top of page

CO SE DĚJE NA OBLOZE? 2023


Pěkné sobotní ráno!


Dnes si dáme malý náhled na to, co se děje na naší nebeské klenbě a jakým způsobem jsme planetami nyní ovlivněni.


První tři měsíce roku byli poměrně náročné – psychicky, možná dost i fyzicky. Konstelace působily silně a mířily přímo tam, kde jsou naše slabé stránky. Aktuálně jsme v energiích, které pokračují v uvědomování si spousta věcí, ale už to můžeme mít celkem uchycené, tudíž se to celé dá zvládat o trochu lépe a v klidu. Nicméně, velmi obecně, v jakých energiích se už dlouhodobě pohybujeme?



 


DLOUHODOBÉ ENERGIE



  • CELÝ ROK 2023 - TÉMA NÁKLADÁNÍ SE SVOU ENERGIÍ


Celý rok je podle Chaldejské řady pod planetou Mars. Ta symbolizuje naši energii, bojovnost, Mars je válečník a bojovník. Naším úkolem pro celý tento rok je pochopit svou energii a zjistit, jakým způsobem s ní nakládáme. Když se dostáváme čím dál tím více k sobě, známe se a víme, co je nám příjemné a co už není. Díky tomuto poznávání dokážeme odhadnout, kde jsou naše hranice a vystavit je ostatním, aby nebyly překračovány. Když víme, že jsme hodně emocionální, co to vybít nějakým sportem než pak bouchnout skrze druhého?


  • K ČEMU UŽ 1,5 ROKU SMĚŘUJEME?


Severní uzel Býku. Silněji pociťujeme volání rodiny, pevných závazků, hledáme ve svých vztazích harmonii, klid a bezpečí. Nejde nám o románky na jednu noc, ale o opravdový vyspělý svazek dvou lidí. Uvědomujeme si, jak krásné je být v něčem stabilním a pevném. Máme něco takového doma? Pokud ne, můžeme to nyní silně vnímat a toužit po svazcích, které mají základy respektu, podpory a vzájemné tolerance. Také se již více jak rok učíme zaměřovat na svou hodnotu. Máme se rádi? Pokud ano, odráží se to všude v našem životě.


  • KAM PADÁ VÍCE JAK ROK SVĚTLO?


Jupiter ozařuje příznivě oblast, na kterou když se zaměříme, mnoho z ní vytáhneme. Jupiter v Beranu nám ukazuje naši důležitost a snaží se různými situacemi nás dovést k tomu, abychom upřeli své zraky na sebe. Máme objevovat své hranice, důležitost naší osoby, ale také vše co k nám patří - na co jsme šikovní, jaké máme talenty, co nás může bavit. Už více jak rok na sobě pracujeme a zkoumáme svou osobnost.


  • KDE JE AKTUÁLNĚ NÁŠ STÍN?


Černá luna ve Lvu. Od ledna až do září nás učí přestat chtít mít všechno pod kontrolou a uvědomit si, že s tímto přístupem budeme jen napnutá hromádka stresu. Také nám různými situacemi ukazuje, že pustit naše ego, které chce vyhrát a dokázat, že je lepší než ten druhý je důležité, protože je to jen naše ochrana, aby nám nikdo neublížil.


  • CO NÁSLEDUJÍCÍ 2,5 ROKU BUDE TÉMA K ZPRACOVÁNÍ?


Saturn v Rybách otevírá zasutá traumata a bolestivé vzpomínky, které cítíme, že je třeba vyléčit. Během následujících 2,5 let se všichni kolektivně pustíme do pořádného léčení těch nejhlubších zranění. Z dětství, partnerských vazeb, rodinných vztahů.. Saturn nás bude směřovat k tomu, abychom vyléčili vše, co nás emočně trápí.



 

AKTUÁLNÍ KRÁTKODOBÉ ENERGIE



  • VE VZDUCHU - ZKLIDNĚNÍ


Slunce se nám aktuálně pohybuje znamením zemského Býka. Energie se zklidnili, neboť element země, pod kterým jsme, nás nutí zpomalit, odpočívat a nabírat síly. To neznamená, že máme jen lenošit, ale chce se po nás si více věci rozvrhnout a věnovat čas nejen práci, ale i relaxu, zálibám a příjemným činnostem, které nás zase nabijí a dodávají sílu. Býk je o píli, vytrvalosti a pečlivosti. Beran nám pomohl něco nového začít, s Býkem máme pilně pokračovat v práci a snažit se o postupné budování.


  • JAK UMÍME NAKLÁDAT S FINANCEMI?

Merkur v Býku je zodpovědný za finance a obchodování. V čem jsme dobří? V čem vynikáme? Toto jsme si měli uvědomit v období Berana (21.3. – 21.4.), v období Býka na svých talentech máme pracovat a uvádět je do praxe, zdokonalovat je a zkvalitňovat. Vnímat také jak umíme šetřit a nakládat s financemi. Od pondělí jde Merkur do přímého chodu, technika, doprava a vše okolo by se opět mohlo vrátit do fungování bez překvápek.


  • NÁLADA A ROZPOLOŽENÍ


Mars v Raku je tak trochu línější postavení, ne úplně aktivní v dosahování velkých cílů. Proto je fajn se spíše toto období zaměřit na zlepšování toho co už jsme začali a zkvalitňovat to. Raci jsou známi svou senzitivitou, vnímavostí, ale také citlivostí a zranitelností. Z toho můžeme odvodit, že i my budeme v tomto období náladovější, citlivější a ovlivnitelnější na vnější okolí. Negativní může být přílišné rozebírání detailů a maličkostí, až moc velká citlivost na vše kolem. Pozitivně toto působení můžeme využít k bádání ve svém nitru, v pokládání otázek a hledání odpovědí. Jelikož je Mars i naše sexualita, s Rakem budeme toužit po dotycích a vzájemné blízkosti.


 

Jak se tyto celkové energie odráží ve Vašem životě? Pociťujete jejich vliv?


Krásný víkend!

Autor: Tereza Obrázek: Olha Asadulaieva

bottom of page