top of page

BOLEST MEZI LOPATKAMI

Záda, jak už jsem psala v minulém článku, je místo shromažďující pocity a emoce, které nechceme řešit. Obecně můžeme záda rozdělit na 3 části. Horní, střední a dolní část. Horní byla rozebírána minule, nyní si něco málo povíme o střední a dolní části zad.

Oblast lopatek je místo ZA srdcem, je to zadní část úzce související se srdeční čakrou, která představuje pocity, emoce a všechno, co souvisí s naším citovým rozpoložením a řešením. Právě oblasti mezi lopatkami představuje to, co nechceme řešit, na co se nechceme dívat, co je nám nepohodlné a přesunuté právě do té zadní části. Pokud nás tedy bolí přímo mezi lopatkami, je to odraz bolu, který máme na duši. Něco plánujeme, to se nepovede a my se dostáváme do velkého pocitu zklamání, které se přesouvá od bolesti na hrudi až dozadu do bolesti mezi lopatkami. Taktéž je to velmi často schovaný pocit vlastní viny. Záda jsou jakousi skládkou pocitů a stavů, které nám způsobily nějakou bolest. Celá tato část souvisí s jakýmsi vývojem, pozoruji, že se objeví často v době, kdy začínáme odkrývat dlouho zastrčené pocity či otázky.

Vždy doporučuji při těchto komplikacích soustředit se na srdeční čakru – něco si o ní přečíst, pustit si hudbu s ní spojenou, pít uklidňující čaje – třezalka, meduňka, levandule a pustit emoce ven – nestydět se za ně, pobrečet si. Potom už záleží na konkrétním člověku a na přesně zvolené pomoci, kterou dotyčný potřebuje.


Autor: Tereza

bottom of page