top of page

ČERVEN 2018

Aktualizováno: 31. 10. 2018

A je to tu! Vstoupili jsme do dalšího, tentokrát již 6. měsíce roku 2018. Čas letí neuvěřitelně, ale sami víte, že je pouze na Vás, jakým způsobem ho využijete. Někdy je jen dobré se malinko stáhnout a ujasnit si priority, hodnoty a celkově vůbec cíle, kterých chcete dosáhnout. Jakmile totiž máte jasný cíl, cesta je mnohem snazší a dokonce i příjemnější, protože víte, proč to děláte. :)


 

BERAN (VŮZ)


Červen pro Vás bude měsícem vítězství, Berani, ale jen za předpokladu, že se budete řídit vlastním srdcem a nebudete se bát říci vše, co cítíte. Pokud budete mlčet nebo blokovat slova, abyste druhým neublížili, daleko nedojedete. Naopak, vůz zahne opačným směrem a Vy se vrátíte tam, odkud jste přijeli. Blížíte se do cílové rovinky, věci se uzavírají, začíná pro Vás v několika věcech nová etapa. Důležité je však připomenout důležitost přímosti při komunikaci. Tento měsíc je potřeba chytit otěže do svých rukou, nebát se projevit a ukázat i své slabiny.


VZTAHY (PĚTKA PENTAKLŮ) Co se týká vztahů, Berani, dejte v měsíci červnu pozor. Může dojít k hádkám a ostré výměně názorů s partnerem jen kvůli špatné komunikaci. Pokud budete zatajovat své skutečné pocity, jako třeba úzkost, vinu nebo strach, hrozí výbuch. Tento měsíc je potřeba říct si vše na rovinu a nebát se i otevřít témata, které mohou být sice nepříjemná, ale když se vyřeší rovnou, hodně se Vám uleví.


PRÁCE (PÁŽE POHÁRŮ) Pozor, abyste si nemysleli, že víte všechno a neopovrhovali radami. Neodmítejte radu zkušenějších v oblasti, ve které pracujete nebo kterou se zabýváte. I když se domníváte, že už jste prvotní neznalost zvládli, nemusí tomu tak být. Je dobré si nechat poradit, přece jenom, radou ostatních se řídit nemusíte, ale je dobré ji brát alespoň v potaz.


RADA - TVOŘITEL: Máte dostatek tvořivé síly, využijte ji. :)

 

BÝK (PĚTKA HOLÍ)


Býci. V měsíci červnu a možná už to pomalu začalo koncem května se můžete cítít, jako by se celý svět postavil proti vám. Jako kdyby všechno, co uděláte, bylo naprosto nevítáno nebo dopadlo špatně. Karta ale upozorňuje, abyste se nezaměřovali na ostatní, ale sami na sebe, protože v rozporu nejste s nimi, ale hlavně sami se sebou. Z toho vyplývá, že to, co chcete nebo potřebujete, není v souladu s vašimi skutečnými touhami a potřebami. Nastal čas přestat bojovat sám se sebou a ujasnit si vlastní priority. Klíč k tomu spočívá především v zahájení spolupráce. Musíte dojít k souladu mezi vámi a ostatními lidmi právě tak jako mezi vámi a vaším já. Musíte se naučit jednat, ne jen o tom mluvit, ale opravdu dělat činy, které povedou k dosažení harmonie.


VZTAHY (HVĚZDA) Vztahy by se v tomto měsíci měly dát do pohody. Něco došlo Vám, něco i člověku vedle Vás, teď už se jen ze svých chyb poučit a chyby napravit. Karta však ukazuje, že by mezi Vámi mělo dojít k usmíření nebo k ještě větší harmonii. Jak jsem ale psala výše – důležitá je u Vás tento měsíc spolupráce. Nebojte se požádat o pomoc, nebojte se přiznat, že Vám to takhle nevyhovuje. Spolupráce je o sdílení a vzájemné důvěře.


