top of page

TŘETÍ A ČTVRTÝ ROZJEZD - Jupiter a Merkur přímý směr


Dáme si třetí a čtvrté hurá? Já ano a s velkou radostí! Mé plesání patří rozjíždějícím se planetám Jupiteru a Merkuru, které od včera změnily svůj směr. Přidaly se tak k Plutu, planetě manipulace a nevědomí a Saturnu, přísnému učiteli zkoumající řád a pravidla. Ty přestaly před 14 dni a týdnem couvat a vydaly se svým přirozeným směrem.




JUPITER


Jupiter, který se pohyboval od konce června až do včerejška zpětně, zabrzdil naše představy o smyslu života a o poslání, které chceme v současnosti, ale i možná v celém životě naplnit. Mohla být pozastavena nebo nějak zkomplikována v některých ohledech naše práce a pracovní směřování. Tím, že se ale planeta postupně pomalým krokem rozjíždí, nás opět vrhne do myšlenek na nové aktivity a také do toho, že se nebudeme chtít své "vysněné práce" či poslání vzdát. A nejen to! Tentokrát nám bude i dopřána realizace našich projektů a opět se ukáže jasnější cesta. V ruce se nám objeví kompas, takže najdeme cestu z lesa, ve kterém jsme zabloudily a vydáme se tím správným a hlavně jasným směrem. A pokud v tomto směru tápeme a nevíme co je tím naším cílem, postupné rozjetí planet nám v tom následující týdny a měsíce může pomoci.



MERKUR


Jako čtvrtá couvající planeta se pak rozjel i Merkur, který byl ve zpětném chodu 3 týdny. Je to planetka rychlá, související s naší komunikací a běžnými každodenními aktivitami. Když couvá, všechno kolem nás drhne a pozastavuje se. Často je zde objevující se pocit, že napojení se na druhé vázne, rozhovory jsou zmatené a často nikam nevedou. Běžné jsou konflikty, obrana, kritika a v rozhovorech bojovnost. V naší hlavě vyhrávají domněnky, daleko nejsme ani od překrucování reality. Nechápeme druhé a oni nás pravděpodobně také ne. S přímým směrem planety se ale opět dokážeme s druhými normálně domluvit, konstelace přeje vyříkání si, naše komunikace má nejen hlavu a patu, ale někam vede, něco si z ní odnášíme. Také máme více pochopení pro druhé a snažíme se najít kompromis a společnou cestu. Konstelace nás také už tolik nenutí do mravenčí práce a dokončování restů, spíše se věnujeme tomu, co můžeme dělat dál.



Mlha postupně opadává, nejen realita, ale i naše sny se vynořují na světlo. Pociťujeme, že nám věci kolem nás dávají více smysl, máme se čeho zachytit, máme na čem stavět. Odchází éra zmatku a nejasností a přichází období „nadešel čas vydat se tím pravým směrem.“


Mějte krásné úterý!

 

Autor: Tereza

bottom of page