top of page

VENUŠE VE STŘELCI a CHIRON V BERANU přímý směr


Krásné úterý! Máme po Novoluní ve Střelci a jsou tu další planetární konstelace, které na několik dalších týdnů a měsíců ovlivní naše životy. Tentokrát se jedná o změny u planety lásky Venuše a planetky ukazující na naše zranění Chirona.




VENUŠE VE STŘELCI (15.12.2020 – 8.1.2021)


Dáma má přednost, začneme proto nejdříve Venuší. Venuše je planeta vztahů, lásky a harmonie a dnes se po 17:15 přesouvá do Střelce. Poslední měsíc stála ve vodním Štíru, což zintenzivnělo naše city. Pravděpodobně jsme vše prožívali velmi silně, hluboce a možná pod silnými emocemi, které jsme mnohdy nedokázali plně ovládnout. Když už jsem měli radost, tak pořádnou. Když „depku“, tak taky pořádnou . Naše prožívání bylo a ještě stále je jednoduše velmi intenzivní.


Nyní se Venuše přesouvá do Střelce. Do ohnivého znamení, které stojí na devátém stupínku. Střelce symbolizují filosofické a náboženské zájmy, cizí jazyky a potřeba znát odpověď. Ve zvěrokruhu je 9. znamením, které přináší do našich vztahů naději v lepší zítřky. Netrápíme se budoucností, netrápíme se tím, že zrovna v něčem nemáme jasno, nechceme se tím nechat zatěžovat, pravděpodobně zaujmeme na další týdny postoj, kdy to všechno necháme jednoduše plynout. Tato uvolněnost směřuje i do našich aktivit. Chceme se více bavit s přáteli, potřebujeme zábavu a uvolněnou atmosféru. Narozdíl od Štíra, který se vyžíval v dusných, silných emocích, chce Střelec hlavně klid a pohodu. Naše pozoronost proto až do začátku ledna půjde do pohodových aktivit, do vzdělání a učení se nových věcí. Je dobré tento čas využít ke studiu duchovních a náboženských věd, více se pustit do oblastí odkrývající smysl všeho kolem nás. A co se týče vztahů? Zde nás Střelec nabádá přestat si dělat domněnky a také přestat vztahové záležitosti vidět pouze ze svého úhlu pohledu. Chce to větší nadhled a spontánnost.



CHIRON V BERANU přímý směr (15.12.2020 – 15.7.2021)


A co se týče Chirona? Planetky symbolizující naše zranění? Ta se podobně jako Venuše přesouvá dnes také, ale ne do jiného znamení, nýbrž mění svůj dosavadní směr. Poslední měsíce couvala, nyní se rozjíždí a pojede přímým směrem. Co to znamená? Od července jsme odkrývali díky této konstelaci své největší zranění, pravděpodobně se děly věci, které nám ukázaly, co nemáme zpracovaného, zvládnutého a stále nezahojeného. Chiron jako zraněný léčitel vždy odkrývá naše staré, nevytáhnuté třísky, a právě to přesně od 10.7. až do dnešního dne dělal. Posvítil na ně a my si uvědomili, co jsou naši strašáci, bloky a traumata, které nám brání v plnohodnotém žití. Ukázalo se, co neumíme, kde jsme se zranili a co nás z naší minulosti ještě stále bolí. Kde jsme neodpustili, nepřijali a nesmířili se. Tím, že jde tato planetka ode dneška zase do přímého směru, můžete začít třísky vytahovat. Už víte kde jsou, teď je pouze naVás, jestli je v sobě necháte dál nebo je vyndáte, abyste měli svou minulost uzavřenou a mohli se vydat vpřed. Tak jako Chiron.



Přeji Vám krásné dny!

Autor: Tereza

bottom of page