top of page

ÚPLNĚK V BLÍŽENCÍCH (8.12.2022, 05:07 hodin)


Krásný večer! Přicházím později, ale přece! s článkem o dnešním Úplňku, který již několik nocí mysticky osvětluje naši oblohu. Je to prosincový Úplněk, který se aktuálně odehrává ve vzdušných Blížencích. Úplněk je čas, který přeje završení, Blíženci jsou znamení vzdušné, stojící na 3. příčce ze všech znamení zvěrokruhu.


Co tento Úplněk otevírá?
Jaká témata si pro nás hvězdy připravily k řešení?

Na to se pojďme podrobněji podívat.



SPOJENÍ S PLANETOU MARS


Aktuální Úplněk je tento čas hodně ovlivněn planetou Mars, která celou tuto konstelaci dosti ovlivňuje. Planeta Mars je spojena s naší energií. Kam jí dáváme, jakým způsobem o něco usilujeme, kolik té energie vlastně máme. A tato planeta je aktuálně retrográdní, což znamená, že nás různé situace vedou do zamyšlení se nad tím, jak se svou energií zacházíme. Jak trávíme svůj čas po práci, jak ho trávíme o víkendech, nebo i jaký máme denní režim. Otázkou i může být, jak usilujeme o něco, o co máme zájem, kolik do toho vložíme své pozornosti. Úkolem je pozorovat a porozumět naší vlastní energii.


Za této doby můžeme být tak trošku v jednom kole (u mě to tedy opravdu platí! ), rozjíždět nové aktivity, vymýšlet nové projekty, rozvíjet své myšlenky a také pociťovat, že je toto období klíčové pro nové začátky.

Na co bychom měli dávat pozor je neuvážené pracování se svou energií, bezohlednost, netrpělivost a tlačení na pilu. Když je Mars retrográdní, máme někdy tendence vyřešit všechno hned, ale to samozřejmě nejde. Moudré je zvědomit si, že vše má svůj čas.


Samotná luna se nachází stejně jako Mars ve znamení Blíženců, které jsou 3. znamením zvěrokruhu. Toto znamení souvisí s naším myšlením, s tím, co se nám všechno honí v hlavě, jak dokážeme své myšlenky vyjádřit, jak se svou myslí umíme pracovat. Právě v tyto dny, kdy je celistvý měsíc v Blížencích, stojí naproti němu Slunce ve Střelci. Blíženecká hlava je plná nápadů, originálních analýz a věcí, které jsou jednoduše senzační, nicméně informace v této hlavě klouzají spíše po povrchu. Najdete tam spoustu zajímavých věcí, ale prohrabat se tím vším dá obrovskou práci.


Tyto dny je třeba zaměřit se na to, co všechno máme ve své hlavě. Jaké typy myšlenek se nám v hlavě promítají? Na co nejčastěji přes den myslíme? A dokážeme svou hlavu vůbec vypnout? Děláme to někdy? Jsou lidé, a že jich není málo, kterým hlava jede i v noci. Házejí sebou v noci v posteli, nemohou často spát, mají neklidný spánek. Čím to je? Neumí pracovat se svou myslí.. Věřte ale, že s myslí se pracovat dá, jen si musíme vyhradit čas a mít chuť na to, abychom uvolnili své hlavě a tělu. Nejlepším pomocníkem jsou pravidelné meditace, pravidelný sport nebo i činnost, kdy se plně soustředíte na danou aktivitu, kterou zrovna děláte. Také je dobré trénovat svou mysl tak, že si každý den dopřejete několik minut, kdy budete naprosto v klidu a Vaším jediným úkolem bude pozorovat vše kolem. Lidi, oblohu, hrníček na psacím stole, ale i své tělo – budete si uvědomovat své ruce, nohy, zaměříte se na svůj dech.


Zpomalit a jen být.


Krásnou úplňkovou noc, Tereza

bottom of page