PRÁCE (RYTÍŘ PENTAKLŮ) Jestliže si právě nyní myslíte, že tvrdě a vytrvale pracujete, možná v sobě nosíte jednu ze záporných vlastností rytíře - sklon vyhýbat se dobrodružství a nechuť dělat něco nového nebo jiným způsobem. V červnu nebuďte těžkopádní, nebo pesimističtí. Karta připomíná, že opatrnost, rozvážnost a pořádná dávka realizmu má sice ohromnou cenu, jenže současně byste měli dávat pozor, abyste kvůli strachu ze změn nepropásli novou šanci. Raději se chopte příležitostí, než byste je zaháněli, a staňte se strůjci vlastního úspěchu.


RADA – STRES: Promyslete, zda svou energii dáváte správným směrem. Není na čase se zaměřit, jak něco zjednodušit nebo úplně ze svého života zahodit? Srovnejte si své priority.

 

BLÍŽENCI (PÁŽE MEČŮ)


Blíženci, jste připraveni zvládnout výzvy, které se před vámi v měsíci červnu vynoří. Možná nebudou právě takové, jaké byste si přáli, ale vy jste dostatečně ostražití a připraveni pro další etapu jakékoli situace. Vyzbrojeni schopností předvídat a logikou dokážete hovořit o svých nápadech. Z jakékoli zkoušky nebo výzvy tento měsíc vytěžíte to nejlepší. Zatněte zuby, vše rozdělané dotáhněte do konce, ať můžete začít novou etapu Vašeho života!


VZTAHY (PĚTKA PENTAKLŮ) Komunikace, Blíženci. S partnerem může dojít k hádkám a ostré výměně názorů. V měsíci červnu se moc nevyplatí zatajovat své skutečné pocity, názory, emoce. Je potřeba o všem mluvit na rovinu, i když to může být nepříjemné. Pro Vás, kdo partnera nemáte bude tento měsíc měsícem hloubání toho, co vlastně chcete. Od partnerů, od vztahů, sami od sebe.


PRÁCE (KRÁL MEČŮ) Král symbolizuje „aktivní“ energii. Máte dostatek energie a síly k dotáhnutí všech rozdělaných projektů do konce, blížíte se konečně po několika měsících ke konci své cesty, ze které pak můžete v dalších měsících těžit. Teď se nevyplatí polevovat nebo být líným.. vymstilo by se Vám to. Nebojte se dát všechny síly do toho, co již nějakou dobu děláte, Vaše úsilí se Vám bohatě vrátí.


RADA – DO NITRA: Je čas se ponořit více do svého nitra. Říkáte na rovinu všechny své pocity? Víte, proč do nějakých věcí dáváte tolik času? Není čas něco změnit?

 

RAK (ESO PETNAKLŮ)


Raci, podobně jako Blíženci se blížíte do cílové rovinky. Zatněte zuby, použijte veškerou sílu, kterou v sobě máte a investujte ji do toho, co zrovna děláte. Tato karta, podobně jako všechna esa, představuje nové počátky. Jednejte proto tak, abyste dospěli k dobrým výsledkům. Eso pentaklů sděluje, že už brzy budete mít v ruce všechny „trumfy“, abyste dosáhli úspěchu ve všem, co si zamanete. Přijmete vše, co potěší váš smysl pro vnější i vnitřní blaho. Teď není čas hrát si s ohněm. Jestliže se však spojíte s regenerativní energií karty, dosáhnete pocitu prosperity a vykročíte na duchovní pouť.


VZTAHY (DESÍTKA MEČŮ) Raci, co se týká vztahů, i tady, podobně jako u Blíženců, Vás čeká jakési završení. Zde je důležité si sami sobě položit otázku, kudy chcete jít dál. Vyhovuje Vám aktuální stav? Tato karta působí vždy trochu znepokojivě, protože na ní leží rozpláclý mladík a útočí na něj deset mečů. Karta, ale není tak špatná, jak se může zdát, je však pravda, že je to jedna z nejmocnějších a nejsložitějších karet v balíčku. V červnu se stanou události, které Vás budou zkoušet z toho, co vlastně chcete a podobně jako všechny desítky i tato karta naznačuje, že jste dorazili ke konci jednoho cyklu a na začátek dalšího. Dříve než se pustíte do něčeho nového, ujistěte se, že máte „čistý stůl“.


