top of page

BŘEZEN 2019


Březen je 3. měsícem v roce. Jeho symboly jsou společenství, okruh osob kolem nás, komunikace, sourozenci a smlouvy. Numerologicky pak měsíc znamená komunikaci, kreativitu a plodnost. Březen je měsícem otevření se, čerpání nové energie, nových myšlenek, nových cest. Vztahy s partnery ustupují do pozadí, do popředí se derou vztahy s naším okolím – pracovní prostředí, naše rodina, přátelé, společnost obecně. Uvnitř nás začíná mít podobu nějaký plán nebo jak už jsem psala výše –možnost nové cesty. Jsme otevření novým aktivitám, potřebujeme do svých životů něco svěže nového.

Astrologicky je to také číslo planety Merkur, která přeje komunikaci, novým zážitkům, aktivitám. Březen rozhodně nebude měsícem, kdy bychom se drželi při zemi. Spíše naopak. Trojkový měsíc po nás žádá změnu, využití možností a nabídek, které nám přijdou do cesty.


V březnu stojí Slunce do 20.3. ve znamení Ryb, poté se stěhuje do znamení ohnivého Berana. S Rybami přichází prostor k zamyšlení se kudy dál, myšlenka plout správným směrem, nezastavovat se. S Beranem pocítíme oheň, tedy chuť vypálit vpřed. S Beranem také začíná nový rok 2019. Aktuálně ještě stále doznívají vibrace transformačního roku 2018. Dejte proto do konce března dohromady svůj život. Zamyslete se, kudy chcete jít dál, co chcete ve svém životě změnit. Od 20.3. jedeme úplně nanovo.


Venuše, planeta lásky, stojí od 1.3. do 26.3. ve znamení vzdušného Vodnáře. Vztahové věci přejdou z velkého řešení do uvolnění, do přátelských energií. Naše vztahy se přestanou napínat, budeme mít větší zájem nelpět, dát volnost. Vše nedýchatelné se v tomto období uvolní.


Planeta Mars, který symbolizuje jak bojujeme, jak se hádáme stále stojí ve znamení Býka. Vyříkáváme si nevyříkané. V komunikaci jdeme do hloubky a do řešení. Odpícháváme se od základů.


Merkur planeta komunikace a aktivit, která je aktuálně v Rybách přejde 5.3. do zpětného chodu. V tomto zpětném chodu se zdrží do 28.3. – období bude do našich životů vrácena minulost, budou se řešit situace, které ještě nejsou vyřešené. Vrací se situace k dořešení. Retrográdním chodem mohou vznikat zpoždění a nedorozumění. Zálohujte si data v počítači nebo telefonu.


Novoluní v tomto měsíci proběhne 6.3. ve znamení mystických Ryb. Pod jeho vlivem budeme řešit silné emoce, které vyplouvají na povrch. Jsou z našeho nitra, z naší minulosti. Strachy, pocity viny, zklamání a bolesti. Toto vše s Rybami vyplouvá z našeho nitra ven. Úplněk na konci měsíce, 21.3. bude důležité pro znamení Váhy, vypukne totiž v jejich znamení. Budou se dořešovat a ukončovat naše vztahy, naše role v nich se více vyostří a my budeme vědět, kam ve vztazích vlastně míříme a co od partnera očekáváme.


Je důležité ještě zmínit Uran, planetu změny, která se naplno po 7 letech přesune do znamení Býka. Býci zažijí obrovské životní změny, začíná pro ně nová životní etapa. Pro nás všechny bude Uran v Býku znamenat transformaci v oblasti financí a majetku, ale také vážení si sebe – otevírá se téma vlastní hodnoty.


 

BERAN


Pro Berany se v měsíci březnu otevře téma financí a majetku. Berani budou vydělávat a utrácet, bude se řešit bydlení, ale také smlouvy. Je potřeba si odpočinout a relaxovat. V tomto měsíci mohou Berani řešit psychiku a oslabení imunitního systému. Je na čase trochu zvolnit a naučit se odpočívat. Novoluní 6.3. Vás vsune do situací, kdy bude potřeba přemýšlet co dál, přichází rekapitulace a také příprava na změny. Úplněk 21.3., který přijde v době, kdy již Slunce bude ve Vašem znamení přináší nový závan energie, ujasnění, s kým a kde chcete v životě pracovat, ale také u některých Beranů i žít.



