top of page

ÚPLNĚK VE STŘELCI (14.6.2022, 13:51 hodin)



Nebát se. Nebát se pojmenovat věci pravým jménem. Nebát se vykročit z davu. Nebát se být sám sebou, když si vezmete na sebe to, co se Vám líbí. Nebát se říct svůj názor, i když s ním ostatní souhlasit nebudou a jen nevěřícně zakroutí hlavou. Nebát se své temnoty, svých stínů, svých démonů. Pravda je úlevná. Žít v tom, co jste Vy, je osvobozující. A o tom je aktuální Úplněk.


Hledáme řešení, jak se stát ve svém životě více svobodní. Snažíme se přesekávat pouta, která nám nevyhovují. Snažíme se dělat věci, které chceme a na které jsme dříve neměli tolik odvahu. Tento Úplněk nás nabádá rozjet se tím směrem, který nás láká a neposlouchat svou hlavu, která vytváří milion námitek „proč to nedělat.“ Učíme se v tomto období pracovat s tím, jací doopravdy jsme a co potřebujeme. Přichází uvědomění, aha momenty, stavy typu „už vím, co dělat.“



Cesta se ukazuje. Může být klikatá i rovná, ale vyhraje ten, kdo na ní vkročí. Ten, kdo půjde a svou neustálou hlavu plnou myšlenek zklidní a udělá vzorcům, které naše hlava převzala z rodiny, čáru přes rozpočet. Vyhraje ten, kdo se rozhodne žít. To je téma Střelců - jít a užít si to. Avšak.. nad aktuálním Úplňkem dohlíží i moudrý Saturn, jehož tempo není rozhodně tak zbrklé jako to Jupiterovo, která je právě planetou ohnivých Střelců. Saturn kontroluje, zda neriskujeme příliš, a pokud ano, jasně nám dá najevo stopku.


Pozitivní kromě našeho usměrňování je ale i saturnská snaha více nás zaměřit na věci, které nám nejdou a v těch nás následně rozjet a učit vytrvat. Můžeme proto pociťovat, že jsme vedeni do těch témat, ze kterých máme strach, k těm činnostem, které jsme chtěli vždy vyzkoušet, ale nebyla na ně odvaha.


Květinový, jak se zítřejšímu Úplňku říká, nás vede na cestu, která pro nás představuje risk. Finanční, vztahový, pracovní či v rámci našich aktivit. Jdeme více do toho, co jsme měli chuť vždy vyzkoušet, mít či zažít. Tento Úplněk je pozitivní, protože nás vede více k sobě a k tomu, abychom rozvíjeli svou osobnost.



Jak Úplněk vnímáte Vy? Pociťujete ho tyto dny silně?


Nejvíce ho samozřejmě pocítí Střelci a všichni ti, co mají Střelce silněji zastoupeného ve svém horoskopu, dále Berani, Lvi a protilehlí Blíženci.



Autor: Tereza

bottom of page