PRÁCE (HVĚZDA) Super, super. V oblasti práce narazíte na něco, co Vám vleje novou krev do žil. Buď se Vám povede něco, o co už dlouho usilujete nebo najdete novou oblast, která Vás naprosto uchvátí. Hvězda hovoří o naději, víře, o skvělých vyhlídkách, které Vás v měsíci červnu čekají. Zde není prostor pro otálení a zvažování, zda je to správná cesta. Přijměte vše, co se Vám nabízí a důvěřujte, že Vás to opět zavede na novou, obohacující cestu.


RADA – REBEL: Řetězy, které Vás poutají, v měsíci červnu sundáte. Budete mít více času na sebe, své přátele a na to, co Vás baví. Zároveň i přijde čas sundat vzorce, podle kterých již několik let žijete.

 

LEV (DEVÍTKA POHÁRŮ)


Bravo, lvíčci. V měsíci červnu Vám bude opravdu přáno. O této kartě vždy říkám, že je to karta splněných přání. Vaše sny se mohou nyní proměnit ve skutečnost, jediné co, dávejte si pozor, abyste za svá přání dokázali nést odpovědnost a věděli, co doopravdy chcete. Často si myslíme, že o něco či o někoho nesmírně stojíme, a teprve později toho litujeme. Všeobecně se však jedná o blahodárnou kartu, která vám poskytuje možnost cítit se hrdí na dosažené úspěchy a radovat se z toho, co děláte. Možná se díky ní budete cítit i trošku pyšní na to, čeho jste na své „pouti životem“ už dosáhli. Namístě je ale opatrnost - abyste se vy sami právě takto nevychloubali svými úspěchy. Snadno byste se mohli uzavřít před ostatními, neboť by vám jen záviděli. Pamatujte si, že závist vyvolává zášť, deformuje lásku a vede k citové manipulaci.


VZTAHY (OSMIČKA PENTAKLŮ) Pocit uspokojení, štěstí, vlastně pocit naprosté spokojenosti. Máte pocit, že spočíváte na vrcholu, že je vše, tak jak má být a baví Vás to. Tak to je na povrch. Jak je to ale uvnitř Vás? Cítíte opravdu 100% spokojenost? Tato karta ukazuje na to, že někdy, když se cítíme až moc ukotvení, hledáme zase něco, do čeho bychom se mohli zakousnout. Osmička pentaklů totiž naznačuje, že všechno, co se opakuje a stává každodenní rutinou, potřebuje změnu. Měli byte proto zařadit jinou rychlost. Je správná chvíle dodat životu na pestrosti, abyste se netopili ve stále stejných starých věcech. Kudy půjdete teď dál? Posunete vztah ve kterém jste na novou příčku?


PRÁCE (ESO MEČŮ) V červnu se před vámi objeví nějaká obtížná výzva. Můžete z ní však vytěžit něco lepšího pro svůj další život. Příležitosti, jež vám přicházejí do cesty, si možná vyžádají vaše úsilí. Současně vám ale otevřou cestu k novým možnostem a k úspěchu. Nezavírejte si dveře od nových příležitostí.


RADA – INTEGRACE: Rovnováha, harmonie, nádherná proudící energie. Super!

 

PANNA (ESO MEČŮ)


Panny, v měsíci červnu započnete novou cestu poznávání svého JÁ. Cítíte, že se něco ve Vás dožaduje možnosti vyjádření — ať už se jedná o myšlenku, pravdu o situaci v rodině, skvrnu na vlastní sebehodnotě a sebelásce, ať je to ale cokoli, nyní je ta správná doba pátrat, proč jste se zasekli na jednom místě a nejde Vám jít dál. Buďte proto připraveni k činu a pohlížejte objektivně na vlastní omezení. Eso mečů radí, abyste pohlédli do tváře skutečnosti a nenechali se ovládat hořkostmi a zklamáními z minulosti, neboť jinak nedokážete pokračovat dál. Eso mečů je karta mravní síly a rozhodnosti. Upozorňuje, že k sobě musíte být tak čestní, jak jenom je to možné. Dokážete-li vyčistit atmosféru zamořenou pochybnostmi a zmatky, uvidíte lépe i na svoji vlastní další cestu. Možná existuje problém, který musíte vyřešit. Život není nikdy jednoduchý, ale teď nastala chvíle analyzovat situaci a vyrazit svižným krokem vpřed.


