top of page

DUBEN 2018

Aktualizováno: 31. 10. 2018

DUBEN – SEDM PENTAKLŮ

Duben. Čtvrtý měsíc v roce 2018. Vítejte u pravidelné měsíční předpovědi!:) Tyto dny nám vládne Slunce v ohnivém Beranu, které 20. dubna přechází do zemského Býka. Beran je úplně první znamení zvěrokruhu, tedy pod číslem 1. Jak jsem psala již v jednom příspěvku, podle astrologie nám teprve tímto obdobím končí rok předchozí a naplno vstupujeme do roku nového – tedy roku 2018. Je to tím, že Kozoroh, Vodnář a Ryby, které jdou po sobě od ledna, teprve uzavírají starý cyklus a znamením Berana nám začíná nová životní etapa.

Tento měsíc bývá příznačný změnami, a to jak v přírodě, tak i v našich lidských životech. Probouzíme se po zimním spánku a začínáme vstřebávat nové zážitky. Chceme objevovat, chceme se učit, chceme žít. Karta, kterou jsem na měsíc DUBEN vytáhla se jmenuje SEDM PENTAKLŮ. Skoro jako vždy kopíruje astrologické konstelace. I zde tedy mluvíme o jakémsi zvláštním završení, ale ne ještě tak zcela úplném. Tato karta je především o rozhodování. Probudili jsme se, rozhlížíme se kolem sebe a až teď vidíme tu spoušť. Někdo se do úklidu pustí hned, někdo se ještě potřebuje rozkoukat. Potřebuje se rozhodnout mezi známým a neznámým. Mezi něčím „bezpečným“ a „nebezpečným“. Mezi jistotou a nejistotou. Objevují se nové příležitosti, nové aktivity. Pečlivě zvažte své časové možnosti a „energetickou“ výbavu. :) Tento měsíc se hodí sestavit si dobrý plán, abyste co nejefektivněji zvládli veškeré činnosti.

 

BERAN – ESO PENTAKLŮ


Berani, skvělé! Máte hodně energie a plno sil do nových nebo i stávajících aktivit. Eso pentaklů je karta hovořící o příležitosti ale také o novém začátku. Tento měsíc Vám budou hvězdy doslova přát a Vám se tak naskytne příležitost nebo i myšlenka, která Vám spustí doslova zlatý tok mezi rukama. Může to být skvělý nápad jak něco udělat rychleji, efektivněji, jak se ještě více zdokonalit ve svých schopnostech. Každopádně vše, co začíná pod znamením této karty má ty nejlepší vyhlídky na úspěch.

RADA NA DUBEN: Pracujte na sobě. Všímejte si svých myšlenek a snažte si své vize realizovat. Neusínejte na vavřínech. Teď je ta nejlepší doba začít něco nového nebo dotáhnout věci a myšlenky do konce. Vždyť i SLUNCE až do 20.4. stojí na Vaši straně. Využijte toho. :)

 

BÝK – ŠEST POHÁRŮ


Býci. Pro Vás začíná konečně období klidu a vyrovnanosti. Avšak nic není zadarmo. Tohoto klidu dosáhnete jen za předpokladu, že být klidní chtít budete a taky pro to něco uděláte. V tomto měsíci se Vám bude hodně Ve vašich vzpomínkách odehrávat minulost. Budete přemýšlet nad tím, co Vám dala, co jste se díky nějakým situacím naučili, kam jste vlastně vlivem i nějakých lidí z minulosti došli. Každá situace se v našich životech děje z nějakého důvodu a náš úkol je pak dobře tuto situaci přijmout a také dobře zpracovat. Nyní jste, Býčci, ve fázi, kdy Vás čeká ona sebereflexe a uvědomění si kým díky minulým činům jste.

RADA NA DUBEN: Nechte sebou projít to, co se Vám stalo. Vypište se z bolestí a zklamání, která Vás brzdí, nebojte se svěřit se kamarádce/ovi, partnerce/ovi. Uleví se Vám. Myslete na to, že abyste mohli jít dál a být opravdu vyrovnaní, je potřeba se i vyrovnat s minulostí.

 

BLÍŽENCI – MĚSÍC


Měsíci se často říká karta karmy, Blíženci, neboť slovo karma znamená „práce, která musí být udělána“ nebo „situace, která musí být v našem životě prožita.“ Duben pro Vás nejspíše bude měsícem nejistoty a neorientace. Něco se ve Vašem životě zásadního děje, mění, buď nějakou etapu končíte nebo už začínáte. Každopádně je to vždy období, kdy se ne vždy vyznáme ve svých pocitech. Situace se kolem nás odehrávají jedna za druhou a my je neumíme vstřebat, neumíme si je vyložit. Měsíc je totiž především o našich pocitech a náladách, většinou nepříjemných, které teď nejsme s to pochopit.

RADA NA DUBEN: I když se v sobě teď nevyznáte nebo nechápete, co se to vlastně s Vaším životem děje, nezoufejte. Vše má svůj důvod a nevadí, že ho hned nevidíte. Někdy je dobré jen kráčet a důvěřovat.