BÝK


Býci, vypadla mi u Vás karta úzkostí, bezmoci a smutku. Je možné, že v tomto měsíci budete řešit své pocity a niterní bloky, které půjdou na povrch. Pohyb Marta, který souvisí s dáváním energie, Vás upozorňuje dávat svou energii dobrým směrem, zamyslet se, co celé dny děláte. Nicméně práce Vám půjde od ruky. Měsíc březen je pro Vás měsícem, kdy odvedete velký kus práce. V osobním životě Vás energie budou vést k velkým změnám. Potřebu změn aktivuje Novoluní 6.3., které Vám začne podsouvat myšlenku pracovní, ale i osobní změny. Úplněk 21.3. pak otevírá již zmiňované emoce.



BLÍŽENEC


Blíženci, v měsíci březnu se Vám otevírá cesta k novým, pracovním možnostem, novým pracovním nabídkám. Finančně si povedete velice dobře. Dávejte si však v tomto měsíci pozor na lidi kolem Vás. Hrozí nebezpečí pomluv a aktivují se zde falešní přátelé. Nicméně v osobním světě zde máte kartu možností a výběru mezi dvěma volbami. Novoluním 6.3. se vrací minulost, Úplňkem 21.3. se aktivují partnerské vztahy. Březen také bude tématem ega. Pozor, aby Vám nezastínilo cestu k proudu Vaší zářivé energie.



RAK


Raci, v březnu zde máte možnost nové práce nebo změnu pracovních aktivit. Slunce zde osvicuje právě tuto oblast. Je potřeba se zamyslet nad tím, co chcete dělat, co Vás baví. Březen ale bude hlavně měsícem řešení žen kolem Vás – bude o vztazích s babičkou, matkou, dcerou, kamarádkou, partnerkou. Taktéž s Vámi může být spojeno téma bydlení, které se bude řešit kolem úplňku 21.3. Buduete přemýšlet nad přestavbou, ale u někdo i nad stěhováním. Planeta Mars zde aktivuje oblast přátel – budete se hodně setkávat s přáteli, lidmi, které jste dlouho neviděli, je dobré chodit ven mezi lidi. Doma se nezavírejte.



LEV


Lvi budou pracovně úspěšní, bude se jim finančně ale i pracovně velice dařit. Přichází ocenění za jejich práci, uznání, pochvala, finanční odměna. Díky tomu naplno pocítí snahu se ještě více prosadit, jít ještě výš. Velice příznivé pro uzavírání jakýchkoli pracovním smluv a dohod, veškerá reorganizace Vaší práce bude úspěšná. V osobním životě ukazují planety na stálost, žádné velké výkyvy by tento měsíc neměly přijít. Úplněk 21.3. zde otevírá cestu do ciziny. Je možné plánování dovolené, přemýšlení nad cizími kulturami, učení se nového jazyka. Lvi se těší na teplo a sluníčko.



PANNA


Měsíc březen bude pro Panny měsícem dodělávání, dokončování, ale také navrácení restů z minulosti. Může to být náročný měsíc, protože se Vám do života vrací minulost, přenastavování, přemýšlení nad tím, že jdou nějaké věci udělat vlastně úplně jinak. Toto vše otevře Novoluní 6.3., které u Vás bude působit na téma vztahů. Úplněk 21.3. pak vnese mnohem větší jasno do oblasti financí. Finačně by se mělo dobře dařit. Karty ukazují na pocit jistoty, stability, uvolnění. Obecně se pak otevírají témata vzdělávání, učení, kurzů, ale také otevření se více duchovní oblasti a obecně myšlence, že s vírou to jde vše vlastně mnohem lépe.



VÁHY


I Váhy budou řešit pracovní záležitosti, práce jde do popředí a s tím i točení peněz – příjem, ale zároveň i výdej. Peníze jsou u Vás v tomto měsíci v procesu. Novoluní 6.3. otevírá možnost spolupráce, nové pracovní možnosti. Vztahově pak dořešování vztahů a řešení nepříjemných situací, které stále ještě nebyly vyřešeny a odkládaly se. Řešení partnerských vztahů bude ústředním tématem měsíce. Nebudete vědět co je vlastně správné, kudy se vydat, jak se rozhodnout, co dělat. Do úplňku 21.3. budete řešit nepříjemné vztahové situace, srdce a rozum si nerozumí, jsou v rozporu. Je to Černou lunou, která u Vás aktivuje téma potomků, partnerů a bolestivých emocí. Mars, planeta boje pak ukazuje na útočení a bránění se. Je potřeba zamyslet se, zda to není pouze boj s Vámi samotnými.



