top of page

ÚPLNĚK V RYBÁCH (10.9.2022, 11:58 hodin)


Nacházíme se v úplňkovém dni a úplňkové hodině. V období, které bývá astrologicky považováno za jedno z těch nesilnějších. Je tomu tak proto, že aktuální Úplněk se odehrává ve znamení Ryb, které jsou 12. znamením zvěrokruhu. Tím, že je toto znamení v celém kruhu posledním, uzavírá se astrologicky série všech Úplňků, které během 12 měsíců proběhly. Nyní je čas reflektovat a nacházet řešení.



ČERNÁ LUNA V SEXTILU NA SLUNCE ...

Ale,.. abychom to neměli tak jednoduché, je nynější Úplněk obklopen celkem silnými vlivy. Rozhodně tím prvním aspektem je Černá luna, která je ještě stále v sextilu na Slunce. V hlavě se nám odehrává spousta představ, jak by mohly věci být, ale s realitou to úplně nesedí. Takže jsme emočně konfrontování se zklamáním a bezmocí, že ta realita je jiná než naše představa a sami v sobě se s tím potřebujeme smířit. Na druhou stranu ale přichází naděje, že to přece jen můžeme nastavit jinak a že to třeba přinese „ty nové zítřky“, o kterých se všude tak píše a mluví. Někde v hloubi cítíme, že je tohle období pro nastavení si nových věci jako dělané.


... a LILITH V KVADRATUŘE NA CHIRON...

Také jsou teď aktuální 3 dny o tom, že nám různé věci dochází – o sobě, ale i o těch druhých – rýpáme se ve svých myšlenkách a reflektujeme je. Také Lilith aspektovaná kvadraturou na Chiron v nás otevírá staré rány, které cítíme, že je důležité zpracovat. Uvědomujeme si, že tak, jak jsme fungovali, se to dlouhodobě udržet nedá a chce to nějakou změnu.



... MERKUR V RETROGRÁDU.

Do toho je důležité zmínit i dnešní Merkur ve Váhách, který se otáčí do retrogradity. Normálně bychom řekli, že se jedná o období, kdy je dobré nepodepisovat důležité smlouvy, nekupovat drahé věci, neriskovat, být opatrní. Ale ono je to s tím Merkurem za aktuálních konstelací trochu složitější. Nejenže nemáme riskovat, ale především se otevírají vztahová témata, která spala pod pokličkou a je třeba do nich zasáhnout. V následujících dvou týdnech nás čeká spousta rozhovorů o tom, jak své vztahy nastavit jinak, co do nich nového přinést a co zase naopak vyhodit. Dostáváme od osudu druhou šanci. Vracejí se osoby z minulosti a my máme možnost nastavit jiná pravidla, vyříkat si staré křivdy, podat ruku příteli, kterého jsme odepsali nebo máme jen potřebu cítit energií lidí, které se dlouho v našem životě neobjevili.


Samotný Úplněk je o emocích. Našich pocitech, sebereflexi, stáhnutí se a hledání toho, co si naše duše žádá. Je důležité naslouchat jí. Nyní k nám mluví hodně hlasitě a my skrze sny a představy máme k sobě mnohem blíže, než kdy dříve. Sama za sebe doporučuji se o tomto Úplňku stáhnout. Ideálně sami někdy v přírodě, doma zavření s čajem a svíčkou, neboť právě skrze tuto samotu může naše hloubání o nás, našem životě a o světě být mnohem intenzivnější než mezi skupinou přátel v restauraci.


Mějte požehnaný, úplňkový den!


Autor: Tereza

bottom of page