VZTAHY (PÁŽE POHÁRŮ) Tato karta na oblast vztahů znamená nový vztah nebo nový objev, který Vám jde do života, především pro Vás, kdo nejste zadaní nebo máte pochybnosti ve svém vztahu. Pokud v nějakém vztahu už žijete, naznačuje tato karta, že nastala chvíle chovat se citlivěji k vlastním potřebám stejně jako k potřebám partnera. Namístě je rovněž počínat si ve vztahu s větší dávkou kreativity. V měsíci červnu přemýšlejte o tom, co musíte v současném vztahu nabízet a co také ale musí nabídnout váš partner. Možná platí, že jeden z vás je natolik citlivý ke svým vlastním potřebám, že se stává lhostejným k tomu, co potřebuje ten druhý.


PRÁCE (ESO POHÁRŮ) Panny, měly byste mít otevřené alespoň oči, abyste pochopily pravdu a uvědomily si, co můžete získat. Ať už jde o proniknutí do hlubší intimity, zkoumání vlastního podvědomí, nebo posílení duchovní orientace, neodmítejte nikdy nic z toho, co vám tento měsíc nabídne. Musíte věřit vlastní intuici a hlubším pocitům, které vás povedou, až budete postaveni před nutnost volby. Tato karta podobně zasahuje i do oblasti práce. Neodmítejte žádné nabídky, ale vše pečlivě zvažte. Spory, které Vás možná v tomto měsíci čekají, Vás povedou ke zkoumání Vašeho nitra.. nic se přeci v našich životech neděje náhodou. 📷:)


RADA – EXISTENCE: Nádherná karta vyobrazující pouze Vás. Soustřeďte se v červnu na sebe a objevte svůj důvod zde na Zemi. Vše se pak vyjasní, jen musíte s prací na sobě začít.

 

VÁHY (DESÍTKA POHÁRŮ)


Desítka pohárů naznačuje, že štěstí, které hledáte, je na dosah. Ať už spočívá v rodinných hodnotách, pocitu jednoty se světem, nebo citovém naplnění ve vztahu nebo ve Vás samých, nastal čas poděkovat za vše, čeho se vám dostalo, a připravit se na příchod dobrých časů. Karta symbolizuje pozitivní tok energie. Snažte se jí proto co nejvíce využít. Usilovně pracujte na dosažení klidu a splnění závazků. Ve vašem nitru začíná sídlit harmonie. Klíče ke dveřím vedoucím ke štěstí vám v měsíci červnu mohou viset rovnou před očima. Podporu můžete hledat u lidí, kteří jsou vám nejbližší a nejdražší - u partnera, rodiny, přátel.


VZTAHY (RYTÍŘ PENTAKLŮ) U Vás je to obzvlášť zvláštní Váhy, ale v měsíci červnu se budete vyhýbat vytvoření citové vazby. Může za to bývalé zklamání z partnera nebo ze vztahů obecně. Je to škoda, protože se před Vámi otevírá velmi šťastné období, i co se týká partnerských vztahů. Je však potřeba najít ztracenou víru a důvěřovat, že vše už bude dobré a že to s Vámi partner myslí vážně. Karta připomíná, že v měsíci červnu nastala chvíle probudit dosud nečinné, skryté či ztracené vášně, nemějte strach z toho, abyste se nevázali příliš brzy. Odpíráním si lásky budete akorát strádat a ničeho nedocílíte.


PRÁCE (PÁŽE POHÁRŮ) Super energie, která Vám v měsíci červnu pomůže rozjet nové aktivity a činnosti je více než skvělá. Nebraňte se novým příležitostem, neodmítejte nabídky a vydejte energii na nové činnosti, které se před Vámo otvírají. Jediné, na co si dejte pozor je lehkovážnost. Když už se k něčemu zavážete, danou práci alespoň dokončete, ať odcházíte s čistým štítem.


RADA – VĚDOMÍ: Karta představuje víru a Vaše schopnosti, které můžete probudit, jen je potřeba vypnout hlavu a řídit se srdcem. Nenechte se svými myšlenkami ovládat. Chtějte být šťastní.

