top of page

🌕ÚPLNĚK VE LVU (9.2.2020, 08:44)

Krásný sobotní den! Po měsíci tu máme další Úplněk, který, jak tomu tak okolo Úplňku bývá, v nás vyvolává touhu po ukončení, uzavření nějaké etapy, nastavení si nových, vnitřních pravidel.


Indiáni tento únorový Úplněk nazývali Sněžným, protože v tuto dobu byl všude kolem sníh a jejich hlavním cílem bylo přežít. Zásoby docházely, přes noc i den byla stále ještě mrazivá zima a jaro v nedohlednu. Indiánští muži chodili a hledali stopy zvěře ve sněhu, ženy s dětmi zatím seděly u ohně a tvořily z kůží oblečení a ozdoby. Zároveň byl ale tento Úplněk symbolem končící zimy, proto k tomuto období patřilo i radování se, tancování kolem ohně a zpívání. A tyto činnosti jsou i v dnešní době celkem podobné – těšíme se na jaro a abychom si své čekání zkrátili, chodíme na plesy, bály a setkáváme se po zimě opět s přáteli.


Planetárně nám únorový Úplněk stojí pod 5. znamením zvěrokruhu, ohnivým Lvem, znamením Slunce, které přichází po zimě opětovně do našich životů. Hlavními tématy jsou v tyto dny RADOST, PŘÁNÍ, DĚTI, KREATIVITA a JÁ.




Živlem Lva je oheň, klíčové slovo u tohoto znamení „chci.“ Je to znamení, které raději přikazuje než poslouchá, znamení, které je nejhrdějším z celého zvěrokruhu, které je rádo chváleno a obdivováno, na druhou stranu které je i tím nejlaskavějším a nejdobrosrdečnějším znamením, které by upřímně bez jakéhokoli očekávání nazpět pro své blízké udělalo vše na světě (když teda chce 😀) . Právě Lev ale bude dělat vždy jen do chvíle, dokud ho nebudou ostatní zneužívat nebo to budou očekávat jako samozřejmost, to pak bere Lev zpátečku (vždy ale záleží jak máme svého Lva ve svém horoskopu zastoupeného). Lev se nenechá zneužívat, oblbovat, nenechá si diktovat, dělá co chce on sám, idálně tak, aby to nebylo bezohledné, ale jasné, s vymezením jasných hranic. Energie, které bychom měli do svého života tyto dny protlačit je Lví hrdost, kreativita, chuť se bavit a touha milovat – své blízké, život a v neposlední řadě sami sebe.


Kdo z nás totiž může říct, že se opravdu miluje?

Že myslí v první řadě na sebe a pak až na ostatní?

Kdo si umí dát hranice? Kdo se umí uchránit před nároky ostatních?

Kdo žije svůj život a ne ten, který mu je druhými lajnován?


Lví energie je silná a neochvějná, ale musí se postupně a s láskou neustále budovat a opečovávat. Není zadarmo, a to je na ní to krásné. Kdo chce, může, ale musí pro to něco udělat. Snažit se každým dnem, aby jednal podle toho co cítí, žil to, co opravdu cítí, aby nešel proti sobě. Protože neposlouchat se a jít proti sobě je ta největší zrada, kterou na sobě můžeme napáchat. Od ní se totiž odvíjí úplně všechno.


Zamysleme se proto se lvím Úplňkem nad těmito tématy a tyto víkendové dny vnímejme své potřeby, touhy a vše, co se od toho odvíjí.


Protože jak krásně jednou napsala jedna má nejmenovaná sledující stránky – začíná to třeba už tím, že se nám chce na záchod. V první chvíli si můžete říct - co to je za blbost? ale upřímně... jdete vždycky hned, když se Vám začne chtít? Nebo to kvůli něčemu odkládáte dokud se Vám fakt nechce? Přesně u těhle věcí to vnímání sám sebe začíná.



PŘÁNÍ, TOUHY


Úplněk ve Lvu v nás také otevírá naše touhy, přání, připomíná nám naše dávno zapomenuté sny. Právě lví formulka „já chci“ bude dny okolo úplňku velice silná a v plno ohledech prospěšná. Měli bychom si připomenout, jaké jsou vlastně naše cíle, jaké máme přání, co bychom chtěli v životě zažít. U tohoto přemýšlení se doporučuje položit si tyto otázky:


Přibližujeme se nějakým způsobem ke svým snům?

Co děláme pro to, abychom nestáli na jednom místě a stále se učili a poznávali?


Dělejte, co cítíte, že vám dělá dobře, a už se nehoňte za přeludem!



DĚTI


Lev je také romantik, dny okolo nám přinesou potřebu trávit společný čas s partnerem a pocítíme více než kdy jindy silnou touhu být milováni. Kdo se snaží o miminko, je období Úplňku ve Lvu nejvhodnější konstelací. LEV vládne plodnosti a početí a s jeho energií je vysoká pravděpodobnost, že se dílo zadaří.



KREATIVITA


V neposlední řadě je důležité zmínit již zaznělé téma kreativity. Malujte, zpívejte, tancujte, vařte, tvořte. Energie ohnivého Lva z nás může dostat naše obavy a strachy, s jeho působením se naše energie očistí a opět nastartuje! Co je Vaším zdrojem? Co Vám dělá dobře? Dopřejte si to.




Hezké úplňkové dny! Autor: Tereza

bottom of page