top of page

ÚPLNĚK V BERANU (20.10.2021, 16:56 hodin)



Pěkné středeční ráno! Dnešní článek, jak už jste si podle názvu a obrázku všimli, se bude věnovat tématu Úplňku, který nás čeká dnes v podvečer, v čase 16:56 v ohnivém znamení Berana.


Úplněk je z astronomického hlediska opozice Slunce a Měsíce. Je to jediná poloha Měsíce, kdy můžeme vidět celý jeho povrch bez jakéhokoliv zastínění slunečních paprsků Zemí. Konstelace úplňku je vždy velmi silná a má obrovský vliv nejen na všechny přírodní děje, ale o úplňku (a i dny kolem) se také zhoršují nemoci, nehojí se rány, záněty více hnisají a samozřejmě jak už to i v tomto čase bývá, i naše emoce a celkově psychika ucítí větší tlak.


Každý měsíc však bývá Úplněk v jiném znamení a podle toho můžeme zjistit na koho bude působit nejvíce a na jaká témata bychom se měli v určitém období zaměřit. Dnes 20.10.2021 probíhá úplněk ve znamení Berana, které je znamením ohnivým a proto se i bude jednat o akčnější období. Je to doba, kdy budeme chtít změnit svůj život, dát mu nový impuls, nový děj, nový směr. Ve hře jsou však ještě dvě planety, které celé toto úplňkové dění obklopují, a jsou jimi Mars a Pluto. Obě planety v nás vytváří touhu pohnout se konečně z místa. To by nebylo nic špatného, ale Mars jako planeta boje nás nabádá jít za svým cílem hlava nehlava a Pluto, který vládne temným silám, nás ponouká k manipulaci, krutosti a svéhlavosti, čímž však náš rozjezd může nakonec jen zpomalit.



Co tedy radí aktuální hvězdné postavení?



Nastavme se na nové začátky, ony se už dost možná u některých z nás i odehrávají, zaměřme se na to, kde se vidíme za rok, za dva roky a pracujme na tom, aby se to nakonec i uskutečnilo. Nelámejme však nic přes koleno. Pokud budeme vyvíjet nátlak, a to v jakékoli životní oblasti, planetární konstelace nás hodí zase na začátek a my budeme mít pocit, že se vše pouze opakuje. Zahalí nás pak pocity frustrace z nenaplnění a bezmoc, že se točíme jak v kruhu. I přes to, že je Beran iniciátor a za jeho energie bychom měli vše vzít do svých rukou, aktuální konstelace nám spíše říkají, abychom měli plán, propočítali si, jak ho máme uskutečnit, představili si svou budoucnost tak jak ji chceme, ale netlačili. Aktuálně by náš tlak způsobil pouze protitlak.


Využijte tedy tohoto období k vizualizaci toho, jak by měl Váš život vypadat. Kde se vidíte pracovně, vztahově, zdravotně, jak jsou na tom Vaše finance či bydlení a zkuste si i zároveň vytvořit plán, jak by se to dalo uskutečnit. Proberte si každou oblast svého života a nastavte se na změnu, chtějte zlepšit nebo úplně změnit to, co nefunguje a už Vám nic nepřináší. Vše s lehkostí a bez boje.


Krásný Úplněk!


 

Autor: Tereza

bottom of page