 

ŠTÍR (RYTÍŘ POHÁRŮ)


Tato karta, Štíři, se mezi vytaženými listy často objevuje ve chvíli, kdy nejednáme poctivě, pokud jde o naše city. Zamyslete se proto, jakou roli ve vztahu vlastně hrajete. Chcete být zachráněni, nebo snad po záchraně touží ten, koho milujete? V souvislosti s každou kartou rytíře je nezbytné důkladné sebezpytování, neboť rytíř vždy představuje extrémní podoby energií. Tato karta vyskočí také v případě, kdy se její tazatel pořád vrací do minulosti a řeší neustálé „co bylo“, „co by bylo, kdyby.“ Tento výklad upozorňuje, že je potřeba druhým odpustit a nenechat se svou hlavou neustále ovládat. Vracení se do minulosti ano, ale jen v případě, že Vám to něco dá a něco si z toho odnesete pro budoucnost. Pokud se tato hranice překročí, a řešíte až moc to, co bylo a nežijete v přítomnosti, ani nic hezkého nemůže přijít. Myslete na to a nejlépe – chtějte se od minulosti odpoutat a chtějte jít už konečně vpřed.


VZTAHY (ŠESTKA HOLÍ) Tato karta sama o sobě znamená většinou úspěch, zde s přihlédnutím na ostatní karty, Vás varuje před přílišným sebeprosazením. V červnu si dejte pozor, abyste nedošli do bodu, kdy budete mít pocit, že jediná cesta, jak z nesnází ven, je se hlavně ve vztahu za každou cenu sebeprosadit. Slezte ze svého koně pýchy a hrdosti a zkuste být k partnerovi nebo k ostatním okolo Vás jemnější. Zapřemýšlejte, zda to, jak se k Vám ostatním chovají není pouze jejich reakce a obrana zase na Vaše chování. Akce tvoří reakci, na to nezapomínejte.


PRÁCE (VELEKNĚŽKA) Velekněžka naznačuje, že byste měli odemknout skříňku vlastní paměti, rozvinout dosud skrytý potenciál a naslouchat své intuici, která vás povede dál. Tato karta zosobňuje ženskou sílu, vše ezoterické a neznámé – ženský instinkt, jenž po tisíce let uvádí všechny muže v úžas. Přemýšlejte, v čem jste dobří, přemýšlejte, jak působíte na druhé lidi a zda děláte práci, která Vás opravdu naplňuje. Pokud ne, zamyslete se, v čem jste vlastně dobří, co by Vás bavilo. Pokud jste v práci spokojení, rozviňte více svou kreativitu. Velmi Vám v tomto hledání může pomoci nějaká žena kolem Vás, prostřednictvím které můžete dostat odpověď.


RADA – SAMOTA: Někdy je dobré se na chvíli od ostatních odstřihnout a objevit svou skrytou sílu a talent, jak jinak než o samotě. Samota je léčivá a přináší velké dary. Pokud však budeme chtít. :)

 

STŘELEC (KRÁL POHARŮ)


Procházíte velkou vnitřní očistou, která sice bude ještě nějakou dobu pokračovat, už se však začíná blýskat na lepší časy. Cítíte se lépe, vyrovnaněji, klidněji, spadl Vám po tom všem, co se v nedávné době odehrálo, velký balvan ze srdce. Měsíc červen pro Vás bude odpočinkový, bude to měsíc nabírání nové energie a uvědomování si hlavně toho, co vše máte za sebou. Zároveň je tato karta takovým malým znamením toho, že pokud budete chtít, může se Vám v životě objevit nový člověk, třeba nový partner, který Vám ukáže novou cestu, kudy kráčet dál.


VZTAHY (KRÁLOVNA PENTAKLŮ) Pokud budete chtít, karta ukazuje na nový vztah, na osobu – klidnou, jemnou, která Vám může přijít do života a která Vám pomůže začít nanovo. Zároveň je zde na místě zapřemýšlet nad několika otázkami. „Pečujete ve vztazích sami o sebe nebo více o druhé?“ „Nedáváte veškerou energii nějaké osobě vedle Vás?“ Zapřemýšlejte, jak vypadají Vaše vztahy s lidmi okolo Vás. Karta mluví o závislosti na nějaké osobě, buď Vaší nebo daného člověka, od které je žádoucí se odpoutat.


