top of page

ÚPLNĚK VE ŠTÍRU (27.4.2021, 05:45)


Úplněk v nás vyvolává touhu po ukončení, uzavření nějaké etapy, nastavení si nových, vnitřních pravidel. Úplněk přináší mnohem horlivější emoce než novoluní. Náš vztek, sebelítost, hysterie, která nebyla v posledním měsíci projevována se dostává dny okolo úplňku ven, naše pocity jedou na maximum. Vždy ale také záleží, v jakém znamení se měsíc zrovna pohybuje. V měsíci dubnu prochází silným, okultním Štírem, můžeme tedy čekat velké věci.



A co to znamená, když stojí Měsíc ve své celistvé fázi ve Štíru?


Možná už jste si sami všimli, že poslední týdny jsou hodně zvláštní. Něco se děje. Vnitřně cítíme, že se toho celkem dost odkrývá, odhaluje a my máme najednou šanci spatřit, co v té mlze je. ÚPLNĚK VE ŠTÍRU je období silné na HLEDÁNÍ A NALÉZÁNÍ. A k těmto dvěma slovům si můžete přiřadit snad cokoliv. Možná Vám pomohou otázky - co v posledních dnech nacházím? Co si uvědomuju? Co mi došlo? Nebo i co jsem tušil/a a teď najednou vyšlo ještě více na povrch? Může toho být spousta nebo naopak jen jedna malinká věc.. ale něco ano. Jsme v období bohaté na uvědomování a pravdu. A právě to je energie Štíra. Uvědomování si pravdy, toho, kde si nalháváme a děláme ze sebe a svého srdce s prominutím blbce. Kde si sami sobě lžeme do očí a snažíme se obelhat, přitom moc dobře víme, jak to celé doopravdy je.

Toto znamení stojí v celém zvěrokruhu na 8. příčce a jak už jeho pořadí napovídá, jedná se o velice silnou konstelaci. 8 je vnímána jako číslo nekonečna, karmy, pout, ale také síly. To, co jsme zaseli také sklidíme. To, co jsme načali, tyto dny dokončíme. To, čím jsme se v posledních týdnech začali zabývat, tyto dny pochopíme a uděláme si větší jasno. Štír je o nalézání, o pochopení hloubky, která se v nás skrývá, o pochopení strachů, které máme a které nás podvědomě děsí. Někdo se bojí být sám a proto je radši ve vztahu, který nefunguje.. hlavně že není sám. Jiný se zase bojí o své materiální zajištění, a proto má potřebu hromadit a obklopovat se věcmi. Plno z nás zase trpí strachem ze svých vlastních pocitů. Všichni máme něco, často si své strachy a obavy ani neuvědomujeme, ale to, že je nevidíme, neznamená, že nejsou. Jsou, ale tiše v nás odpočívají. Spí do chvíle, než pak přijde situace, která nám je připomene. A my se lekneme a začneme reagovat. Někdo začne utíkat, někdo se zase začne zahrabávat do písku, aby nic neviděl a neslyšel, někdo se zase postaví situaci čelem. Tyto dny ale přesně tyto situace, ještě vlivem Pluta v retrográdu, přichází. A na nás bude, jak se k nim postavíme. Pokud lekci zvládneme, je pravděpodobné, že máme vyhráno a lekce se již nebude opakovat, neboť z oněch pout vyjedeme. Pokud se sebou budeme nadále hrát hru, že vše je ok, objedeme si klikatou 8 znovu.



Štír je HLOUBKA, které se mnozí bojí. Štír je MINULOST, která nás mnohdy děsí. Štír jsou EMOCE, které vylézají na povrch. Štír je MOŽNOST VYLÉČIT SE.



I přes to, že energie okolo tohoto Úplňku jsou chvilkami až nepříjemně silné, myslete na to, že jsou velmi očistné. Vaše intuice je tyto dny pronikavější a intenzivnější než obvykle. Díky aktuálním vlivům si uvědomujete mnoho věcí a důležité je je nevytěsňovat, ale pracovat s nimi. Přemýšlet o informacích, které k Vám lítají ze všech stran. Je dost možné, že Vám v tyto dny přišly informace, které se Vám nelíbily a se kterými jste nesouhlasili, i to je v pořádku, ale je třeba se nad nimi zamyslet. Tyto dny si také skrze někoho, nebo skrze vlastní vnitřní řešení můžete uvědomovat, že jste někde uvízli. Jak typický je tento pocit při Úplňku ve Štíru - že jsme se někde zasekli a nemůžeme se dostat ven, nejde nám se odpoutat. Dějí se situace, které nám doslova servírují, o co tady vlastně jde. Potkáváme nyní duše, které nám říkají přesně to, co je pro nás podstatné. Vnímáme svůj vnitřní hlas, který nám více než jindy našeptává jakou cestu se vlastně dál vydat. Nezahazujte své myšlenky ani pocity. Pracujte s nimi. Právě tyto dny se to vyplatí více než kdy jindy.



Hezký úplňkový večer!

Autor: Tereza

bottom of page