top of page

ŠESTÝ ROZJEZD (planeta Uran)


Včera se nám rozjela poslední pomalu se přesouvající planeta, která ukončila retrográdní několikaměsíční éru velkých planet. URAN, jak se rozjíždějící se planeta jmenuje, zastupuje v našem životě změny, revoluce, vše nové a nečekané. Je to planeta poměrně svobodomyslná a nezávislá a proto se cítí lépe ve znamení, které je nastaveno stejně – má rádo změny.


V jednom znamení se tato planeta zdrží přibližně 7 let, proto má velký dopad nejen na to dané znamení, ve kterém se pohybuje, ale působí těmi tématy i na celou společnost.



Aktuálně je od května 2018 ve znamení Býka. Ne úplně ideální konstelace, neboť Býk je zástupcem úplně opačných priorit. Chce klid, stabilitu a hlavně žádné změny. Je symbolem pohodlí, majetku, bydlení či financí. V těchto oblastech procházíme již 3 roky změnami, další 4 roky nás ještě čekají. Finance jsou nahoře, pak zase dole. Stejně tak prochází proměnou i bydlení a naše hodnoty.


Když jsem při psaní tohoto článku hledala, jestli jsem psala v minulosti o Uranu v Býku článek, vyběhl na mě příspěvek starý 3 roky a psala jsem tam toto:



„...pro Vaše přiblížení se Uran znamením Býka pohyboval od roku 1934 do 1942. Určitě všichni víte, že toto období se ne příliš pozitivně zapsalo do dějin. Bylo to období ekonomické krize, španělské občanské války a druhé světové války. Několik diktátorů se v této době dostalo k moci - Franco, Mussolini a Hitler. Tím neříkám, že se diktátoři opět dostanou k moci i v dnešní společnosti, nicméně každý se zamysleme jak to nejenom u nás, ale i všude po celém světě vypadá.. Asi na tom něco bude..“ „Čekají nás radikální změny, tentokrát především v politické oblasti. Do politiky přichází noví lidé, častěji se objevuje populismus a lidé dávají více hlasitěji najevo svou nespokojenost. Jsme však zároveň svědky obrovské manipulace.. A věřte, že nejenom v politice, ale i v našich životech budeme v dalších 7 letech svědky velkých změn.“



Nicméně to je k obecnému postavení Uranu. Co se týče toho, jak je to s touto planetou teď, tak aktuálně se tato planeta rozjela dopředu, protože poslední měsíce couvala.


Co její rozjezd obecně znamená?


V příštích měsících změny, změny a změny. Čekají nás a bude jich několik. Spousta věcí se může měnit v našich pracovních aktivitách, financích a majetku či bydlení. Neměli bychom se držet jistoty, ale vystoupit ze své komfortní zóny, protože k tomu budeme Uranem vedeni. A my nakonec pravděpodobně opravdu vystoupíme. Postupně všichni. Nejvíce se změny mohou odehrát kolem března a dubna.



Mějte krásný středeční den!


Autor: Tereza

bottom of page