top of page

ČERNÁ LUNA V RAKU (15.4.2022 – 8.1.2023)



Zdravím Vás u dnešního povídání. Dnes se podíváme na zoubek něčemu, s čím klasická astrologie nepracuje. Jedná se temný bod v našem horoskopu, kterým se zabývá především astrologie psychologická, jejímž nejznámějším propagatelem a můžeme říci i zakladatelem je C.G.Jung. Tím temným bodem je ČERNÁ LUNA, která po 9 měsících ze znamení vzdušných Blíženců přechází v pátek kolektivně do znamení vodního Raka.




CO JE ČERNÁ LUNA?


Černá Luna je tajemný, záhadný a fascinující astrologický bod horoskopu. Poukazuje na naše skrytá tajemství před námi samými, která se jen v určitou dobu otevírají a dávají o sobě vědět. Někdy více, někdy méně, jisté však je, že nás toto tajemství/nevědomost provází celý život, dokud si ho nezačneme uvědomovat a pracovat na něm.

Černá luna je symbol karmy. Je to místo, které jsme v minulých životech nezvládli a nyní budeme ve svém životě konfrontováni se situacemi, které nás povedou k obrácení. Je proto dobré zjistit, v jakém znamení nám v nativním horoskopu Černá luna stojí a toto téma si uvědomovat a pracovat na něm. Více jsem o Černé luně psala ZDE.


Nicméně, teď k tomu, co nám říká aktuální konstelace Černé luny v Raku. Černá luna mění kolektivně svou polohu ve znameních po 9 měsících. To s sebou přináší řešení daného tématu i pro nás všechny. Ukazuje, s jakými komplikacemi se budeme nejvíce v tom určitém obdobím potýkat a co nám bude stěžovat naše bytí.



 

ČERNÁ LUNA V BLÍŽENCÍCH

(18.7.2022 – 14.4.2023)



V období, kdy stála Černá luna ve znamení vzdušných Blíženců (18.7.2022 – 14.4.2023) jsme se jako společnost měli naučit rozlišovat informace. Ty nepravdivé, lživé, úkolem bylo rozpoznat manipulaci. Jako lidé jsme se měli naučit lépe komunikovat mezi sebou, porozumět podstatě, ne jen klouzat po povrchu. Úkolem také bylo naučit se pracovat s emocemi, které se během rozhovorů s druhými často vynořují, avšak Černá luna v tomto znamení komunikace způsobila, že jsme si zažili jako společnost rozpolcenost v názorech a dezinformační chaos. Úkolem také bylo naučit se nesoudit a nehodnotit a lépe vyjadřovat co chceme druhým sdělit.




 

ČERNÁ LUNA V RAKU

(15.4.2022 – 8.1.2023)



A co se bude dít dalších 9 měsíců? Co se jako lidstvo máme naučit? Co jsou teď témata, která budeme řešit, probírat a kde to pravděpodobně bude i drhnout? Pojďme se na to podívat!


(1)

BYDLENÍ


Ve společnosti budeme hodně řešit téma BYDLENÍ. Spousta lidí se bude následujících 9 měsíců stěhovat, rekonstruovat své bydlení, dělat si to doma hezčí. Někdo bude prodávat nemovitosti, někdo zase kupovat. Pocítíme nemožnost pořídit své své vlastní bydlení. Ceny nemovitostí budou ještě více stoupat. Vlastnit nemovitost bude jednou velký luxus. Také se podíváme na téma DOMOVA – kde se cítíme být doma, kde jsme v bezpečí a vnitřní harmonii. Ve vzpomínkách se i vrátíme do místa kde jsme vyrostli. Půjdeme hluboko.


Právě to bude ústředním tématem následujícího období. Místo, kde jsme vyrostli – jakým způsobem nás ovlivnilo. Co jsme se v naší rodině naučili, co jsme tam ale i okoukali za vzorce chování, které teď kolikrát nevědomě opakujeme. Naše pozornost bude směřovat především k ženám v rodině.



(2)

ŽENSKÁ RODOVÁ LINIE


Čeká nás řešení matek, babiček, dcer, sester,.. Popřemýšlíme si nad tím, jak žili naše maminky, babičky, jaké mají/měly naše ženy v rodině partnerství a jak si vážily samy sebe. Zároveň nás to bude různými situacemi nabádat, abychom otevřeli stará traumata, která jsou spojené s ženami v naší rodině, ať už se týkají přímo nás nebo se jen otiskla do ženské linie a předávají se z generace na generaci. Sami se potkáme se svou VNITŘNÍ ŽENOU a budeme pracovat se svou ženskou energií. Jak muži, tak ženy budou vystaveni situacím, kde bude potřeba naučit se ještě lépe pracovat se svými emocemi, se svou jemnou energií, která znamená třeba i jen „nechat plynout.“ Nevyhneme se zážitkům, které budou spojeny se silnými emocionálními otřesy právě s našimi ženami v rodině.




(3)

RODIČ-DÍTĚ


Více se podíváme na zoubek výchově, která byla specifická pro naší rodinu. Jakým způsobem se komunikovalo mezi rodiči a jejich dětmi, jak se vyjadřovala láska, zda byly děti v této rodině respektovány svými rodiči a spousta témat, která s výchovou souvisí.



(4)

MATEŘSTVÍ


Mnoho žen v sobě také bude řešit téma mateřství, spousta žen otěhotní, ale dají se předpokládat také potraty a bolestivé zkušenosti skrze naše ženství. Nemožnost otěhotnět, umělá oplodnění, hledání způsobů, jak přivést na svět miminko bude velkým tématem. Zároveň se budou ve společnosti probírat způsoby porodu, porodní asistentky, duly, porodní polohy, ale i poporodní deprese a šestinedělí.



(5)

ZDRAVÍ


Ve stínu budou ženské organy, orgány spojené s trávením, řešit se budou potravinové alergie a strava. S tím jsou spojeny i nemoci příjmu potravy.



 

Děti, které se narodí v tomto období (15.4.2022 – 8.1.2023), přichází řešit špatně uchopenou ženskou rodovou linii, která se předává z generace na generaci. Témata zde budou matka-dítě, zodpovědnost, umění vyspět či právě témata spojená s emocemi a bydlením. Nicméně o tom, jak se projevuje Černá luna v Raku na osobě, která jí má ve svém nativním horoskopu, ještě bude samostatný článek.


Toto období bude citlivější a důležité pro všechny, jejichž Černá luna se nachází v Raku. Také konfrontováni s tématy výše popsanými budou všichni kdo mají ve slunečném znamení Raka, nebo také osoby, které mají Raka silněji zastoupeného ve svém horoskopu.




Roky, kdy se pohybovala Černá luna ve znamení Raka jsou tyto:


27.8.1942 – 24.5.1943

3.7.1951 – 28.3.1952

8.5.1960 – 31.1.1961

14.3.1969 – 7.12.1969

17.1.1978 – 12.10.1978

23.11.1986 – 18.8.1987

29.9.1995 – 23.6.1996

3.8.2004 – 28.4.2005

9.6.2013 – 4.3.2014


 

Autor: Tereza

bottom of page