top of page

JÁTRA


  • Potlačujete vztek?

  • Žijete jak ve vězení?

  • Máte pocit, že jste nesvobodní?

  • A věděli jste, že, když Vás trápí oči, může to souviset se špatnou průchodností krve a energie jater?


NECHAT SE INSPIROVAT ČI NE?


Játra jsou v dnešní době orgánem, který je poměrně zatěžován. V naší kultuře je neomezené množství informací a inspirace jak žít jinak – co dělat pro to abychom byli šťastní, co pro to, abychom byli bohatí, jak vést své vztahy a jak je zase nevést. Těch informací je tolik, že v nás může sílit pocit, že jsme vlastně nedostateční a že je toho ještě milion co se musíme naučit a změnit.


Na druhou stranu.. mít možnost přístupu k tolika informacím je obrovský bonus. Na rozdíl od jiných kultur v historii se k nim lehce dostaneme a můžeme se inspirovat, pokud opravdu chceme proměnit své nevyhovující vzorce chování a žití.


Játra jsou orgánem, který ukazuje na to, jak se umíme inspirovat. Jestli nás baví překračovat své limity, vystupovat z komfortní zóny a do svých dnů zařazovat vždy zlehka něco nového. Pokud se bráníme vystoupit ze své ulity, energie v játrech začíná stagnovat a „zvápňovat“ se. Takže opravdu ne jen alkoholikům hrozí cirhóza jater.




EMOCE VZTEKU


Dále jsou játra spojována s emocí vzteku nebo také můžeme napsat hněvu. Je-li hněv potlačován, neumíme prožít zlost a cítíme v každé buňce našeho těla frustraci, třeba z toho, že se neděje tak, jak si přejeme, játra dostávají pěkně zabrat.


Játra jsou orgán, který nás zbavuje všech toxinů. V rámci čínského pentagramu stojí nahoře vlevo a nejsilnější období pro jejich detoxikaci a úlevu je jaro.


Psychosomaticky jsou játra spojována s již zmiňovanou frustrací, pocitem jako bychom byli ve vězení a se strachem ze změny.


 

DOPORUČENÍ:


Určitě doporučuji kromě klasického Ostropestřce, který je na léčbu jater doporučován, přečíst knihu od Anthonyho Williama – Játra a jejich léčba. Zde najdete opravdu podnětné informace o tom, jak játra fungují, doporučenou stravu, byliny,.. Je totiž spousta toho, co bychom mohli o játrech napsat, ale vydalo by to na samostatnou knihu.



Mějte krásný den.

Autor: Tereza

bottom of page