top of page

NÁŠ POSTOJ KE ZMĚNÁM - čtvrteční zamyšlení

Občas se mi stává, a díky bohu není to tak časté, že přijde na výklad někdo, kdo očekává změnu svého života a není pro to ochotný nic udělat. Tento člověk v celé hodině a půl pouze nadává, viní a rozčiluje se, ale ještě ho ani jednou nenapadlo podívat se sám na sebe.


"Všichni ostatní dělají všechno špatně, ale JÁ,...

já jsem přece hodný a takové chování si nezasloužím."


Mám vždy velkou chuť s tímto člověkem zatřást, aby se probral... Kritizovat totiž umíme opravdu každý. Ale pokud je můj život jedna velká katastrofa, přitahuju typy lidí, kteří mě jen ponižují, nepomáhají mi a chovají se třeba stylem všechno vím, všechno znám, no tak asi dělám něco špatně.. Ukazovat prstíkem totiž umíme všichni. Ale hrábnout si do svědomí, dobře pojmenovat své negativní vlastnosti a zjistit, co je ten můj chybný postoj, který toto celé přitahuje, to už je těžší. Jenže pokud to neuděláme, nemůžeme očekávat žádný zázrak a hlavně změnu. Ta přichází v momentě, kdy my SAMI něco změníme. Kdy my sami se zvedneme a uděláme něco pro to, aby se tohle celé už neopakovalo.


A když vím, že to sám nezvládnu? Najdu si někoho, kdo mi s tím pomůže. Jak jednoduché to je.. Jen se pořád na něco nevymlouvat a začít.



Hezký den Vám všem!

Autor: Tereza

bottom of page