top of page

ENERGIE ROKU 2018

Rok 2018. Jaký bude? Co nás čeká a nemine? :)Co je dobré znát, abychom ho zvládli co nejlépe? Přichystaným zkouškám se úplně nevyhneme, ale je dobré se na ně malinko připravit a vědět, co nám chtějí říct. :) Rok 2018 je rokem dvojky, čínského psa a tarotové karty Velekněžka.


Celý rok bych asi shrnula příslovím - "štěstí přeje připraveným." A to doslova. V roce 2017 jsme se měli naučit otevřít oči. V tom, čem jsme dobří, co nám jde, ale také otevřít oči a podívat se pozorně na lidi kolem nás. V roce 2017 jsme se s plno z nich rozloučili. Dlouholetá přátelství byla temtam a naše milostné vztahy dostaly též zabrat. Uvědomili jsme si však, že když chceme být šťastní, je potřeba pro to něco dělat. Ne sedět doma a litovat se. Ale zvednout se a vyloženě se bít. Bojovat za sebe a za to, co bychom chtěli. Najít svou sílu.

V roce 2018 se po nás chce, abychom svou objevenou energii začali pomalu využívat. Abychom nelenili a pomaloučku pracovali na svých snech, plánech a životních přáních. A hlavně - abychom byli důslední ve všem co děláme.

Rok 2018 je totiž pod číslem 2, které, podobně jako čínský PES, je symbolem SPOLUPRÁCE a SOUCITU. Jednička byla o nás samotných, dvojka je vždy o DVOU lidech. Budeme tak řešit vztahy se svými partnery, přáteli, kolegy, zaměstnavateli. Osud nás dovede k zjištění, že spoluprací, tolerancí a pochopením se nám může vést mnohem lépe. Mnoho z nás naváže nové partnerské a pracovní vztahy. Zde bude důležité určit si hned na začátku hranice, abychom věděli, co od daného vztahu/člověka očekáváme.

Rok 2018 bude rokem, kdy 98 % lidí vykročí ze svých komfortních zón, aby mohli začít žít doopravdy svůj život. Bude to rok, kdy mnoho zranění vypluje napovrch, protože lidé už nebudou moci mlčet. Přijde i chvíle, kdy se ukáže pravda v každé rodině. Ono už jsme něco podobného zažívali od srpna 2017, ale to bylo jen takové lehké naťuknutí. Tento rok to bude všechno intenzivní. Ale hezky intenzivní. Nebojte se toho. Vesmír, ta živoucí entita, ve které spočíváme, po nás chce a pro nás chce jenom to nejlepší. Někdy jen musí být zviditelněna bolest, nebo věci, o kterých se nemluví, aby se situace vyléčila.

Karta VELEKNĚŽKA předznamenává počátek dlouhého, devíti až desetiletého cyklu, který zdůrazňuje proces tvořivé soběstačnosti a osamostatnění se. Během roku Velekněžky přehodnocujeme, kdo opravdu jsme a co si naopak jenom předstíráme. Je to rok, ve kterém pocítíme velkou potřebu rovnováhy a harmonie, ale i víry ve vlastní nezávislost, soběstačnost a vnímavost. Velmi často se stává, že během roku Velekněžky člověk objeví svou novou totožnost. Je to rok ve znamení nezávislosti, v rámci které člověk nesnese žádná omezení. Je také možné, že zatoužíme být v tomto roce hodně sami, nebo si to okolnosti vynutí. Je to také období, ve kterém se budeme cítit přitahováni k vodě a kdy zatoužíme opustit situace, které se nám jeví jako disharmonické.

A na co si dát v roce 2018 pozor? V roce 2018 je dobré udělat si plán. Saturn, který vstoupil na konci roku 2017 do znamení Kozoroha, velmi zpřísní pravidla na všech úrovních. Tento rok se budeme muset naučit lépe hospodařit s penězi, dodržovat termíny a nenechávat věci na poslední chvíli. Pracovití dostanou zelenou, lenoši a ti co se vymlouvají, silně narazí. Je dobré si hned na začátku určit, do jaké skupiny chceme patřit. :)

Jupiter se také velkou část roku pohybuje ve Štíru. To znamená, že bychom si měli dát dohromady své dluhy nebo je mít alespoň dobře pod kontrolou. :) Autor: Tereza

bottom of page