top of page

ZÁŘIJOVÉ ENERGIE


Krásný večer. Mám tady rozepsáno tolik článků, že bych snad vydala jednu celou knihu - o Černých lunách, vztazích, tipech na knížky, nějaké články ohledně psychosomatiky, také má hlava je plná témat, o kterých by se dalo něco málo napsat, ale jako kdyby teď bylo období, kdy ani jeden z těch článků neměl to sdělení, které chci, aby tady teď bylo. Jako kdyby tenhle čas sloužil úplně jiným slovům, s úplně jinou energií, než mají ty, které jsem psala před několika týdny. Možná to vychází z těch všech zpráv, které mi přišly, možná i z těch rozhovorů ze sezení či z telefonu při objednání se.. všechno to mě nutí se zastavit a napsat něco aktuálního, čerstvého, něco k nynějším konstelacím.


Chtěla bych napsat, že se blíží Úplněk. Poměrně zásadní Úplněk, takže atmosféra v lecčem může houstnout, situace se vyostřovat a zcela samovolně dochází k výbuchům. Couvá nám 6 planet z 9, od soboty se přidá 7má. Opravdu nic jednoduchého. Kam nás to vede? Ještě k větší sebereflexi, uvědomění si, ještě k většímu propojení se se svými pocity. Úplněk v Rybách je vždycky charakteristický tím, že jsme mnohem blíže svému prožívání, nám samým. Takže pokud se cítíte jak na houpačce, Vaše emoce lítají sem a pak zase tam, je to v pořádku. V pořádku také je, pokud necítíte vůbec nic. V tomto čase je možné úplně všechno, ale spíše mám zkušenost takovou (aktuálně ze sezení v poradně a z toho co mi píšete), že ty emoce řádí a vytahují dost zajímavá témata.



Dost významná je aktuálně Lilith, Černá luna. Ta se nám krásně projevila celý minulý týden, kdy jsme si šáhli až tzv. na dno. Šťouchlo se do témat, která vůbec nebyla příjemná, byli jsme konfrontování se svými strachy a potlačenými strašáky. Tento týden už to odeznívá, ale ještě stále se energie Lilith zapojuje dost silně. Nejenom, že obecně od 14.4.2022 do 8.1.2023 otevřela téma našich emocí, ženství, žen v rodině, kamarádek, kolegyň, bydlení, ženských orgánů či pocitu domova, ale byla teď i propojená s planetkou Chiron, která otevírá staré rány a nezpracovaná traumata. Ty se začaly napasovávat do současných situací, takže takový ten chaos v hlavě – co je vlastně správně, a kde je ta správná hranice, a co jsou ty zranění a co už je ta norma – je teď dost pravděpodobný.


A jak se z toho nezbláznit? Emoce mohou lítat sem tam, a jak už jsem psala výše, za této konstelace to opravdu není nic divného. Úkolem spíše je, se teď naučit více vnímat své potřeby a celé toto období si to jejich respektováním ulehčit. Když nám to tedy říká: „chci samotu“, tak jít a stáhnout se. Když zase: „potřebuju si s někým promluvit, vypovídat se“, zavolejte nejlepší kamarádce nebo někomu, ke komu máte důvěru a dostaňte to ze sebe ven. Důležité je tedy vnímat své pocity a naslouchat jim, respektovat je, nesnižovat je, ale snažit se je naplnit. Oni nám něco říkají, odkrývají co je V NÁS schováno, ne v těch druhých, ale v NÁS a co si už žádá vylézt ven. Je to vlastně období bohaté na poznání, a to je skvělé. Vylézt ze smyčky nebylo snad "nikdy" snazší.


Jak toto období vnímáte? Daří se Vám zachytit jemné vibrace, které k Vám skrze Vaše pocity přicházejí?


Autor: Tereza Obraz: Claude Monet - Lekníny

bottom of page