top of page

OHLÉDNUTÍ ZPĚT - ROK 2023 (POD ČÍSLEM 7)


OBECNÁ CHARAKTERISTIKA ČÍSLA 7


Jaký jsme měli rok? Náročný. Z pohledu základní numerologie se odehrával pod číslem 7, o němž koluje ve společnosti názor, že je to číslo šťastné. Je to totiž nejvyšší jednociferné prvočíslo a spojuje dvě energie – božskou 3 a pozemskou 4. My, co se ale numerologií zabýváme, se spíše pozorováním dostáváme k opaku.


U čísla 7 sice platí, že je hluboké, duchovní, jeho jedinci mají obrovskou schopnost věci analyzovat, sebereflektovat, často oplývají duchovními schopnostmi. Číslo 7 je ale také vztahová karma, problém se rozhodnout, udělat ten jasný, rázný krok vpřed a proto se někdy tito lidé staví nevědomky do role oběti a trpitelů. Přece jen číslo 7 nám tak trochu připomíná KŘÍŽ. Tendenci se obětovat.. pro partnera, pro děti, pro vyšší dobro. Hlavně aby byl klid.



JAKÝ BYL ROK 2023


No a co nám to celé prozrazuje o roce 2023, který nám pomalu končí? Že jsme se možná také chtěli něčemu obětovat. Možná svým vizím a nereálným očekáváním. Ale 7 nás obětovat nenechala. Díky bohu. Její silná energie smetla vše, co je nereálné - samozřejmě včetně našich představ skvělé budoucnosti. Díky tomu nám došlo, kde musíme hodně rychle začít něco dělat. Takže jsme si uvědomili dost věcí – o sobě i druhých. A proto se také ve velkém lámaly vztahy, zažívali jsme vztahové zkoušky s partnery, rodinnými příslušníky, s přáteli či lidmi z práce.


Nebyl to jednoduchý rok. Byl to rok obrovských otřesů. Na druhou stranu nutných otřesů, abychom se probudili.


"O sedmičce vždy říkám, že otevírá oči."

Že nás nutí podívat se na své životy a vidět je reálně. Reálně si přiznat co žijeme, jak žijeme či vedle koho. Celé se nám to pak může bortit jako domeček z karet, protože sedmička nám vezme iluze. Je to tvrdé číslo, s jasnými liniemi a jasnou konstrukcí. Nic se v něm neschová. Je to čistá pravda. A proto i my už tyto měsíce nemohli přestat utíkat před tím, čemu jsme se tak mistrně vyhýbali. Nastal čas věci řešit.


"Přiznání si" pro nás měl být hlavní dar od tohoto čísla, které je sice nekompromisní, ale upřímné. Číslo 7 je totiž nejvíce duchovně posouvající. Zamyslete se tyto dny nad tím:


  • V čem jste se posunuli a vyrostli?

  • Co Vám rok 7 ukázal?


To, jak s tím vším, co jsme se dozvěděli, naložíme další rok pod číslem 8, je už na nás. Jisté však je, že jsme jiní. A v některých ohledech opravdu diametrálně jiní. Vědomější a moudřejší. Díky lekcím a zkouškám, které nás musely potkat právě proto, abychom začali žít tu nejlepší možnou verzi nejen sebe, ale i našeho života.


Autor: Tereza

bottom of page