top of page

ČTVRTEK 26. 3. 2020

Hezký den! Kromě toho, že nám dnes sviští luna v Beranu, která tak trochu rozdmýchává naši zasutou emoci vzteku a aktivuje náš bojovný postoj, příroda se pomalinku probouzí. I přesto, že to teď nemusí být úplně na první pohled vidět, protože chvilkama sněží, fouká ledový vítr a teplota není úplně adekvátní k již probíhajícímu jaru, tak v neděli se nám opět mění čas. Ze zimního na letní. Správný čas je ten zimní, letní byl nastaven především proto, abychom úsporně nakládali s elektrickou energií, která by byla jinak potřebná pro večerní osvětlení. Mnoho lidí co mám okolo sebe mají s nastaveným časem problém. Trvá jim delší dobu, než si si zase zvyknou, že tentokrát spí o hodinu méně. Jste také mezi nimi? Vadí Vám měnění času? Já nic negativního nepociťuji. Byla bych sice radši, abychom měli čas pouze jeden, ten skutečný, zimní, protože jsem i dítě zimy a ten čas mi asi podvědomě sedí víc, ale s přechodem do letního času nepociťuji žádné velké emoce.

Na obloze nám také stále řádí doznívající Novoluní v Beranu, které proběhlo na 5. stupni Berana. Nejenom, že v naší hlavě dost možná probíhá vnitřní dialog ohledně toho "jaký život vlastně žiju?", tak se Slunce a Luna sešly s Lilith a Chironem, planetami našeho vnitřního zranění a "karmy". V některých ohledech si právě teď můžeme uvědomovat, jak moc jsme někde zaseklí a co nás vlastně brzdí. V naší mysli přichází otázky ohledně našeho denodenního trávení času. Chvilkama můžeme být až nepříjemně konfrontováni s aktuálně "nevyhovující" a dost možná dosud nepoznanou situací. Nezapomeňme však, že tento čas je v mnohých směrech ale neuvěřitelně léčivý. Kolik se nám toho nabízí k uvědomění..

Dnes ráno jsem si také přečetla příspěvek od nejmenované známé spisovatelky a pěkně jsem se rozohnila. Asi stále neumím zpracovat, že někdo to, co se děje, stále nazývá "s*ačkami", "strašným virem bourající nám ekonomiku". Navíc s dodatkem, že ty ezo-bio keci už ji nebaví, protože virus nic pozitivního nepřináší. Virus samozřejmě v pořádku není, ale je to jen celé výsledek naší prozatímní existence, výsledek našeho lidstva, zlobit se můžeme tak leda na sebe. A že se zbortí ekonomika? No, zní to krutě, ale tak asi se má zbortit. Znáte rčení "když to nejde po dobrém, tak to půjde po zlém?" Příroda sice nejedná po zlém, ani po dobrém, prostě jedná, tak jak je, v souladu s tím, co potřebuje, ale dupnout si také umí. A já raději budu hledat na této situaci ty pozitiva a možnosti, co nám to celé přináší a dívat se na to s nadhledem, než se držet v nastavení nadávek na "pos*anej virus, kterej nám jenom bortí ekonomiku."

Jo luna v Beranu působí. A jak 😁 A dobrovolně se přiznávám 😀

Hezký den Vám všem!

Autor: Tereza

bottom of page