top of page

🌙 NOVOLUNÍ ve VÁHÁCH 🌙 ( 28.9.2019 20:26)

Hezký předúplňkový den! Zdravím Vás u dalšího povídání, tentokrát na téma zítřejšího silného NOVOLUNÍ ve znamení vzdušných VAH.


Síla novoluní je velmi silná a v našich životech stejně důležitá jako energie Úplňku. S tím rozdílem, že úplněk uzavírá, ukončuje jednotlivá témata, vztahy a životní etapy, NOVOLUNÍ naopak otevírá nové možnosti a nové cesty. S Úplňkem vyhazujeme to, co již ve svém životě nechceme, také emoce rychleji vyplouvají na povrch a tím se tak čistí, s Novoluním nabíráme novou, čistou energii.


NOVOLUNÍ ve VÁHÁCH klasicky nejvíce postihne znamení Váhy, ale taktéž jejich protilehlé zemské Býky. Váhy budou postaveni před nelehké zkoušky, budou hledat sami sebe, ale také ucítí ve svém životě nový vítr a nový životní směr, Novoluní jim přinese nové poznání – nejenom o světě, ale i o nich samých. Býci budou nuceni řešit práci – podepisovat smlouvy, není vyloučeno řešení úředních záležitostí a také řešení pracovních vztahů.



Jelikož jsou Váhy znamením vztahovým,

hlavní téma těchto dnů jsou VZTAHY.



Řešit se bude nastolení harmonie a rovnováhy, budeme se snažit o to, aby v nich byl klid a pohoda. Toto období nemůžeme vystát hádky, ale paradoxně právě teď bouchají emoce. Vadí nám žít v tlaku a dusnu, ale právě teď si můžeme nejvíce uvědomovat, co to dusno způsobuje. Nevím, jak u Vás, ale já toto Novoluní cítím již nějaký ten den a je pravdou, že jeho energie jsou opravdu silné. Energeticky jsme nuceni si vyřešit veškeré bolístky a zklamání, které postihly naše vztahy, právě teď je nejvíce vhodná doba vynést na povrch témata a pocity, která v sobě máme hluboko pohřbené. Poplakat si, vyvztekat se, dovolit si cítit všechno to, co jsme si třeba nechtěli přiznat.


Opakují se situace, se kterými máme problém a které neumíme řešit. Nápomocné nám budou právě naše emoce, které v těchto dnech mohou být více vychýlené. Pokud tomu tak je a pozorujete, že se chvilkami vůbec nepoznáváte, zpozorněte. Celé období se ponese v duchu karmické zátěže – bojujeme s tím, s čím si nevíme rady a co kolikrát ani netušíme, že v nás může být uloženo. Někdo je na povrch velice klidný člověk, avšak tyto dny může bouchat při každé příležitosti. Jeho „klidnost“ není skutečná, naopak. Je plný vzteku a situace, kdy se nezvládá kontrolovat, na vztek poukazují. To samé i s partnery, tématem zítřejšího novoluní. Myslíme si, jak už je něco vyřešeno a ono ne – spustí se hádka kvůli něčemu, co už se dříve řešilo. Ale nemůžeme si pomoct – končíme v slzách nebo v naštvanosti na partnera. Avšak – nemá cenu se naštvávat, ale spíše si všimnout, co nás tak moc vytáčí, odkud pramení naše lítost, sebelítost, pocit, že mámo málo lásky či že náš partner nás snad nikdy nepochopí. Nevážou se tyto pocity s Vaším dětství? Kdy jste byli odmítnutí? Neposloucháni, v lecčem přehlíženi? Nebo řešíte situaci, kdy Vy chcete na vztahu pracovat, rozvíjet ho a druhý už nemá zájem nebo jsou jeho priority jiné než Vaše? Toto vše můžeme tyto dny více prožívat a není to vůbec špatně. Naopak.


Novoluní je doba očisty a pochopení. To, co nefungovalo nebo s čím jsme si nevěděli rady, vyjde ven a máme možnost zpracovat a nechat ze svého života odejít. Důležité je pro toto Novoluní odpuštění. Využijte svou načerpanou sílu a udělejte tlustou čáru za minulostí. Začněte znovu. Ať jste sami nebo máte partnera, netrapte se tím, co nejde změnit. Uzavřete především minulost a vše s tím spojené. Hodně se Vám uleví a hlavně – nebudete dávat energii do něčeho, co Vám ji už nevrátí. A co tyto dny změnit jde, na tom pracujte. Všimněte si detailů, malých výchylek, které pouze zrcadlí co udělat jinak.

Zítra se Vám budu snažit napsat pár cvičení, které Vám mohou pomoci v sobě některé věci (vzorce, vztahy) uvědomit si a pustit ven.


Teď už jen klidný, nerušený večer!


Autor: Tereza

bottom of page