top of page

ÚPLNĚK VE ŠTÍRU (16.5.2022, 06:47)



Milí sledující stránky! Krásný nedělní večer.


Dnes výběr ze tří karet nebude, nabírám energii na příští týden, který se odehrává pod téměř vyvrcholenou lunou ve znamení vodního Štíra. Vzhledem k tomu, že mám ve svém horoskopu Štíra také zastoupeného, tento Květinový Úplněk, jak se mu v tomto měsíci říká, pociťuji poměrně silně. Už nějakou dobu nejedu ve svém životě na sílu, tedy snažím se nedělat věci, které naplno necítím a proto se ani dnes nebudu nutit do psaní karet, ale dám si volno. O zítřejším ranním Úplňku ale něco málo napíšu. Je o našem prožívání a pocitech.


Každý úplněk je zcela jiný a každý nám také přináší do života různá témata ke zpracování. Ten zítřejší, který vrcholí ráno před 7 hodinou, je pod vládou Štíra.



Toto znamení je pod elementem vody a voda představuje především emoce. Štírům vládne Pluto, planeta nevědomí, mystiky a tajemna, Štíří emoce proto nejsou ty pocity, které pociťujeme každý den, jsou to spíše ty emoce které jsou zasunuté hluboko pod povrchem, tedy v našem vnitřním skladišti a které tyto dny mají potřebu dostat se na světlo.


Úplněk ve Štíru je proto známý tím, že vytahuje spíše staré bolesti než ty nové a také svítí na vše, co nemáme ještě dosud zpracované. Tématem tedy je nejenom vrátit se zpět, ale i propojit náš vnitřní a vnější svět. To znamená propojit naše nitro s tělesnou schránkou (tělem). To, že nejste propojení a máte mnoho nezpracovaných emocí se může v těchto dnech projevovat formou nemocí nebo různých vnitřních tlaků - emocionálních, ale i tělesných. Bývá to například bolení hlavy, pálení na hrudi, tlak na hrudi, v zátylku nebo pro Štíra typické pohlavní a vyměšovací orgány.



Na co se tedy tyto dny zaměřit?


Pokud se cítíte stále spoutaní a poslední dny jak na houpačce, je možné, že jste se ještě nezbavili některých závislostí (na věcech, pocitech či lidech) nebo starých křivd, ublížení a zranění. Řešili jste nějaké zklamání. Něco se Vám nedostávalo a Vy jste z toho byli smutní. Tato situace však pro Vás byla i velkým darem. Něco jste z ní měli pochopit. Odnést si z ní hlubokou moudrost. Vypadá to ale, že pokud máte tyto dny silné emoce, něco jste tam zapomněli. Vraťte se k tomu zpět a ještě jednou prostudujte celou situaci do všech detailů. Něco důležitého je ještě potřeba vynést na povrch.


V tomto období si dejte pozor na tvrdohlavost, urážlivost a pálení mostů za každou cenu. Nenechte se unést aktuálními extrémně prožívanými negativními emocemi. Uvědomte si špatnou myšlenku a snažte si jí zanalyzovat. Dejte pozornost svým emocím. Možná chtějí být viděné.


Úplněk ve Štíru vytahuje na světlo nejen to, co doposud leželo skryté ve tmě, ale dává nám také nové možnosti a ukazuje osvětlenou cestu, po které se můžeme vydat.


Toto období prožívají silněji Štíři, Raci a Ryby, taktéž i protilehlí Býci.



Krásný večer!

Autor: Tereza

bottom of page