top of page

ŽLUTÉ ÚTERÝ 7. 4. 2020

Aktualizováno: 14. 4. 2020

Všechny Vás moc zdravím! Dnes máme úterý, luna se od včerejší desáté hodiny večerní pohybuje vzdušnými Váhami, do popředí jde téma vztahů. Připravujeme se na Úplněk, ale také na Velikonoce. Nacházíme se v Pašijovském týdnu, napíšeme si proto také něco málo o dnešním dni.

 

ÚTERÝ V PAŠIJOVSKÉM TÝDNU:

Už v dubnové měsíční předpovědi jsem se zmiňovala, že úterý se v tomto týdnu říká "žluté" nebo také "šedivé". Protože se ani v pondělí ani v úterý nekonaly žádné velké ceremoniály a obřady, mnoho informací o slavení těchto dnů nenalezneme. Jediné co jsem našla byly informace o úklidech, které hospodyňky tyto dny dělaly - vymetaly pavouky ze světnic, utíraly prach z almar a truhel, zametaly své příbytky a snažily se, aby bylo všude čisto a naklizeno. Proto se úterý říká šedé -veškerá špína musela pryč. Žluté, protože už bylo venku tepleji, otevríaly se okna, aby do světnic prosvítalo sluníčko nebo také dle křesťanství symbol Božího světla.


 

Protože dle aktuálních astrologických konstelací bychom se měli zamýšlet nad dosavadní situací - co nám ukázala, co jsme si díky ní uvědomili nebo jen potvrdili - zkuste si dnes vzít papír a vypsat si své postřehy. Co díky tomu, co se v aktálních dnech děje, přišlo u Vás za uvědomění. Mám zkušenost, že je vždy lepší vypisovat na papír než nechávat své myšlenky v hlavě. Díky vypsání nás to nutí své myšlenky více promyslet a zvědomit si je.


Krásný dnešní den!

Autor: Tereza

bottom of page