ŠTÍR


Štíři se budou tento měsíc zabývat svou psychikou a sexualitou. Je možné, že pocítíte v březnu únavu, pocity beznaděje, zoufalost a vyčerpání. Štíři mohou v některých věcech a situacích ztrácet víru, může jim připadat, že vůbec neví, co mají aktuálně dělat. Budou se bránit, budou kopat kolem sebe. Vnitřně ucítí pocity zrady, zklamání a nepovedených plánů. Nicméně by neměli zoufat. V tomto měsíci bude možnost najít novou práci, může to být dokonce i nabídka z minulého zaměstnání nebo z místa, o kterém už někdy dřív přemýšleli. Mars zde aktivuje dlouhodobě oblast smluv, nabídek, dohod. Hlavním tématem ale v tomto měsíci budou emoce, které se budou vlivem Neptuna, ale i Marta prodírat ven. Důležité je nezatlačovat je do sebe, ale správně je ze sebe vybít.



STŘELEC


Střelům přijíždí do života nová osoba. Tato osoba nabízí možnost posunout se dál. Objevuje se zde ve formě pracovní spolupráce, nového spolupracovníka, nabídnutí možné spolupráce nebo práce. Střelci budou přemýšlet a rozmýšlet se, jak dál v pracovní oblasti. Je to aktivovanou planetou Jupiter, která je celý rok v jejich znamení a přináší možnost změnit okruh lidí kolem sebe – jak přátele, tak práci. Střeci by měli dávat pozor, kdo se kolem nich vyskytuje a zvážit, zda kolem sebe mají dobré lidi. Pracovně se ale může dařit. Novoluním 6.3. vychází na povrch situace z minulosti, která stále ještě není dořešená, v březnu je potřeba ji jednou pro vždy uzavřít. Planeta Mars také přináší možnost zranění, nemoci, zdravotních problémů. Hlídejte se. Od dubna se Vám pak rozjedou partnerské vztahy. Ty aktuálně neřešte.



KOZOROH


Pro Kozorohy bude březen velice příznivým měsícem. Konečně se otevírá cesta k poznání svého já. Novoluní 6.3. zde otevře cestu k novému dopravnímu prostředku nebo přemýšlení nad dopravním prostředkem, také téma cestování, ale i absolvování kurzů či školení. Úplněk 21.3. uzavírá důležitou životní kapitolu, vše dostává jasný smysl a rovováhu. Planety karmický Saturn a tajemný Pluto ozařují to, v čem dlouhodobě žijete, osvětlují, kde je „ono tajemství“. Velice příznivě pak zde působí planeta Mars, která aktivuje téma tvořivosti, partnerů a potomků. Kozorozi se budou vracet k činnostech, které jim dělají radost a naplňují je. Zvýšená sexuální touha, možnost nové spolupráce, pracovně velice příznivé období.



VODNÁŘ


Vodnáři pro Vás bude březen měsícem spolupráce, pracovních aktivit a nastavování si nových pracovních podmínek. Také měsícem financí, dluhů, závazků, ale také řešení – co s penězi, kam je dát, do čeho. Vztahově pak měsícem nové etapy, nových myšlenek, ale zároveň my zde vypadá karty bolesti a zklamání, lítosti. Nicméně jsou to pouze emoce spojené s někým aktuálním, vše se v měsíci březnu vyřeší a více sedne. Nepříjemné řešení odplouvá, nicméně až koncem měsíce. Během celého března jde do popředí psychika a s ní spojené emoce, pocity, zasuté strachy a bolesti. Mars zde aktivuje téma žen kolem Vás – kolegyně, matka, babička, sestra, partnerka. Hrozí hádky a nedorozumění, vytahává se ven něco, co je Vám nepříjemné, co nechcete slyšet. Pro další pokračování vztahu je ale potřeba najít kompromis.



RYBY


Ryby rekapitulují, sebereflektují a zkoumají celý svůj minulý rok, ale možná i život. Pro toto znamení je to velice důležité období, kdy je potřeba zhodnotit, zrakapitulovat a pustit, začít opět nově a jinak. Březen bude ústředním tématem financí, práce a úředních záležitostí. Vvytahávají se různé dohody, důležité dokumenty, smlouvy. Novoluní 6.3. otevírá vyřešení si minulosti a puštění se toho, co je špatně nastaveno a nefunguje, Úplněk 21.3. aktivuje téma sebehodnoty, sebevědomí. Je potřeba znát svou „cenu“, svou hodnotu, nenechat se nikým ani ničím manipulovat, ale zasáhnout, pokud nejste spokojeni. Mars pak působí v oblasti úředních dokumentů, ale také sporů s kolegy a blízkými lidmi kolem nás. Ryba má potřebu se bránit a nenechat si věci, které si dříve nechala. To je v pořádku, ale je potřeba řešit mírně a s klidem.


 

Autor: Tereza

bottom of page