top of page

ÚPLNĚK V BÝKU (8.11.2022, 12:01)



Krásné úterý.


Už nám pomalu začínají mrazíky, na střeše je ráno vidět jinovatka. Období dlouhých večerů začalo, chystáme se pomaličku na Advent. Já si se svými klienty poslední dny přeji už i všechno nejlepší do Nového roku a krásné Vánoce. Je neuvěřitelné, jak ten rok rychle utekl. Také Vám to tak přijde?


V podobném, rychlém duchu jede i dnešní Úplněk, který se odehrává na 16°, na ose Býk-Štír. Do toho je dnešní Úplněk spojen s revoluční planetou Uran a celé je to korunováno zatměním Měsíce. Zajímavá konstelace.



Jak na nás Úplněk působí?


Obecně je vždy Úplněk v Býku spojen s tématy, které přísluší tomuto zemskému znamení. Jedná se o témata majetku, financí, toho, jak máme seřazené své hodnoty a priority. Býk je znamení požitkářů, proto můžeme i tyto dny přemýšlet nad tím, jak si užívat život – zda rádi ochutnáváme nová jídla, vyžíváme se v na oko krásných věcech, jestli máme cit pro detail, ale také třeba i jak vnímáme své tělo, neboť Býk je spojen i s tímto tématem.


Zdravotně se vždy bavíme o krční oblasti, citlivější jsou tedy tyto dny naše hlasivky, krční mandle, štítná žláza, krční páteř.




SPOJENÍ S URANEM A SEVERNÍM UZLEM


No a co provádí na obloze to spojení s Uranem, a abych nezapomněla i se Severním uzlem?


Jak jsem psala už v nedávném článku, Severní uzel je v astrologii místem, v němž Měsíc na své oběžné dráze překračuje ekliptiku směrem k severní polokouli. V našich horoskopech je Severní uzel, nebo také Dračí hlava, spojen s tématy, které se jde naše duše v tomto životě naučit. Je to tedy oblast napětí, protože tuto oblast nemá duše prozkoumanou, tudíž je to pro ní něco nového, co může vyvolávat tlak, stres a strach. Osud nás od určitého věku stimuluje k vývoji, pro který si duše přišla. Proto pokud máme takto spojenou lunu se Severním uzlem, znamená to, že můžeme tyto dny překračovat svou hranici, komfortní zónu, jdeme vstříc něčemu, čeho se bojíme a je nám nepříjemné, ale co je nutné, abychom nezamrzli na jednom místě.

Někteří se proto tyto dny brání, bojují a kopají kolem sebe, protože se nechtějí posunout a nechápou, že právě změna patří k nutnému vývoji jejich duše. Naopak vědomá duše bude tyto dny zažívat také zvraty, vnitřní i vnější převraty, avšak bude to brát s klidem, protože bude vědět, že to, že se aktuálně její zem pod nohama třese v základech je nutnost k tomu, aby přeskočila na jiné místo.


A spojení s Uranem může u spousty lidí (ne však u všech!) znamenat startovní výstřel pro nový začátek života. Od tohoto dne se může jejich život doslova převrátit jiný směrem. Jakým, to už ví jejich duše a vede je přesně tam, kde má daný jedinec stát.


My všichni, ať už se u nás dějí změny nebo ne, si tyto dny více zvědomme své potřeby, pozorujme co nám dělá dobře a co naopak nedělá a pokud přece jen ucítíme, že nás něco táhne do nepříjemných témat, nebojme se jim otevřít. Naše duše velmi dobře ví proč.


Mějte krásné Úplňkový den!



Autor: Tereza Obraz: Chani Nicolas

bottom of page