlepším. I přes to, že toto rozhodnutí nechápe okolí, ani my. Vede nás za hlasem srdce. Vypadne tedy vždy v momentě, kdy potřebujeme jít více za tím co cítíme pro nás jako to dobré, ne za tím, co se pouze zdá jako to dobré a správné.



3. TYRKYS


Tyrkys je třetím kamenem, který byl tento týden náhodně, intuitivně vybrán. Je to kámen komunikace, je přiřazen 5.čakře, která stojí za naším vyjadřováním, slovem, ale i myšlenkami. Tyrkys nás učí vyjadřovat to, co máme ve své mysli, navádí nás svou energií k tomu, abychom nedrželi svou mysl svázanou pochybnostmi, ale naučili se vyjádřit co cítíme, co máme na srdci. Je to minerál, kteří nemohou nosit lháři (nejen ti, co to o sobě ví, ale i ti co to nevědí), protože Tyrkys nás tlačí, abychom vyjádřili pravdu a nic si nenalhávali. Nejen druhým, ale především sami sobě. Učí nás žít v pravdě a vyjádřit jen to, co je opravdové, na žádnou přetvářku a klam nehraje. Pokud tedy potřebujeme rozmluvit, chystáme se na důležité rozhovory, jsou v naší mysli myšlenky, které neumíme dát do slov, je tento minerál ideálním pomocníkem. Podobně jako výše jmenovaní Selenit a Ametyst nás i tento kámen učí vyznat se ve své hlavě a v tom, o čem tvrdíme, že je pravdivé. Pokud si tedy už nějakou dobu nalháváme, buďme si jistí, že Tyrkys nás z naší zkreslenosti a iluze vyvede. Jede naplno proti všem přetvářkám, klamům, iluzím, naivitě a růžovým brýlím, které si nasazujeme chtěně i nechtěně. Vytahují si ho většinou ti, kteří potřebují podpořit v tom, aby řekli co si opravdu myslí a cítí, ale i ti, kteří žijí ve lži a přetvářce a přišel čas nalít si čistého vína.



Autor: Tereza

bottom of page