PRÁCE (PĚTKA PENTAKLŮ) Pětka pentaklů vždy souvisí s pocitem nedostatku či nouze. Zdánlivě se může jednat o obyčejný nedostatek hmotného zabezpečení (peníze), ale ve skutečnosti to je něco mnohem hlubšího. Karta symbolizuje pocit, že vám něco chybí, ať je to duchovní spojení s jiným člověkem, nebo smysl života. Tato karta se často objevuje ve chvílích, kdy se cítíme citově zanedbáváni, upozorňuje, že jsme osamělí, potřebujeme lásku, cítíme se nehodní lásky druhého člověka nebo prostě po tělesné či citové stránce zanedbáváme sami sebe.


RADA – MORÁLKA: Věřte svému srdci, ne vzorcům, ve kterých jste byli vychováváni. Udělejte něco jinak.

 

KOZOROH (PÁŽE PENTAKLŮ)


Páže pentaklů naznačuje, že nastal čas jednat prakticky, směřovat k realistickým cílům nebo se zapojit do něčeho nového,Kozorozi. Nejde ani tak o připomenutí toho, co jste dosud dokázali, jako spíš o pohled do budoucnosti a na to, čeho byste ještě mohli dosáhnout. Kdesi před vámi se otevírá okno nabízející nové možnosti, ale vy z něj musíte nejdříve vyhlédnout ven. Ať už se jedná doslova o novou kariéru, novou aktivitu nebo jen projasnění vztahu, vybízí tato karta, abyste se do toho jednoduše dali. Zeptejte se sami sebe, z čeho máte strach a zda to co řeknete nebo plánujete dotahujete do konce. Teď není čas zastavovat. Jeďte pořád dál.


VZTAHY (DVOJKA PENTAKLŮ) Tato karta v rovině vztahů ukazuje pro měsíc červen na nekonečné možnosti, které Vám život začne nabízet. Je dost možné, že změníte směr a své plány přehodnotíte. Každopádně, nyní je důležité zůstat flexibilní a otevřený změnám. Neuzavírejte se do sebe, je potřeba se naučit životem projít a ne se po každém zklamání zaseknout. Bavte se, užívejte si společnosti a nových kontaktů.


PRÁCE (ČTYŘKA MEČŮ) Karta má dva rozdílné výklady. První z nich spočívá ve sdělení, že nám vlastní minulost brání v dalším pohybu kupředu. Cítíme se, jako bychom ustrnuli na místě, paralyzováni vlastním strachem a pochybnostmi o sobě samých. Jejich kořeny tkví v minulých chybách, bolestech, zklamáních nebo zradách. Důležité je pohlédnout na tyto obavy za klidného denního světla, a všechny záhy zmizí. Druhý výklad upozorňuje, že právě nyní není ta správná chvíle na konfrontaci s jinými lidmi. Místo abychom se chvatně rozhodovali nebo si něco vynucovali, ustupme o kousek zpět a najděme si okamžik na přemýšlení či rozjímání o skutečné podstatě stávající situace. Někdy nám krok zpět pomůže se na celou situaci podívat s odstupem, abychom vlastně viděli, kde děláme chybu.


RADA – KAŽDODENNOST: Je čas vyjít ze stereotypu, z každodennosti. Je potřeba se od nějakých věcí odpoutat a dělat je konečně jinak. Nebojte se toho.

 

VODNÁŘ (KRÁLOVNA POHÁRŮ)


Červen bude u Vás především o citovém porozumění. Máte všechny předpoklady, abyste dokázali vnímat, jak se jiní lidé cítí, učíte se čím dál tím více pochopit druhé a jejich kroky. Současně Královna pohárů představuje osobu - muže nebo ženu, která je součástí vašeho života a pomáhá vám v pozitivním slova smyslu zacházet s vlastními city. Zároveň tato osoba přišla s otázkou, kterou byste si měli položit, a to, zda jste si k sobě někoho nezavázali příliš a pak kvůli němu potlačujete vlastní citové potřeby. V červnu zlost stranou. Opět připomínám – vše se děje, tak, jak se má dít a Vaše emoce jsou identifikátory, které Vám prozradí, co není na Vaší straně stále zpracováno.


