top of page

LISTOPAD 2019

Listopad je 11. měsícem v roce, měsíc plískanic a prvních mrazíků. Stromy ze sebe nechávají spadnout svou barevnou korunu krásy (od toho je odvozen název měsíce listo-pad), mnohá zvířata se připravují na zimní spánek, počasí začíná být studené a mrazivé. Hojnost léta a podzimu je za námi, připravujeme se na Vánoce. Všechno už je hotové a připravené, další přípravy začnou zase na konci listopadu spolu s adventem ohlašující narození Ježíška. Více než venku se nyní zdržujeme v teplém pohodlí našich domovů, zapalujeme svíčky, čteme knížky, ponořujeme se sami do sebe.



Tento měsíc, podobně jako říjen je opět plný svátků. Začátkem Listopadu vzpomínáme na své blízké, nicméně opravdový původ Dušiček není o uctívání zemřelých, ale je to svátek ohlašující období, kdy se naplno dotýkáme vlastní duše, ohlašuje se navrácení se ke svému vlastnímu Duchu. Také budeme v polovině Listopadu na Martina ochutnávat svatomartinské víno a tradičně husu. Hned potom oslaví naše Česká republika Den boje za svobodu a demokracii, připomeneme si demonstraci proti komunistické vládě z roku 1989 a odstartování Sametové revoluce. I když pro mnohé je tento den bezvýznamný, věřím a za sebe osobně doufám, že se tento den bude připomínat naší společnosti více než tomu bylo v minulých letech. Historicky jsou pak také důležité dva svátky. 22.11. na svatou Cecílii, patronku hudebníků, oslav a tanečních zábav, se máme před adventem, dobou půstu, poveselit a 25.11. na svatou Kateřinu pak své posvícení zakončit a připravit se na advent.


TAROT - SPRAVEDLNOST


Podobně jako v srpnu je Listopad měsícem zúčtování, neboť ústřední kartou jedenáctého měsíce je karta Spravedlnost.

Přichází opět období, které nás nabádá k tomu, podívat se na to jak žijeme. Většinová část měsíce se odehrává pod vodním znamením Štíra, který se nespokojí s průměrem, potřebuje poznat, prokouknout ze všech stran, potřebuje mít ve všem jasno. I my budeme tento měsíc chvilkami netrpěliví, neboť veškeré řešení budeme chtít ihned uspíšit, vše vyřešit. Někdy můžeme zacházet do extrémů, přestřelovat ve svých slovech a činech, a proto bude důležité dávat si tento měsíc pozor na riskování. Dvě jedničky znamenají nejen dvě cesty, ale také dva extrémní způsoby chování. Extrémní věrnost, ale i extrémní nevěrnost, obrovská láska, ale i schopnost pořádné nenávisti, laskavá dobrota a naproti tomu pošetilé a ješitné ego. Dávejme si pozor, abychom se v extrémech nezdrželi příliš dlouho a dokázali se navrátit zpět do rovnováhy.


Jak těchto energií využít?

Nebojte se jít do hloubky, pronikněte do svého nitra a naslouchejte svému vnitřnímu hlasu. Právě tento měsíc přejí energie nalezení toho, co hledáme. I když jsou energie vychýlené, mohou nás dovést tam, kam potřebujeme dojít. K pochopení a rozhodnutí.



ZDRAVÍ


Podle čínské medicíny je listopad kritickým měsícem pro orgán plíce. Při dýchání v nich probíhá výměna plynů mezi vzduchem a krví. Při nádechu vstupuje do těla blahodárný kyslík, výživa pro buňky, výdechem odchází oxid uhličitý a odpadní produkty. Správným dýcvháním plně využíváte kapacitu plic, stejnoměrně je provzdušňujete a čistíte. Správné dýchání také zvyšujete odolnost vůči listopadovým nachlazením, navíc správné dýchání zlepšuje náladu. Dýchejte nosem, ne ústy, nos zachycuje nečistoty, ničí vše špatné.


 

PŘEDPOVĚĎ PRO JEDNOTLIVÁ ZNAMENÍ


Předpověď pro jednotlivá znamení jsem tentokrát více zobecnila. Jedna karta, která byla vytáhlá u jednotlivého znamení symbolizuje radu na co se zaměřit, kam směřovat svou pozornost, či čemu se tento měsíc vyhnout.



BERAN

Světlo



BÝK

Přizpůsobivost



BLÍŽENCI

Odevzdání



RAK

Milosrdenství



LEV

Jasnost



PANNA

Upřímnost



VÁHY

Vděčnost



ŠTÍR

Hojnost



STŘELEC

Dobrodružství



KOZOROH

Moudrost



VODNÁŘ

Synchronicita



RYBY

Moc


Autor: Tereza

Autor obrazu: John Atkinson Grimshaw

bottom of page