 

RAK – ĎÁBEL


Karta Ďábel Vám věští pokušení a upozorňuje Vás na manipulativní chování, ať už někoho ve Vašem okolí nebo že k němu Vy sami budete mít sklon, Raci. V jistém smyslu tedy můžete mít z této karty obavy, protože Vám jednoznačně říká: „Dávej si pozor!“ Když Vám vyjde tato karta, je potřeba zeptat se sama sebe, jestli je Váš život tak upřímný, jak by měl být, jestli žijete podle svých ideálů, nebo jestli Vás nesvádí nějaké pokušení. To může mít různé podoby: pokušením může být třeba bohatství, příležitost k nevěře, nebo třeba lhaní či lenost. Když Vám však karta Ďábel vyjde, znamená to, že si uvědomujete, že Vás to svádí na špatné cestičky. Vaše svědomí a hlas podvědomí vám jednoznačně říkají, čeho se máte vyvarovat, takže když ve výkladu Ďábel vyjde, je to vlastně dobré znamení, znamená to totiž, že dokážete rozpoznat to špatné. A k tomu, abyste se zbavili zla, je potřeba umět dobro a zlo od sebe rozlišit.

RADA NA DUBEN: Pozorujte, pozorujte, pozorujte. :)

 

LEV – CÍSAŘOVNA


Během měsíce dubna ve znamení Císařovny budete prožívat potřebu ujasnit si, co je pro Vás citově důležité, milí Lvi. Během tohoto měsíce budete ve svém životě potkávat lidi, kteří Vám ukáží, co po citové stránce potřebujete. Tento měsíc se výborně hodí k tomu, abyste: 1) skoncovali s přílišným dáváním se druhým a s přehnanými sklony k citové obraně; 2) vyřešili záležitosti spojené s mateřstvím, a nebo aby se zahojila bolavá místa, která povstala z vašeho vztahu k matce nebo k osobám, jež ve vašem životě hrály podobnou roli; 3) pokusili se vyniknout v profesích a na vůdčích pozicích, kde je možné projevit osobní sílu, která povstává z jednoty mysli a srdce; a konečně 4) aby byl váš život bohatší na krásu, harmonii, přirozenost a vnímavost.

RADA NA DUBEN: Zaměřte se na vztahy s ženami okolo Vás. Jaké jsou? Co Vám tyto ženy do života přinesly? Jak Vás formovaly? To je pro Vás téma na měsíc duben.

 

PANNA – PÁŽE POHÁRŮ


Páže pohárů má několik významů, milé Panny. Pokud nemáte partnerský vztah, může to pro Vás znamenat vstup do nového partnerského vztahu nebo potkání osoby, která ve Vás probudí lásku a zamilovanost. Pokud vztah máte, význam je jiný. Karta představuje narození dítěte (pokud jste těhotná :) ) nebo v každém případě nalezení své vlastní podstaty, svého vlastního smyslu života. Páže pentaklů uzavírá nějakou důležitou kapitolu ve Vašem životě a otevírá období, kdy nabýváte schopnosti milovat sama sebe a uvědomovat si své síly.

RADA NA DUBEN: Vnímejte se, hýčkejte se a dopřejte si to, po čem Vaše srdce touží. V životě je důležité starat se nejen o ostatní, ale hlavně sami o sebe, abychom pak svou lásku mohli rozdávat dál. :)

 

VÁHY – SÍLA


Slovo síla je úzce spojeno se slovem lustre, které znamená lesk, třpyt, světlo, milé Váhy. Toto světlo nemůžeme „zevnitř vyzařovat", pokud neovládáme svou vnitřní energii, svou osobní sílu. O tomto tématu bude Váš měsíc duben. V životě jsou období, kdy si projdeme několika různými zkušenostmi. Abychom je začlenily do svého života a vybrali si z nich to nejlepší, je potřeba se jimi po krůčku projít, zreflektovat je. Někdy se i musíme postavit starým vnitřním démonům, abychom je ovládli. Každopádně po těchto všech situacích, kterým pak můžeme říkat životní zkušenosti se nám může po dobré reflexi vrátit nová vášeň pro život, včetně vášně fyzické. Znovu budete schopni prožívat posvátný údiv nad zázrakem života a pocítíte, že se vám podařilo překonat strach spojený s minulostí.

RADA NA DUBEN: Měsíc duben pod kartou Síla je pro vás měsícem, kdy narazíte ve svém nitru na nekonečné zdroje právě své osobní síly. V tomto měsíci budete víc sami sebou, než kdykoli předtím. :)

 

ŠTÍR – PĚT PENTAKLŮ


Karta Pět pentaklů bývá nazývána kartou prohry nebo ztráty, milí Štíři. Většinou tato karta přichází, když se úzkostlivě držíme něčeho, o čem víme, že to není zdravé. Může to být nezdravý vztah, práce či nesprávná komunikace. Nyní přichází etapa, kdy je na čase pokusit se opustit staré vzorce chování a myšlení, mezi něž patří i sklon ke stálým obavám. Jejich kořeny se vztahují k době před pěti měsíci, pěti lety a nebo mohou být dokonce z doby, kdy vám bylo teprve pět let. U této karty vždy upozorňuji, zaměřit se na své rodiče a zjistit, kdo z nich podléhal neustálým obavám a dělal si starosti týkající se zdraví, financí, práce, tvořivosti nebo vztahů. Neboť právě z tohoto období pramení tyto špatné vzorce, které jste karmicky převzali.