VZTAHY (SEDMIČKA MEČŮ) Tak a tady pozor, Vodnáři. Dejte si v měsíci červnu opravdu majzla, ať svým nepromyšleným jednáním nezhoršíte situaci ještě více, než je. Velmi rychle můžete ztratit osobu vedle Vás jen proto, že neuhlídáte své emoce. Ovládněte je, vztek si vybijte sportem nebo jinou aktivitou, ale nemá cenu se na druhé zlobit, že k Vám nejsou upřímní nebo že jsou třeba jiní, než jste si mysleli, že jsou. Nemáte je ve svém životě náhodou, něco Vás přišli naučit, něco zrcadlí. Takže, emoce vybít a zklidnit se.


PRÁCE (PĚTKA POHÁRŮ) Měsíc červen u Vás bude především o vztazích, takže i do této oblasti působí karty symbolizující emoce. Karta Vás vyzývá, abyste přijali změnu a pluli dál s proudem. Pokud jde o samotnou ztrátu, může se jednat o něco tak triviálního, jako jsou ztracené klíče, nebo závažnějšího jako rozvázání spolupráce nebo ztrátu čehosi vysněného, snad příležitosti nebo i vztahu. Ať už přijde jakákoliv ztráta, sebemenší nebo sebevětší, uvědomte si, že každá je současně i ziskem. Podobně jako jin a jang, představují zisk a ztráta jeden celek.


RADA – PŘÁTELSTVÍ: Probuďte v sobě hodnoty, které musí být v každém vztahu s člověkem, na kterém nám záleží. Je to respekt, úcta, tolerance a svoboda.

 

RYBY (SMRT)


Tato karta lidi často vyděsí, Ryby, ale úplně zbytečně. Neberte ji ale doslova. Je to list, do něhož promítáme svoje největší obavy. Smrt je však pozitivní karta. Pamatujte si, že se jedná o archetypální energii spojenou s přechodem z jednoho stavu do druhého. Něco končí a něco jiného začíná. Dostává se vám tak možnosti změnu spíš uvítat, než se jí děsit. Dosáhli jste konce nějakého cyklu, může se jednat o milostný vztah, zaměstnání nebo vlastní víru, co nyní musí projít jistou proměnou.


VZTAHY (ESO POHÁRŮ) Ryby, karta, která Vám vyšla, představuje zamilovanost, počáteční fázi lásky nebo milostný vztah. Možná zjistíte, že vaše city získávají na intenzitě nebo že jste se do někoho či něčeho doslova bezhlavě zamilovali. Bláznivě zamilovat se můžete právě tak dobře do myšlenky jako do člověka. Pokud jste někomu oddáni už nyní, možná že pouto mezi vámi ještě zesílí. Karta může naznačovat i potřebu vyjádřit svoje city. Při vytažení této karty pohlédněte na všechny stránky svého života, které mohou strádat nedostatkem lásky nebo v nichž láska naopak hraje ve váš prospěch. Máte opravdu jasno ve vlastních citech? Nenastal čas víc se otevřít?


PRÁCE (DESÍTKA HOLÍ) Kdykoli se při vykládání tarotu objeví tato karta, naznačuje, že vás tíží nějaké břemeno, které nesete. Dříve než začnete zkoumat příčinu (příliš mnoho práce, povinností nebo čehokoli jiného), zamyslete se nad tím, zda vaše vnímání života nevolá po změně. Možná jste natolik pohlceni běžnými „břemeny", která život přináší, že nemáte ani žádný směr nebo cíl. Možná ani nevidíte, kam vlastně kráčíte. Tato karta naznačuje, že nastal čas zmenšit náklad. Odložte některé ze svých úkolů. Přeneste je na jiné, omezte je a najděte si čas na potěšení a zábavu. Často rovněž příliš závisíme na lidech ve vztazích, které udržujeme. Na těchto vztazích tvrdě pracujeme ze strachu z odmítnutí a až příliš se snažíme druhému zavděčit. Tato karta nás nabádá, abychom rozvinuli svou vnímavost a podívali se na různé hodnoty očima druhých. Zvažte rovněž, zda obrovská zátěž, kterou jste na sebe sami naložili, nevede k tomu, že přestáváte být sami sebou.


RADA – TRPĚLIVOST: Končí u Vás dlouhý cyklus trpělivosti. Je potřeba něco změnit a jít dál.


Autor: Tereza

bottom of page