top of page

URAN V BERANU (6.11.2018 - 6.3.2019)

URAN je planetou změny, revoluce, všeho nového a nečekaného. Je patronem astrologů, géniů, vynálezců. Je to další planeta, která podobně jako Neptun, Pluto či Jupter působí na celou společnost, neboť směřuje k sociálním změnám a reformaci. Ve znamení se Uran zdrží přibližně 7 let a vždy to s sebou nese velké společenské změny.

Jelikož je Býk znamením hodnoy, financí a majetku, propojení s Uranem bylo a ještě bude celkem zajímavé sledovat.

URAN přešel tento rok 15.5.2018 právě do BÝKA, ale zdrží se zde ze začátku pouze do dneška 6.11.2018, pak se v březnu do Býka opět navrátí a zůstane tam ještě s několika málo přechody až do roku 2026. Jelikož je Býk znamením zemským a konzervativním a Uran planeta změny, kterou Býk moc nemusí, proběhlo již během těchto pár měsíců mnoho propadů a potíží právě v oblasti financí a majetku. V tomto období jsme se nějakým způsobem mohli dotknout řešení bydlení, ale taktéž i financí - jednou jsme byly nahoře, potom dole. Na jednu stranu je také toto postavení celkem bohaté na finance, na druhou stranu se tohoto zvýšení hodně využívá - daně se zvyšují, taktéž pronájmy bytů. Pro Vaše přibližení se Uran znamením Býka pohyboval od roku 1934 do 1942. Určitě všichni víte, že toto období se ne příliš pozitivně zapsalo do dějin. Bylo to období ekonomické krize, španělské občanské války a druhé světové války. Několik diktátorů se v této době dostalo k moci - Franco, Mussolini a Hitler. Tím neříkám, že se diktátoři opět dostanou k moci i v dnešní společnosti, nicméně každý se zamysleme jak to nejenom u nás, ale i všude po celém světě vypadá.. Asi na tom něco bude..


URAN stojí ode dneška v ohnivém znamení Berana, kde se zdrží, jak už jsem psala, do března 2019. I zde nás čekají radikální změny, tentokrát především v politické oblasti. Do politiky přichází noví lidé, častěji se objevuje populismus a lidé dávají více hlasitěji najevo svou nespokojenost. Beranům vláde Mars, planeta boje, lidé se nebojí dát najevo, co jim vadí. A věřte, že nejenom v politice, ale i v našich životech budeme svědky změn. Vyhodíme to, co v našem životě nemá být a tyto změny budou trvat až do března. Beran je symbolem JÁ, ještě více si uvědomíme co chceme a co je pro nás to pravé.

Skvělé bude toto postavení pro znamení Berana, ty objeví svou sílu a odvahu, vykulení z těchto změn budou především Raci, Váhy a Kozorozi.


Autor: Tereza

bottom of page