RADA NA DUBEN: Nyní jste vnitřně dozráli k tomu, abyste se od těchto obav odprostili. Obavy jsou stavem, kdy jste zaujatí budoucími a minulými událostmi, což Vám nedovolí zaměřit se na přítomnost. Projděte si, čeho se tak úzkostlivě držíte a proč. Proč Vám dělá problém opustit něco, co víte, že není zdravé.

 

STŘELEC – RYTÍŘ PENTAKLŮ


Střelci. Nyní nastává ideální čas k tomu, abyste využili své tvořivosti a určili, co je třeba podniknout, abyste ve svém životě zaznamenali bohatou sklizeň nebo jinak řečeno přiliv financí. Tuto sklizeň Vám mohou přinést příležitosti, které vám poskytnou buď lidé narození ve znamení Lva, a nebo o hodně starší muži kteréhokoli znamení. Mohou být spojeni buď s medicínou a léčitelstvím, nebo jsou aktivní v oblasti financí a investic. Tento symbol představuje sklizeň, která vás čeká, ale jen za předpokladu, že se budete chtít dále rozvíjet a nenecháte svůj tvůrčí potenciál spát.

RADA NA DUBEN: Každý z nás má nějaké schopnosti nebo dary, se kterými sem na Zem přišel. Využíváte tyto dary? Uvědomujete si v čem jste dobří a co byste mohli využívat ke svému prospěchu? Nenechte své talenty spát, moudře je využijte.

 

KOZOROH –ŠEST HOLÍ


Šestka holí předznamenává několik možností, ale všechny se týkají nějakého postupu. Může to být povýšení v zaměstnání, ocenění od okolí nebo získání nějaké nové, příjemné kvalifikace. Několik měsíců jste na sobě tvrdě pracovali a nyní přichází kýžené výsledky. Karta však nemusí znamenat jen úspěchy pracovní. Může to být i pocit nějakého vnitřního vítězství, ve kterém budou vítězi obě zúčastněné strany, a to v oblastech života, které jsou pro vás nějak citově důležité. Šestka holí naznačuje, že během dubna by se vám mohlo dostat tvůrčích příležitostí, které by mohly znamenat příliv nové energie a mohly by učinit průlom ve vašem životě.

RADA NA DUBEN: Vítězství, úspěch, ocenění. Skvělé! Měsíc duben pro Vás bude završením jedné etapy a vstup do nové. :)

 

VODNÁŘ – KRÁL HOLÍ


Vodnáři, i pro Vás mám skvělé zprávy. Karta Král holí je symbolem nových myšlenek, nápadů, prosazení se. I Vy jste, podobně jako Kozorozi, tvrdě pracovali na svých schopnostech a vizích a nyní budete bohatě odměněni. V pracovní sféře karta znamená ocenění nebo konečně stav, kdy se Vám začne pomalu dařit. V osobním životě je tato karta též velmi úspěšná. Ukazuje na příliv nové energie, na víru v lepší budoucnost a v to, že se vše děje opravdu tak jak má. :)

RADA NA DUBEN: Užívejte si úspěchy, které v dubnu přijdou. Nechte sebou tyto pocity projít. I zde však dodávám – nezapomínejte na to, že to co se nám nyní jeví třeba jako neúspěch nebo „málo“ neznamená, že to tak opravdu je. Někdy je potřeba nechat věci odstát. V postupem času uvidíte, že situace opravdu pro naší budoucnost příznivé byly.

 

RYBY – DEVĚT MEČŮ


Ryby. Devítka je symbolem dokončení, uzavření. Je potřeba nějaké vztahy nebo situace uzavřít jednou pro vždy a nenechávat je neustále otevřené. V neuzavírání jste totiž mistři. :) Duben má pro Vás být měsícem, kdy si uvědomíte negativní a necháte opravdu plavat to, co nejde změnit. S touto kartou jsou vždy spojeny strachy a otázky typu „zvládnu to?“, „je to tak správně?“ „je opravdu nutnost toto uzavřít?“ Odpověď na všechny tyto otázky je ano. Zvládnete to a je to tak i správně. Jinak se nepohnete dál.

RADA NA DUBEN: Nevracejte se zpět. Projděte si ve Vašem životě všechny oblasti – práce, vztahy, finance, seberozvoj a nechte odejít to, co je nefunkční. Je to velmi důležité pro Vaší další cestu.


Autor: Tereza

bottom of page