top of page

IMUNITA

Jakmile začne barevný, seč sychravý podzim, přichází s ním i častá nachlazení. Se sbíráním kaštanů, pestrobarevných listů a vaření horkých čajů začíná zvýšený zájem o naši imunitu, která se právě v těchto dnech ozývá a dává nám najevo, v jakém je stavu.

Imunita souvisí psychosomaticky se zranitelností. Pokud nám byla sebrána naše schopnost se bránit, říkat svůj názor, vyjádřit co cítíme a jen se podřídit nechtěnému stavu, naše imunita jde rapidně dolu. Nádherný, avšak velmi smutný příklad můžeme vidět u většiny dětí. Je známo, že dítě nastoupí do kolektivu dětí ve školce a nemoce začínají. Že by to bylo tím, že se jeho imunita utužuje? Imunita narozeného dítěte je naprosto v pořádku, ale s příchodem na svět nebo ještě dříve s příchodem do mačina lůna, začíná její snižování. Pokud se dítě narodí nebo žije v nešťastném a stresovém prostředí, jeho obranyschopnost se snižuje. OBRANY - SCHOPNOST, cítíte to tam? Dítě se vlastně nemůže bránit, musí se pouze přizpůsobit, nic jiného mu nezbývá. Kolektiv dětí už jen potvrdí, že dítě vyrůstá někde, kde se hraje pouze divadlo šťastné rodinky. Pokud je dítě v rodině nemocné, nikdy to není nemoc jeho, ale NE-MOC jeho rodičů nebo společnosti lidí, se kterými vyrůstá a kteří se nechali zavřít do pasti, kterou nazývají šťastný partnerský vztah/šťastné harmonické prostředí/šťastná rodinka. NE-MOC souvisí se stavem, kdy nemám sílu, nemám moc s tím něco udělat, nemohu se bránit. Ne nadarmo proto člověk, který žije několik měsíců až let v místě, ve stavu, kdy je nešťastný, onemocní.



Jeho moc něco změnit, přeMOCt se, je tak snížená, že už nejenom psychika, ale i fyzická stránka ze sebe začne vypouštět dlouho potlačované stresy a tlaky. Nemoc je pouze výbuch, je to velmi dobře viditelný ukazatel, že něco prostě děláme špatně. Maminka, která je tedy ve vztahu nešťastná a něco ji zde schází, začne zcela nevědomky svou nešťastnost převádět na děti. A jak víme - děti cítí a vnímají úplně všechno. Nasávají jak houby. Nemusí to na nich být vidět, ale dříve nebo později se to projeví.

Neberte ale tyto slova nijak útočně. Víme všichni, že je to koloběh a velmi těžký systém předávanými generacemi před. Necpěme však dětem nebo i sami sobě chemické náhražky opravdových léků, ale zastavme se a začněmě přemýšlet nad tím, co děláme špatně. Proč je naše tělo unavené? Proč je naše psychika unavená? A začněme si postupně svou imunitu hýčkat. Ne antibiotiky ani vitamíny z lékárny, ale plody přírody, které jsou k našemu léčení určeny.

VITAMÍNY, VITAMÍNY,..


Jak asi tušíte, vždy je nutné vyléčit psychiku, protože tam je příčina nízké imunity. S jejím zvýšením si ale můžeme, a dokonce bychom měli, dopomoci taktéž přírodními produkty, které mohou posloužit vedle psychické léčby k vylepšení naší imunity. Nemusíte se zrovna každé ráno sprchovat studenou vodou, ani skákat v zimě do sněhu. Vitamíny najdeme hned vedle sebe - v ovoci, v rakytníku nebo v echinaceových kapkách. Pokud Vás už nemoc dostihla, tak sáhněte po zázvoru, čaj z jeho kořene je přírodní antibiotikum, které pomáhá nejen na bolest v krku, ale i teploty. Citronem a medem dochutit. Nejideálnělnější bylinka na nachlazení a teplotu je pak lipový květ.

V době, kdy se i obyčejné nachlazení léčí silnými farmaceutickými přípravky, saháme stále častěji po bylinkách, které nám sice pomaleji, zato účiněji pomohou. Jak by ne - chemické látky sice "odstraní" , ale pouze z našeho zorného pole. Nemoc v nás roste dál a jednou může bouchnout. To už ale může být pozdě.

Co nejdříve Vám sem proto hodím článek o přírodních antibiotikách.

Mějte krásný den!

Autor: Tereza

bottom of page