top of page

ÚPLNĚK V BÝKU - 19.11.2021, 09:00


Máme před sebou Úplněk. Tento měsíc ve znamení, které je spojeno se živlem země a jeho planetou je harmonická a láskyplná Venuše. Býk jako 2.znamení zvěrokruhu nás nutí řešit v sobě témata majetku, financí, to, kde bydlíme, jak se ve svém bytě cítíme, učí nás myslet na zadní vrátka, ale také přehnaně neškudlit. Býci jsou znamení související s jistotou a stabilitou, proto i tyto témata můžeme v sobě řešit více než kdy jindy.


Ne náhodou se poslední konzultace v poradně a po telefonu týkají hojně tématu bydlení a řešení financí. Ne náhodou jsem vlivem úplňkové energie dostávala každý den žádosti o rychlejší termín. U spousta z nás emoce vrcholí a dostávají se za pomyslnou hranu, která může být kolikrát velmi nepříjemná. Tato celistvá fáze měsíce, která je jednou za měsíc, vytahuje ven všechny naše emoce a pocity, nálada se mění z minuty na minutu a naše názory taktéž. Úplněk ukazuje vše schované, námi potlačené, svítí přesně na to, co potřebuje vyjít ven. A to je ta jeho úžasná schopnost.



ZÁZEMÍ, MAJETEK, FINANCE, RODINA



Samotný Býk, ve kterém nyní Úplněk probíhá, řeší téma zázemí, rodiny, majetku a financí. Znamení Býka je znamením zemským, stejně jako Kozoroh a Panna a značí stabilitu, materiálno, hojnost a také vlastnění. Jeho planetou je Venuše, planeta lásky a krásy, ale také užívání si všech radostí života. Když to spojíme dohromady, vychází nám z toho, že období kolem úplňku a především samotný den, kdy je měsíc celistvý, tedy zítra, značí, že bychom si měli dojít na masáž, manikúru, pedikúru, navštívit kadeřnický salon či si doma udělat vlasové zábaly – jednoduše o sebe pečovat. Nejenom takto fyzicky, ale i si dopřát celkově toho, co nám dělá dobře. Dát si dobrou večeři či lahodné víno, pustit si hudbu či přečíst knížku. Býk je spojen s našimi smysly, které jsou toto období zesílenější.


Co je ale na tomto úplňku nejvýraznější je, že Býk je nejenom labužník, ale má také sklony neustále se držet minulosti, které se nechce pustit a vědomě nechává tyto dveře otevřené i když ví, že " to asi nemá cenu". Samozřejmě strachy jsou lidské, ale musíme si uvědomit, že pokud si necháme otevřené dveře z minula, těžko se nám pak budou otevírat dveře nové, s různými příležitostmi a možnostmi.


Býk se bojí změny. Tyto dny je úkolem uvolnit se a přestat se kontrolovat. Energie Úplňku tyto strachy pouští a učí nás různými situacemi, které se nám dějí, odvázat se a užívat si danou chvíli tak jak cítíme my, ne tak jak by to chtěli druzí. Vyjasňujeme si také různé rodinné záležitosti, rodinné vztahy s příbuznými a oblast majetku. Kontrolujeme smlouvy a dohody. Učíme se brát osoby v rodině takové jaké jsou a tím si i vyjasňujeme svou roli v rodině. Mohou se odkrývat vzorce, které se v rodině předávají z generace na generaci, je dobré zamyslet se, co není v naší rodině úplně příznivé a zapřemýšlet nad tím, proč tomu tak je a jestli náhodou tyto okoukané systémy nepředáváme zase dál.


Astrologicky Úplněk ovlivňuje planeta Jupiter a Pluto. Jupiter přináší radost a pocit naplnění, na druhou stranu v druhém extrému i sobeckost. Pluto jako symbol nevědomí a manipulace nás vede do větší citlivosti a vnímavosti věcí, které se kolem nás aktuálně dějí. Je důležité zároveň napsat i o hvězdě Algol, které zítřejší Úplněk ovlivňuje a jejíž vliv cítíme již několik dní. Když pociťujeme její vliv, dějí se často velmi vychýlené situace – je ve vzduchu napětí, boj, násilí, manipulace a hra o moc. I přes to, že se to může zdát jako velmi negativní, nic není černé nebo bílé. Ukazuje to pravdu a věci tak, jak opravdu jsou. Nenechte se proto zmást, ale dívejte se pozorně. Právě v tomto období je selský rozum více než nutný.



Hezký večer!

Autor: Tereza

bottom of page