top of page

NOVOLUNÍ VE ŠTÍRU (4.11.2021, 22:14 hodin)




NOV – nový začátek, ŠTÍR – emoce, prožívání, sexualita, transformace, znovuzrození



Už jen tyto slova s námi mohou na aktuální probíhající dny rezonovat. Popisují totiž běžící energie ve vzduchu, které nás vědomě či podvědomě ovlivňují. Novoluní je vždy charakteristické novým počátkem. Něco jsme přehodnotili, něčeho jsme si všimli, opustili jsme staré zajeté koleje a teď je čas vydat se novým směrem. Novoluní nám ukazuje cestu kudy, nabízí možnosti, předkládá plány a na nás pak už jen je, abychom udělali ten první krok. Vzhledem k tomu, že listopadové Novoluní se odehrává ve Štíru, uvnitř nás probíhá jakýsi přetlak. Pouštíme své zasuté emoce, odpouštíme, smiřujeme se, více chápeme, neboť Štír je znamení smrti. A to nejen fyzické, ale i duchovní. Něco v nás umírá a něco se nového rodí.


Typické v tomto období vždy je, že se špatně spí, budíme se nebo máme živé sny. Naše intuice je zesílená, mluví na nás a my se snažíme zachytit ji. Vnitřní hlas nás vede tam, kam pořebujeme jít. Měli bychom ho poslechnout. Nicméně pozor.. nepleťme si to s emocemi. Pokud je v nás zloba, která spouští touhu: „jdi a někoho seřvi“, asi to nebude ten nejlepší nápad. Nicméně emoce jsou ukazatelé, jsou to výborné nástroje k odhalení toho, co nám je příjemné a co nepříjemné. Také bychom se na to měli tyto dny zaměřit. Co se nám chce a co nechce? Co cítíme, že je pro nás prospěšné a co prospěšné není vůbec? Poslouchejme se.



Novoluní ve Štíru je tento měsíc propojeno i s planetou Uran. Ta je představitelem revoluce, změn, pokroku či individualismu. Mohou se proto dít situace, které pro nás budou šokující a překvapivé. Nicméně nemysleme hned na nejhorší. Změny se mohou dít i v pozitivním duchu – někdo nebo něco nás může mile překvapit. Vzhledem k tomu, že je planeta napojena na naše opravdové já, probíhá také jakási přeměna naší osoby. Ale možná je lepší použít v tomto smyslu lepší slovo. Probíhá ne přeměna, ale UKÁZÁNÍ naší podstaty. Naše opravdové já vychází na světlo. Vše co je v nás hluboko pohřbené jde ven. Vylézají bolesti a zranění, citové bolístky, které jsou nezpracované, zároveň však i naše talenty, touhy a přání. Chceme ŽÍT, ne jen přežívat. Vidíme se možná v plno věcech jinde, představujeme si jak bychom chtěli na své cestě pokračovat dál.


Vzhledem k tomu, že je Uran ale i celkem rebelská planeta (náleží Vodnářům), dají se očekávat i zbrklá a nepromyšlená rozhodnutí. Pozor na ně! Hrozí zbytečně vyhrocené situace, pokud se neovládneme. Nic tyto dny ideálně neřešme, nechme to kolem sebe proplout a pouze pozorujme. Neignorujme, ale neřešme hned, nemuselo by to mít žádoucí efekt.


Silněji toto Novoluní cítí všechna vodní znamení, tedy nejvíce Štíři, ve kterém se aktuální Novoluní odehrává, poté také Raci a Ryby. Naproti Štírům stojí Býci, takže i těch se aktuální konstelace více dotýká.



A jaká je rada ode mě na závěr?


Zkuste v tyto chvíle jen být. Sedněte si, zhluboka dýchejte a pozorujte, jak Vám je a co se ve Vás odehrává. Pravděpodobně to k intenzivním energiím cítíte už nějaké dny zpátky, ale i tak doporučuji ztišit se a pozorovat se. Popřemýšlet, kde Vám utíká energie, komu ji dáváte, čemu ji věnujete a zamyslete se nad tím, zda jste s tímto nastavením vnitřně v rovnováze. Zda jste v harmonii se svým životem. A pokud ne, zapojte fantazii a představte si, kde chcete být. Nic víc, nic míň. Vyslaná myšlenka v tomto energeticky nabitém období bohatě stačí!



Držím palce, ať se Vaše sny plní a transformace probíhá v co nejčistčí podobě!


Autor: Tereza

bottom of page